Кола от Германия или Горубляне?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Стефи Ауто - Поредния измамник на Горубляне

Мнениеот dobrin » Пет 18 апр 2014 13:30

Отношението, с което аз съм се сблъсквал там, е над средното ниво в положителен аспект. Колите им действително са малко над средните нива. Зависи от търсенето, имат и качествени автомобили. При тях съм гледал Голф 5 и Пасат Б6, бяха в сравнително нормално състояние. Склонни са на коментар, както навсякъде, не тежкареят, но и знаят какво продават.

fighter-interceptor
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHW 2000

Мнениеот fighter-interceptor » Пет 18 апр 2014 16:15

Здравейте,дали някой може да каже нещо за автокъща М.А.К. на околовръстното,срещу к-с Овча Купел?

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 19 апр 2014 16:28

Дали наистина мислите, че оторизираните сервизи, не са вързани с тях! Всичко е в кърпа вързано! Предварително е направена манипулацията и при тях! Да не очаквате да ви кажат, не колата не е на реални километри :icon_lol Нали трябва да се продават!? Кои каквото иска нека да си мисли, но хубаво и евтино и в магазина няма, камо ли в къщите :dummy

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 25 апр 2014 19:41

fighter-interceptor написа:Здравейте,дали някой може да каже нещо за автокъща М.А.К. на околовръстното,срещу к-с Овча Купел?

Понеже членувам и във още 3 клуба съм мяркал не дотам добри отзиви.Те фактически търсят добре изглеждащи външно коли.Нищо друго не ги интересува.Нормално е за тях да претапицират воланите въпреки че изглеждат лошо направени.Последна издънка имат Ситроен С-5 във момента за продажба.Уникално просто направен волан.И Стиви Уондър би го видял... :mhihi Да не споменавом че единият фар светеше някъде към полярната мечка вечер. :eek ...Чистят грешки без проблем понеже си имат техниката.При покупка от тях задължително тест драив за да избият ако има грешки във движение.На място някои не се проявяват. А специално по темата преди няколко месеца тези симпатяги продаваха едно Ауди А-6 1.8Т 99г уж....В краина сметка се оказа 97г и въпреки че продавача се мъчеше да ме убеди че гумите са чисто нови като се загледах във ДОТА се оказа че са 5 годишни.Викам му....ти прост ли си или кьорав :screwy ...ама те имали мустачки. :mrgreen Почти не са карани.Отделно ми се прави на разбирач че тази кола не е със скъпарският маховик.... :thumb_down

yuri88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yuri88 » Съб 28 юни 2014 23:56

колеги хората са казали не един път о4и гледали о4и плакали затова се ходи с 4овек които разбира

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Нед 29 юни 2014 21:52

Това е ясно, че ще се отиде с човек, който разбира - даже не един. Отделно от това, ако джамбазина се съгласи ще я закарам и до съответното официално представителство на марката и те да ми кажат каква е ситуацията. Въпросът ми беше дали трябва да ги давам тези пари на вятъра за да разбера, че съответната фирма не струва.

flipicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот flipicha » Вто 29 юли 2014 8:56

Значи тия официални представители нищо не гледат. Само ти взимат парите за диагностика и евентуално ако нещо много голямо им се набие в очите, тогава го отразяват. По-добре някой гаражен с техника.
Ако ти откаже да я караш в сервиз директно бягай от него.
Случвало ми се е и да ми казват може да си я караш в сервиз ама не в официален, щото нямало смисъл. Много пари съм щял да дам :mhihi Веднага ще им цъфнат тия 120 000 км реални... направени на третата година.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 29 юли 2014 17:50

Fearless написа:Малко са търгашите,който позволяват колата да се гледа в сервиз или от майстор на място.За да го позволят трябва да са доста сигурно,че положението или е замазано доста стабилно или просто колата наистина е читава и нямат притеснения.Както е казал колегата по-горе откажат ли - бягаш далече(може да ги попитате просто информативно и според това как реагират ще добиете представа за какво иде реч с колата).

А, не мисля, че отказват. Може да се запънат, ако майсторът иска да развива свещи и да мери компресия. Но иначе да гледа колкото иска. Просто блъфират до край. Дори да им покажеш очевиден проблем, пак ще запазят хладнокръвие или направо ще ти кажат, че не разбираш. Ако е неразбиращ човек може да се подлъже. А иначе какво губят - и да им покажеш, че лъжат, те си го знаят.

flipicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот flipicha » Сря 30 юли 2014 9:38

Какви хора знам нямате представа. Отива в автокъщата, харесва някоя кола и вика на джамбаза:
- ако колата запали директно я взимам.

На принципа кола и жена не се избират ама както жената, така и колата почти винаги се оказват бараки :mhihi

Последна промяна от Vlad777 на Сря 30 юли 2014 9:43, променено общо 1 път.
Причина: Мнението не е свързано с темата

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 30 юли 2014 23:18

Темата отдавна няма нищо общо със заглавието.

bitaka
Автомобил:
Двигател:

Re: Германия или Горубляне ?

Мнениеот bitaka » Съб 21 ное 2015 23:01

Първо да кажа, че не разбирам от коли...

Имам планове да пътувам из Германия през декември и януари за доста време и се чудя дали докато съм там да не си купя кола, с която хем да си пътувам из Европата, хем да се върна с нея..., но тук при мен възникват няколко въпроса.

Достатъчно изгодно ли е да си купя кола в Германия, а не в България?
При положение, че не разбирам от коли (като цяло си мисля за VW golf или pasat) как да я избера тази кола (прочетох доста съвет за покупка на коли в този форум) и дали ще ме изкара без да умре някъде по пътя...

Като купувам кола от Германия какви документи ми трябват, за да го направя и какво ми трябва като документация от немския собственик. Колко струва прехврълянето? като стига в България какво е нужно да се направи?И

Въобще, ако някой може да ми даде насоки за целия процес, ще съм много благодарен!

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Нед 22 ное 2015 0:03

Ето ти цяла тема как става номера от до: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=87&t=338478

bitaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bitaka » Нед 22 ное 2015 8:13

Цялата тема я изчетох, много научих наистина!

Ще мога ли да си взема нещо хубаво за около 1500 евро? И след това с тези червени номера да си обикалям месец и да се прибера в България? Истината е че не съм карал в чужбина и документацията не ме притеснява..., а някак си ме притеснява като взема колата... :)

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 22 ное 2015 12:50

За тези пари само нещо което няма да вземе Тюф...със предстоящи скъпи ремонти.Като цяло колите от частници вече не са за предпочитане.Нагледах се тук на такива :scare3
Та отговорът поне за мен е -НЕ.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Нед 22 ное 2015 13:47

Вълчан пълно е с Голф 4 за по 1000 - 1500 евро на хубави километри (180-200K) та дори и с ТЮФ до 2017г.Въпросът е че може и да не попадне на читава евтина кола точно в следващите 3 месеца защото в момента много хора си прибират хубавите коли в гаражите и си купуват по една бричка за зимата която на пролет изхвърлят или продават.От частник или хендлер предстоящите скъпи ремонти ги има в играта,всичко е на късмет за 14-15 годишна кола.Момчето иска да си я кара в България, за какво му е ТЮФ?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”