От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот Netasq » Пет 04 юли 2014 9:06

Колеги, заредих на моя пасатор два пъти ШЕЛ V-power дизелче 2 резервоара, но разлика във вържеа не откривам. Някои има ли наблюдение, ако е слагал.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пет 04 юли 2014 9:44

Колега последно къде си зареждал - на митичната бензиностанция в Бусманци на 2.11 или на Шел В Пауър. Нещо не ми се връзват приказките ти. Или е нелегална тая в Бусманци и те е страх да не ги издадеш?

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пет 04 юли 2014 9:46

Netasq написа:Намерих една бензиностанция в Бусманци. Зареждат на 2.11лв. Днес заредих 20лв. пък да видим дали ще има смущ

Кажи къде е това, че от Дружба ми е близко.

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Пет 04 юли 2014 16:29

Аз зареждам от Лукоил,защото имам карта с отстъпка,а и проблеми не съм имал!

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 04 юли 2014 20:24

vanesto написа:Круиз /Сакса ООД/ вземат нафтата от Лукойл Нефтохим Бургас, както и повечето други вериги. След това обаче, кой с какво я кръщава, там е големия въпрос.

Това означава че и на ШЕЛ нафтата е от Лукойл !!! т.е. "основата" е една и съща за големите вериги. Остава въпроса кой какви "бъркочи" забърква. :gruebel

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Съб 05 юли 2014 8:28

vanesto написа:Круиз /Сакса ООД/ вземат нафтата от Лукойл Нефтохим Бургас, както и повечето други вериги. След това обаче, кой с какво я кръщава, там е големия въпрос.

Колега не искам да се заяждам, но смятам,че това твърдение не е вярно ! От вътрешен източник знам ,че Сакса (Круиз) не взимат горивата си от Лукойл Нефтохим Бургас, а ги внасят от съседни на нас държави и една част се взима от Нафтекс Петрол , която е дъщерно дружество за внос на горива на Петрол АД, които са най-големият конкурент на Лукойл Нефтохим. (все още се съдят за общото си минало :) )
Моля ако не сте сигурно за дадено нещо , просто не се изказвайте неподготвени ! Всичката тази информация ще я докажа с няколко линка и цитатата , който е заинтересуван да прочете -

1 Сайта на Сакса - "С промяната САКСА ООД ще гарантира на клиентите си цени отразяващи съотношението между търсенето и предлагането за целият регион, вместо да следва цените на единственият български производител, които отразяват преди всичко неговата политика.
Вярваме, че промяната ще бъде в общ интерес." - ако купуваха от Лукойл , щяха ли така да се дистанцират от тяхното ценообразуване ?

2 Сайта на Сакса цитат - "Развитието и успехът на компанията са резултат от натрупания опит, високо квалифициран персонал и коректното сътрудичество с партньори, като ОМВ България ООД, ЕКО България ЕАД, Шел България ЕАД и Нафтекс Петрол ЕООД."

3 Сайта на Нафтекс - http://www.naftex.bg/?mt=oc&zt=1&extd=1

Мисля ,че има повече от ясни доказателства в това, което казах по-горе. Не всичко в България е Лукойл !

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 05 юли 2014 15:56

Това всичко дето са го написали е много хубаво, ама аз вярвам повече на декларацията за съответствие и акцизния данъчен документ, когато дойде горивото при нас. А там пише Лукойл Нефтохим Бургас. Естествено няма да ги пусна тук, но аз вяврам повече на документи, отколкото на вътрешни източници. Такава ми е работата просто.

Потребителски аватар
svetlio8

Мнениеот svetlio8 » Съб 05 юли 2014 16:48

Колега явно знаеш нещо повече от нас , но бъди по-конкретен, кого визираш под "когато дойде горивото при нас" , кои сте вие ? Работиш в Сакса или Круиз ли ? Разбира се, че не може да качиш документа , но поне обясни какво точно имаш на предвид, за нас обикновените потребители :)

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Нед 06 юли 2014 5:42

vanesto написа:Това всичко дето са го написали е много хубаво, ама аз вярвам повече на декларацията за съответствие и акцизния данъчен документ, когато дойде горивото при нас. А там пише Лукойл Нефтохим Бургас. Естествено няма да ги пусна тук, но аз вяврам повече на документи, отколкото на вътрешни източници. Такава ми е работата просто.

:th_up

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Q8
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 06 юли 2014 10:51

svetlio8 написа:Колега явно знаеш нещо повече от нас , но бъди по-конкретен, кого визираш под "когато дойде горивото при нас" , кои сте вие ? Работиш в Сакса или Круиз ли ? Разбира се, че не може да качиш документа , но поне обясни какво точно имаш на предвид, за нас обикновените потребители :)

Ако искаш да ти каже и как се казва освен, че да го уволнят по-лесно човека?

Потребителски аватар
svetlio8

Мнениеот svetlio8 » Нед 06 юли 2014 11:45

Pagemakerboy написа:
svetlio8 написа:Колега явно знаеш нещо повече от нас , но бъди по-конкретен, кого визираш под "когато дойде горивото при нас" , кои сте вие ? Работиш в Сакса или Круиз ли ? Разбира се, че не може да качиш документа , но поне обясни какво точно имаш на предвид, за нас обикновените потребители :)

Ако искаш да ти каже и как се казва освен, че да го уволнят по-лесно човека?

Ако ти знаеш ни кажи ти тогава щом си толкова докачлив ! Ако не просто си замълчи и не се мешай в диалога ни!
Не виждам нищо кой знае какво толкова конфеденциално в името на една верига бензиностанции ! Никой не иска имена и ЕГН на човека. Просто казва нещо , от което възникват върпоси затова и го питам! Ама такива като тебе на всяка манжда миродия много дразнат честно ! Ако знаеш нещо повече по темата кажи ,ако не ,не ни се машай в разговора с колегата !

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Q8
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 06 юли 2014 12:11

Е, това, че не можеш да стоплиш какво иска да каже само от написаното от него досега, си е лично твой проблем.
След като през него минават тези документи и казва какво пише в тях е логично, че не работи в Шел, нали? :beat_butt2

Потребителски аватар
svetlio8

Мнениеот svetlio8 » Нед 06 юли 2014 12:46

Колега аз може и да не мога да сгрея, но като гледам въпросният колега е с местожителство Варна, пък там нито има Сакса , нито Круиз, затова ми стана интересно , ама ти като по сгрят явно не си обърнал внимание на това. Т.е ако той работи във Варна , най-вероятно работи на верига бензиностанции с име ралично от Круиз, но все пак явно зареждат гориво от Сакса. Точно това исках да обясни! Коя е веригата във Варна , която се зарежда от Сакса ! Но ти може като по-сгрял да кажеш вместо него, така и така гледам ,че му стана говорител :) :c020 :icon_lol

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Нед 06 юли 2014 22:34

А пък Аз като чета твоите постове си мисля че работиш в "Сакса" Само не знам дали за това твое дело ти вдигат заплатата!!! Ако е така и Аз мога да пиша като теб.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пон 07 юли 2014 5:37

Омазахте темата! :beat_butt2
Заредил съм 4 пълни резервоара до капачката от Круиз, не мога да кажа че нафтата им е "върха на сладоледа", бих казал че не отстъпва на шелската и лукоилската с изключение на ниската цена. Разхода който ми дава колата е 6.5л/100 градско/извънградско.
Зареждам предимно на бензиностанцията до Дунев Спорт в Слатина, надявам се да не лъжат в литрите!

Върни се в “Дизелови агрегати”