Здравейте колеги!
Колата ми е Пасат В6 - 2008г. От известно време при закопчан колан на пътника до шофьора на таблото излиза знака за
незакопчан колан и съответно дразнещия сигнал. След секунда две спира,след минута,две пак същия номер.Стремих се да установя
някакъв модел на грешката - с приятел пробвахме най различни хватки, но без успех. Не е от тръскане, не реагира от
мърдане на закопчалката, някой път задържа повече без да се обади, друг път не спира. Като цяло когато човека на седалката се облегне
на горната част и сензора не отчита, грешката не се появява. Когато колата е нагрята, грешката се явява след няколко минути след стартиране на двигателя.
Преди два дни ми направи впечатление, че и когато бях сам в колата ми се появява звуков сигнал, но без да изкара знака на таблото и много по рядко.
Ако на някой му се е случвало подобно нещо или знае решение на въпроса, ще му бъда благодарен да пише.
P.S. Проверих доста назад във форума, но не срешнах подобен проблем.
Пасат В6 - 2008г Дефектен датчик на колана или какво?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Дефектен датчик на колана или какво?
Aко не нaмериш рaшение ,можеш дa изключиш товa пилкaне чрез вaг-ком 

-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007g.
Здравейте колеги и аз преди време имах същият досаден проблем но го реших след разглобяване на закопчалката на колана и намистане и почистване на плстините в него и вече година нямям проблем с това...
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
проблемът е електрически.
възможно ли е да са изтеглили много назад седалката в някоя автомивка
възможно ли е да са изтеглили много назад седалката в някоя автомивка
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Колегата е описал точно решаването на проблема. И при мен така пищеше когато си поиска, че колана е откопчан.
А това бялото е мястото където е пластината даваща сигнал за колана.
jika4774 написа:имах същият досаден проблем но го реших след разглобяване на закопчалката на колана и намистане и почистване на плстините в него и вече година нямям проблем с това...
А това бялото е мястото където е пластината даваща сигнал за колана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В6 - 2008г Дефектен датчик на колана или какво?
Колеги,може ли някой да подскаже как се разглобява това гнездо. и аз трябва май да изчистя този микро-ключ. след като не можах да спра звуковия сигнал,изключих го директно от буксата под седалката , но се дразня когато нещо не работи по колата макар че не е болка за умиране
-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007g.
Re: Пасат В6 - 2008г Дефектен датчик на колана или какво?
Аз моята закопчалка я разглобих с макетен нож,от двете страни на закопчалката има нещо като канал там двете половини са слепени,с макетният нож ги разделих внимателно на половина след почистване и намистане на пластините го залепих със секундно лепило,дано да съм бил полезен...