Привет колеги,
Към момента карам Рено Меган 2 (седан, бензин, ръчни скорости - 2004г.), но вече много ми писна от тези френски инженери и турски изпълнения – та имам идея да се присъединя към семейството на VW. В началото мечтаех за VW Touareg , обаче като разбрах че смяната на масло и пр. филтри е около 1500 лв. мечтите ми се изпариха. Сега разглеждам VW Passat 2TDI 4MOTION (2006-2008г. – нарочно търся 4х4 защото живея на такова място, че зимата ми се разказва играта) и макар, че рових в нета - трудно се ориентирам в цени за поддръжка, проблеми, плюсове / минуси, критерии за избор и пр. инфо.
Та МНОГО МОЛЯ, ако имате източници на инфо или самото инфо да ги споделите, за да мога да направя информиран избор.
Благодаря предварително за отделеното време и внимание.
От Опел през Рено та на VW Passat 2TDI 4MOTION – от трън ...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: От Опел през Рено та на VW Passat 2TDI 4MOTION – от трън
Освен в посочения от колегата раздел, има много писано и в този раздел за такива Пасати, макар и не 4motion. Разлика в поддръжката почти няма, единствено е добре винаги да си с 4 еднакви гуми.
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
И да сменяш маслото на халдекса (и филтър) и задния диференциал.
Благодаря за отделеното време и внимание. Благодаря и за препратките – четох – обаче ресурси знание е доста объркан и несистематизиран – а пък ресурса време хич го няма. Питам тук защото някой може да има концентрирано инфо (така си бях харесал едни Vw Touareg – но само като ми казаха, че смяната на масло и филтри е около 1500 лв. – довиждане – в момента харча 180-200 лв. и хайде да стане 400-500 ама чак пък толкоз).
Към момента започвам да позаглеждам и Subaru Legacy та избора става още по-труден.
Държа да е седан и 4х4 /4motion/ и имам определен бюджет за покупка и поддръжка - та за това най-вече разпитвам за цени за поддръжка - обслужване и разни други често срещани проблеми.
Към момента започвам да позаглеждам и Subaru Legacy та избора става още по-труден.
Държа да е седан и 4х4 /4motion/ и имам определен бюджет за покупка и поддръжка - та за това най-вече разпитвам за цени за поддръжка - обслужване и разни други често срещани проблеми.
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Зависи какво разбираш под цена за обслужване, ако искаш да смениш масло и филтри, според мене няма да е много повече от 200 лв (в зависимост от маслото, разбира се), другите неща не се сменят на всяка смяна на маслата.
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
Колега наистина поразгледай за Субару,този мит за скъпите части при субару е разбит вече.
http://www.subaruclubbg.com/forum/index.php
http://www.subaruclubbg.com/forum/index.php
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”