Vw POLO 1.9 SDI (68 Hp) изкарва син пушек когато загрее

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Vladislav.Lambev
Автомобил:
Двигател:

Vw POLO 1.9 SDI (68 Hp) изкарва син пушек когато загрее

Мнениеот Vladislav.Lambev » Чет 26 юни 2014 20:16

Здравейте колеги проблема ми е следния колата ми е Vw POLO 1.9 SDI (68 Hp)само кога загрее започва да изкарва задушлив син пушек.Иначе няма др. проблеми има тяга върви пали си без проблем.Доливах малко масло, но не виждам да има големи загуби.Моля за съдействие някой ако има подобен проблем да ме посъветва какво да я правя. :neutral На дълъг път забелязвам, че както е загряла на 90 градуса изведнъж пада до долу след това отново постепенно се повишават и пак пада.Възможен ли е проблем в електрониката. :confused

Пропуснах да спомена, че катализатора е отстранен, може ли да има някаква връзка.

Благодаря предварително!!!

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Re: Vw POLO 1.9 SDI (68 Hp) изкарва син пушек когато загрее

Мнениеот novatora » Пет 27 юни 2014 10:34

Колега това играене на температурата не е нормално. Или термостата е за смяна или температурния датчик. За пушека на какво мирише? В движение или на място пуши? Загубите на масло как са? За 10 000 колко губи? То когато нямаш катализатор е нормално малко повече да припуши но чак кадеж като комин на завод не трябва да си.

Vladislav.Lambev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladislav.Lambev » Нед 29 юни 2014 20:53

Ми по принцип като я взех всичко беше ок, но ми се наложи да сваля акомулатора и след това забелязах проблема с градусите на таблото.А иначе пушека се появява само когато загрее колата на 90 градуса и е задушлив и син.
Иначе има тяга тръгва без газ и пали без да се затруднява изобщо.Сега сам си поставил за цел да следя маслото.Но за сега за около 4000 км сам долял около 0.5л.
Притесняваме пушека да не е заминал двигателя.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пон 30 юни 2014 8:32

Следи маслото. Като минеш още някой километър до 10 000 и ще разбереш дали е от маслото ако загубата е мн. голяма. Иначе щом като загрее припушва, може да е от гумички или сегменти. Моята припешваше студена и се оказаха гумичките на дюзите. Следи си старателно маслото да не стане някой сакатлък.

Върни се в “Дизелови агрегати”