Здравейте, каква може да е нормалната цена за смяна на селенови втулки на носачите, смяна на външен маншон на лява полуоска, смяна на тампони на задна шанга? Колата е Кади дизел, предницата е като на Голф 5.
Питам за цени на части и работа.
Благодаря.
Ремонт на предницата на Кади-цени?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Ремонт на предницата на Кади-цени?
[quote="Kalin72"]
цена за смяна на селенови втулки на носачите,-На Шарана - 2бр тампони по 16лв, 2бр х 24,20 лв.Труд -сваляне на носачи ,избиване,набиване на тампоните на преса,смяна на 2 накрайника = 60лв Реглаж предница 30 лв
смяна на тампони на задна шанга? тампони - 2бр =9.07 лв от Тех-Ко.
Смяната е лесна на канал.
цена за смяна на селенови втулки на носачите,-На Шарана - 2бр тампони по 16лв, 2бр х 24,20 лв.Труд -сваляне на носачи ,избиване,набиване на тампоните на преса,смяна на 2 накрайника = 60лв Реглаж предница 30 лв
смяна на тампони на задна шанга? тампони - 2бр =9.07 лв от Тех-Ко.
Смяната е лесна на канал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, но много ниски ми се виждат тези цени...дали частите са качествени, дали сервиза дава гаранция за работата си?
Питам, защото имам оферта от дилъра, 500 лева за части, 250 лева за труда, 50 лева реглаж на моста,5 часа работа, 6 месеца гаранция на части и труд. Аз карам по 3К км месечно, мисля, че ако има нещо проблемно за тези 15-18К км ще си проличи, и ще има безплатна смяна.
Питам, защото имам оферта от дилъра, 500 лева за части, 250 лева за труда, 50 лева реглаж на моста,5 часа работа, 6 месеца гаранция на части и труд. Аз карам по 3К км месечно, мисля, че ако има нещо проблемно за тези 15-18К км ще си проличи, и ще има безплатна смяна.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Тази цена е чист грабеж
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, цената за труд е висока, но искам да съм сигурен, че ако дам с 300-500 лева по-малко, ще имам сигурна кола. Затова и питам, и за цени на части и труд. Защото ми се струва, че по обикновените сервизи не се работи достатъчно порфесионално и с качествени части.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Те парите са си твои ама 500лв за 2-втулки 2-тампончета и един маншон
В повечето сервизи може да ти оправят колата с части които ти си занесъл

-
- Автомобил:
- Двигател:
Списъка с частите и цените само го мернах, не ми го дадоха, но включваше поне 10 позиции на обща стойност 480 лева. Предполагам, се сменят и болтовете, които държат носачите, гайките, и все такива дреболии, които са си важни.
Както и да е, предпочитам да дам 800 лева и да карам още 200К км без да пипам предницата, отколкото да дам за незнайни части по-малко пари, и да ми ги сменят в незнаен сервиз без гаранция.
Благодаря на всички :)
Както и да е, предпочитам да дам 800 лева и да карам още 200К км без да пипам предницата, отколкото да дам за незнайни части по-малко пари, и да ми ги сменят в незнаен сервиз без гаранция.
Благодаря на всички :)
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега , ти опредилено си решил да отидеш при "дилъра" и пускаш тема. Там определено не познават парите
Не знам тези втулки клопат ли ти, щото на моето Кадди от поне 100 000км са сцепени , но не тропа и не пипам
Значи маншон на каре е 25лв универсален на Вюрт и забравяш. Смяна в който и да е сервиз е до 40-50лв
Тия тампончета отзад на стабилизиращата щанга са смешни пари
Ти имаш работа и труд около 200-250лв барабар с реглажа, това е дребен и неотговорен ремонт, но парите са си твои де...
Не знам тези втулки клопат ли ти, щото на моето Кадди от поне 100 000км са сцепени , но не тропа и не пипам
Значи маншон на каре е 25лв универсален на Вюрт и забравяш. Смяна в който и да е сервиз е до 40-50лв
Тия тампончета отзад на стабилизиращата щанга са смешни пари
Ти имаш работа и труд около 200-250лв барабар с реглажа, това е дребен и неотговорен ремонт, но парите са си твои де...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Kalin72 написа:Благодаря, но много ниски ми се виждат тези цени...дали частите са качествени, дали сервиза дава гаранция за работата си?

П.п. ето ти малко цени за отпред http://drive.bg/index.php?ModelId=17810&cPath=10113_10308&osCsid=2bpds81a1lp6sg10mm7veeqid6 , сам после се ориентирай в сайта за другите чаркове.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Цените , които съм дал за втулки и труд са в Тех-Ко. Накрайниците са на Ас Метал/но тях не съм ги указал със цена/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ремонтираха предницата в Порше Изток, 5 часа работа, 810 лева с отстъпката, 2 години гаранция, доволен съм от държането на колата на пътя, много по-стабилна от преди е. За справка - цена на тампон на носач - 118 лева. Цена на маншон - 60 лева.
За справка - обиколих 3 сервиза, навсякъде искаха колата да остане поне за 4=5 дни при тях, като цената варираше от 400 лева за нискобюджетни части, до 700 лева за качествени части. Никъде не ми даваха гаранция.
Сам нямаше да мога да се справя, защото нямам удобен канал, нямам и нужните инструменти.
За справка - обиколих 3 сервиза, навсякъде искаха колата да остане поне за 4=5 дни при тях, като цената варираше от 400 лева за нискобюджетни части, до 700 лева за качествени части. Никъде не ми даваха гаранция.
Сам нямаше да мога да се справя, защото нямам удобен канал, нямам и нужните инструменти.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Както се казва - имАл си пари - дал си. Сега остава и да си изкарат гаранцията 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Имал - дал
В тая гаранция да вярваш е равносилно да вярваш в дядо Коледа

В тая гаранция да вярваш е равносилно да вярваш в дядо Коледа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами вярвам в гаранцията, що да не вярвам? Като го имам черно на бяло написано, що да не - фактурата с печата? Официален сервиз на VW, много добре знаят, че ако се случи случка и не я признаят, следва VW Германия, и така :) Все пак си знам правата, а те знаят, че аз си ги знам ;)
Относно многото пари, много са, вярно е, но пък удоволствието да си вземеш колата готова в рамките на ден, да си спокоен, да не се притесняваш какво ли са сложили и как ли са го затегнали и докога ли ше изкарам...безценно
Относно многото пари, много са, вярно е, но пък удоволствието да си вземеш колата готова в рамките на ден, да си спокоен, да не се притесняваш какво ли са сложили и как ли са го затегнали и докога ли ше изкарам...безценно

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”