Маслен филтър-марка
-
- Автомобил: Opel Astra G
- Двигател: DTI
- Контакти:
Маслен филтър-марка
Здравейте,искам да попитам има ли значение марката на масления филтър!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Маслен филтър-марка
Купи си качествен MAHLE примерно
-
- Контакти:
Питам ,защото ми пробутаха някакъв SCT и утре ще се опитам да го върна и да ми го заменят,понеже четох че не били читави!Някой ползвал ли е такава марка!
Писах и в друга тема,по повод друго питане.Аз съм с такъв филтър.Не съм го искал точно него,но вече ми го бяха монтирали.До сега 4000 километра - нямам никакви забележки.Попитах продавача,който ми е близък,какъв е тоя филтър,и той ме успокои,че филтъра си е добър и засега е нямал никакви рекламации,и да не съм се влияел от слухове .
Есента ще сменявам масло/филтър и тоя път ще сложа някакъв по скъп .
Пак повтарям- 4-5000 километра съм минал с тоя филтър,и не мога да се оплача.
Есента ще сменявам масло/филтър и тоя път ще сложа някакъв по скъп .
Пак повтарям- 4-5000 километра съм минал с тоя филтър,и не мога да се оплача.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Че какво им е?Аз веднъж бях с такъв.Изкара си спокойно 10-12 хил.до смяната му с другия и не е имало проблеми.
Какъв дефект имат тия филтри?Аз от тука научих за тях.Мен по би ме притеснявало маслото да не е менте
Какъв дефект имат тия филтри?Аз от тука научих за тях.Мен по би ме притеснявало маслото да не е менте

Bai Sando написа:Че какво им е?
И аз не знам,от къде тая презумпция,че били лоши филтри.Честно казано и аз тук във форума за пръв път прочетох,че не се препоръчват,въпреки че конкретни аргументи в подкрепа на твърдението липсваха.
Не ми е ясно кое точно им е калпавото ?
Аз съм с 10/40 масло от варел,и такъв филтер,и лапмпичката на маслото гасне още преди да съм пуснал ключа

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Аз пък чух само добри отзиви от марката SCT и си взех и въздушен и маслен. Цената е добра, а качеството било много добро уж.
-
- Контакти:
Ами четох за тази марка,че не били нески а украински,както и маслото им Манол!Четох и в руски сайтове и имаще хора ,които даже са си сасипвали двигателите с такъв филтър!Нямало някакъв втори клапан и не връщал масло!Хартията била скапана и филтъра след 5000км се разпадал или по-точно хартията в него!Иначе за маслата Манол знам,че са боклук,защото на предишната ми кола Голф 3 бях сложил такова и след 1000км стана черно и прегряваше,а колата беще газ/бензин!
-
- Контакти:
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=98740 ето и линка,в който един човек е описал за марката и маслото им!И наистина са ъкраински,защото им намерих сайта!и много руснаци бяха писали,че не са доволни от тази марка!А тук в Бг е най-евтината за масла и филтри!
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Аз съм с Hengst, избрах го пред SCT (за които мислех че също са немски) и за сега съм доволен 6000 км.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Колко е по евтин този филтър та да си струва риска?
-
- Контакти:
Ами 7 лева го взех,а хубавите марки са двойно,но нямаха от тях!Ако не ми го сменят утре ще го сложа пък ще видим!Маслото ми е хубаво и за това не искам да слагам на чисто дупе,мръсни гащи!
- popeye
- Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
евтиното винаги излиза скъпо, едни 7лв спестени сега могат да станат 1000+
аз от години съм заложил на KNECHT/MAHLE, а ако не мога да намеря моя взимам PURFLUX
аз от години съм заложил на KNECHT/MAHLE, а ако не мога да намеря моя взимам PURFLUX
-
- Контакти:
Колеги,днес го смених в магазина за КНЕХТ ,въпреки че продавача ме убеждаваше колко бил добър СКТ,каква хубава хартия използвали и т.н. Но разликата в цената беше 3 лв!И мисля,че за 3 лв по добре да не се експериментира!Мерси за съветите!
Всъщност сигурен ли си че Кнехт е с по добра хартия,а не със същата
?
http://www.youtube.com/watch?v=EWSGvlTPuLk тук пише че е с отлична хартия + 65 плисета ?
Аз викам за да разрешиме спора,да съберем 20 кинта,да купим два филтъра и да тестваме хартията за здравина и пропускливост .

http://www.youtube.com/watch?v=EWSGvlTPuLk тук пише че е с отлична хартия + 65 плисета ?
Аз викам за да разрешиме спора,да съберем 20 кинта,да купим два филтъра и да тестваме хартията за здравина и пропускливост .
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”