Препоръчайте ми фотоапарат

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Препоръчайте ми фотоапарат

Мнениеот Каспър » Съб 28 юни 2014 11:53

Гледам, че в темата се хвали предимно Canon и тъй като и аз трябва да купувам фотоапарат тези дни, набелязах няколко модела на тази марка и моля за вашето мнение:
:link
Клоня към първия или втория като чуденето ми е дали да заложа на CCD матрица при първия или CMOS матрица при втория и третия. Четох, че предимствата на първата са, че дава по висококачествено изображение, а при CMOS изображението е с по-ниско качество, но консумацията на енергия е по-ниска. Аз снимам рядко и затова консумацията не ме бърка, но качеството е важно и затова мисля да се спра на Canon PowerShot SX 170 IS. Повечето инфо в нета за предимствата и недостатъците на двата типа матрици е старо и затова сега се чудя дали вече CMOS матриците са се развили толкова, че да достигнат качеството на CCD, но съчетано с ниската консумация ? Ако са се развили ще обмисля покупката на апарат със CMOS матрица, иначе не виждам смисъл да взимам такъв.
Kой от трите модела ще ми препоръчате и защо ?

Последна промяна от Каспър на Съб 28 юни 2014 19:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 28 юни 2014 12:29

И трите са един дол дренки, аз бих взел IXUS-a че е най компактен от трите, и можеш да си го носиш в задния джоб на дънките, а има и WI-FI инъче и трите ще вадят едно и също изображение, дали CMOS или CCD ... без значение :smile

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Пон 30 юни 2014 8:23

Аз имам по-стария Powershot SX-230 HS и хубавото му е, че има ръчни режими. Когато го купувах, много се колебаех между него и един IXUS, но ме спечелиха точно ръчните настройки и големия зуум. Ако искаш просто point-and-shoot апарат взимай ISUS-а. Ако искаш да експериментираш и фотографията ти е като хоби (или ако не е, да стане), взимай Powershot. Той е един добър вариант, за да започнеш да се учиш кое как става и как не става. Определено CMOS-a вече не е това, което беше в началото и може да се счита, че вече има такива, които са на нивото на CCD. Мен лично не биха ме интересували NFC, GPS, WiFi и други такива лигавщини. Относно консумацията на енергия - тя не е проблем - взимаш си от ибей още няколко китайски батерии и си готов.
Между двата Powershot-a прилагам кратко сравнение:
http://snapsort.com/compare/Canon-PowerShot-SX170-IS-vs-Canon-PowerShot-SX270-HS

Важно е да се спомене, че 170 е наистина по-обемист от 270, също така по-високото ISO ти гарантира по-добри снимки при по-малка светлина без светкавица.

Успех!

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Пон 30 юни 2014 20:10

Снимам сравнително рядко и фотографията не ми е хоби, а и нямам намерение за сега да се уча на нещо в тази област. Трябва ми просто апарат за снимки без да се вманиачавам в детайлите. Не ме интересуват подробности като WiFi и други подобни екстри. Консумацията на енергия също не мисля, че ще е проблем дори и с една батерия. Размера също не е определящ в случая.
Избора се свежда до двата Powershot-а, тъй като не виждам причина да взема Ixus, освен, че е по-компактен и има WiFi.
Виждам, че Powershot SX 270 HS превъзхожда Powershot SX 170 IS с по-хубав дисплей, Full HD video, по-компактни размери, по-високо ISO, по-добър процесор и по-голям оптичен zoom. Все неща които накланят везните в негова полза. Само тази CMOS матрица не съм сигурен дали е на нивото на CCD матрицата на SX 170 IS :confused Четох някъде, че за да избегнат недостатъците на CMOS, Canon слагали на апаратите си с този тип матрици, по-усъвършенстван софт, но дали тук при ниския клас е така :gruebel

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 30 юни 2014 20:44

Накрая като си отвориш снимката на монитора ще е все една и съща мазаница, просто тези апарати толкова си могат, каквото и да вземеш все едно и също изображение ще изкараш :smile
Пък ти се чуди колкото искаш дали CMOS дали CCD, процесори, оптики и тем подобни залъгалки, описани и окрасени цветно в характеристиките на тея сапунерки :th_up
Пък за видео клип да не говорим... :no
Kaкво ще зумваш толкова със тоя голям зум, без статив тоя голям зум е неизползваем, повече от 8х не ти е необходимо!

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Пон 30 юни 2014 21:09

Сега четох коментари за Powershot SX 270 HS в които се споменава, че този модел има сериозен проблем с батерията, това определено ще ме откаже от него.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”