Каква "градска" дизелова кола да избера
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Re: Каква "градска" кола да избера
Тихичко кротичко ,едвам едвам .На мене така ми излизаше.на извънградско падаше до 5.5 с 90/100 км , но си беше мъка.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Тихичко кротичко ,едвам едвам .На мене така ми излизаше.на извънградско падаше до 5.5 с 90/100 км , но си беше мъка.
- kriskoo_95
- Автомобил: Volkswagen Polo 6N1
- Двигател: 1.9D
lion_heart002 написа:Аз само едно на схващам,защо все на печки скачате? Има бензинови автомобили,много по-тихи и приятни за каране със същия разход,даже има и бензинови с по-малък разход от на голф 4 тди,ако действително говорим за градски автомобил... А ако сложиш една газова уредба(която принципно не е нужна на такъв автомобил) ще се возиш без пари... Но всеки да си кара каквото му харесва.
Пич не може всички да караме на газ да даваме по 1000лв за инжекцион да слагаме бензин да палим до 30 или 40 градуса беше не си спомням а и отделно където му взимаш душата на тоя двигател ? Вярно е от БАЙ ГАНЬО по "умен" няма ама извинявай много не се заяждам, но според мен е казано коя кола с какво гориво ще върви понеже не искам бензинова кола искам ДИЗЕЛОВА или "печка" както я наричате вие тези който карате уж по 200 коня коли ама с Газов Инжкцион... Какъв е смисъла да имаш 140 или 200 или 500 коня кола ама да е на газ като не можеш на бензин да я караш няма да купуваш аз мога да храня дизел и ще си купя дизел това си е моето мнение и вкус! :)
- kriskoo_95
forski написа:lion_heart002 написа:Аз само едно на схващам,защо все на печки скачате?
Ами и те не знаят, ама питат хората, моабед да става![]()
п.п.Що гори малко, и много бега
Точно твоята МАЗДА или каквото там караш с ГАЗОВ котлон ТДИ 4моушън 131 коня ще му гледаш само TDI -то отзад :D
- kriskoo_95
tdi fen написа:кой са тези бензинови с по-малък разход от тди кажи че ми хвърли в размисли дали да не си взема бензинова колаlion_heart002 написа:Аз само едно на схващам,защо все на печки скачате? Има бензинови автомобили,много по-тихи и приятни за каране със същия разход,даже има и бензинови с по-малък разход от на голф 4 тди,ако действително говорим за градски автомобил... А ако сложиш една газова уредба(която принципно не е нужна на такъв автомобил) ще се возиш без пари... Но всеки да си кара каквото му харесва.
п.п на газ не ми върши работа защото багажника ми трябва целия
Що ги слушаш виж че говорят глупости колата която "МОЖЕ БИ" гори по-малко от ТДИ голф 4 или пасат Б5 или какъвто тди 110 или 131 коня, (без газова уредба говорим) сигурно тази кола е НИСАН СЪНИ или пък някое ДЕО ТИКО с 600кубиковия мотор което ако качиш приятелката си на места по нашия регион трябва да слезне да бута :D Не разбирам как може да говорят глупости НЕ ЩА КОЛА НА ГАЗ искам която да гори 7 градско и 5 извън на 2лв нафта какво повече бензин ли да слага да паля сутрин до 40градуса или пък да дам 1000лв за инжекцион което са някои гуми и огромно количество нафта с който ще изминиш мноого километри :D чукнете се в главите ейй :Д
- kriskoo_95
Bai Sando написа:Що бе,сузукито има вид.Малко от вътре ми е грозничко,но пък от вън са го избарали.Пък 2008-ма г.кола е все пак.
На тва ако му се шибне едно инжекционче и ще се возите без пари
Направо с усмивки ще се возя :D
- kriskoo_95
stefan4o написа:Братовчедка ми има такова Сузуки купувано чисто ново. Кара си го още, не зная с кой мотор точно е, ама със сигурност не гори 6/100 бензин градско
ама аз не искам чак толкова малка кола колега искам все пак да прилича на кола не на пепелник :Д
- kriskoo_95
forski написа:Ами то и аз карам нови VW-та, модерни дизели 2010-2011г. и никой не гори 5/100 що тъй ...![]()
Пък тука масово разни 15-20 годишни каруци горят по 4,5-5/100 без значение с каква и на коя скорост се движат, как става тоя номер не знам
Карал съм пасат б5 1.9 110коня комби 2000г от Чепеларе към Смолян през Рожен и ми даде разход 4.8л/100км видях го с очите си :) ама на всякъде 4та 5тас около 1600 - 1800оборота
- kriskoo_95
samo_pechka написа:Към колегата задал темата : колега , купи си каквото ти е на сърце . Не знам какво градско има в Чепеларе ( т.е. знам де), ама се досещам за зимата ...Та думата ми е , че избор на лека кола 4х4 е оправдан в случая ( по-назад четох ,че си се спрял на нещо 4х4) . Да, малко по-голям разход има в града, малко по-скъпа поддръжка , засичал съм мнения ( не в тази тема ) ,че 4х4 автомобил , не е много удачен избор за в града ..Да де , ама там е работата ,че точно в града си е големия к.р
неразринато , коли напред- назад , коловози , замръзнали ледени "бордюри" и т.н. Разбира се това е само "кратковременно" явление , но... какъФ кеф е само , като знаеш ,че спокойно си спираш на пътя и ...тръгваш без проблем от "терсене" места . На язовира , като отида - и там така , измъкна ме в калта и подгизналата трева... Та думата ми е ,че има и безспорни предимства да е 4х4 . Успех в намирането на добрата кола .
Благодаря Ти колега, май си идвал в Чепеларе особенно през зимата си е ад не почистени улици киша дупки лед ужас е и 4х4 не знам дали ще ми помогне :D
Последна промяна от Vlad777 на Чет 10 юли 2014 17:01, променено общо 1 път.
Причина: 7 мнения едно след друго - получаваш предупреждение!
Причина: 7 мнения едно след друго - получаваш предупреждение!
-
- Автомобил: Opel Astra G
- Двигател: DTI
- Контакти:
Моят съвет е,че щом ще е повече градско взимай Голф 4 1,9sdi 68коня!Аз карам такава обаче е поло комби и разхода в града е винаги под 6 литра!Без турбо е,но извунграда върви много прилично!
Аз препоръчвам за Чепеларе едно малко Субаро Джъсти 4x4.Евтини са,по 1500 лева,повечето са на малко километри (ползват ги най вече съпругите на хижари в Австрия и Швейцария),мотора е невероятен -1300 кубика на Сузуки.Една газова и слагаш само.
- kriskoo_95
Искам кола по-висок клас от тези "сапунерки" който предлагате колеги не се заяждам но полото си ми е 87554 пъти по-хубаво от субару джъсти
Еми тогава си вземаи Голф дизел 4ка и да се приключва.Ти нищо не харесваш.6 страници и нищо съществено...

'95 набор Крискууу ви върти 6 страници от два месеца.
На него едно нещо мога да му кажа което старите хора са казали:С трици маймуни да ловиш и от пръдня боя не става.

На него едно нещо мога да му кажа което старите хора са казали:С трици маймуни да ловиш и от пръдня боя не става.
jordanpar написа:'95 набор Крискууу ви върти 6 страници от два месеца.![]()
![]()
![]()
Вълчан написа:Еми тогава си вземаи Голф дизел 4ка и да се приключва.Ти нищо не харесваш.6 страници и нищо съществено...![]()

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”