Каква "градска" дизелова кола да избера
-
- Автомобил: Opel Astra G
- Двигател: DTI
- Контакти:
Re: Каква "градска" кола да избера
Kriskoo,вземи си Голф 4-ка 1,9 SDI
Росен2 написа:jordanpar написа:'95 набор Крискууу ви върти 6 страници от два месеца.![]()
![]()
![]()
На него едно нещо мога да му кажа което старите хора са казали:С трици маймуни да ловиш и от пръдня боя не става.Вълчан написа:Еми тогава си вземаи Голф дизел 4ка и да се приключва.Ти нищо не харесваш.6 страници и нищо съществено...![]()
![]()
![]()
Еми така е....това Чепеларе има 3 улици на кръст и един баир ама се съобразява градско да му харчи 5л примерно.За 3-4лв на 100км повече голямо избиране голямо чудо.Да не говорим че тези 100км градско ги върти сигурно една седмица.И какво е това понятие градска кола.Субарото му било смотано...другите орехови черупки ли не знам какво....а пък кара Поло хептем въшка.Взема си един среден клас кола и се преключва със философиите....95набор.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Криско е играч и турбо разбирач, БМВ тройка е неговата кола, зимата пеша 

- kriskoo_95
- Автомобил: Volkswagen Polo 6N1
- Двигател: 1.9D
Вълчан написа:Росен2 написа:jordanpar написа:'95 набор Крискууу ви върти 6 страници от два месеца.![]()
![]()
![]()
На него едно нещо мога да му кажа което старите хора са казали:С трици маймуни да ловиш и от пръдня боя не става.Вълчан написа:Еми тогава си вземаи Голф дизел 4ка и да се приключва.Ти нищо не харесваш.6 страници и нищо съществено...![]()
![]()
![]()
Еми така е....това Чепеларе има 3 улици на кръст и един баир ама се съобразява градско да му харчи 5л примерно.За 3-4лв на 100км повече голямо избиране голямо чудо.Да не говорим че тези 100км градско ги върти сигурно една седмица.И какво е това понятие градска кола.Субарото му било смотано...другите орехови черупки ли не знам какво....а пък кара Поло хептем въшка.Взема си един среден клас кола и се преключва със философиите....95набор...личи си...
Слушауите сега философи без да спорите попитах какав двигател да избера не да ми предлагате бензини и субарута пепелници и сапунерки попитах кои двигател е наи добър за да не хвърлям пари на вятъра с кошовев 110коня 1.9 116 или 131 това искам да разбера какво като съм 95 ??? и карам поло ти на мерцедес ли се качи като взе книжка

- kriskoo_95
Вълчан написа:Еми тогава си вземаи Голф дизел 4ка и да се приключва.Ти нищо не харесваш.6 страници и нищо съществено...![]()
искам да разбера какъв двигател е най добър 110 116 или 131 коньовия
-
- Контакти:
110 TDI е най-здравия,той се монтира и на AUDI и на WV AFN е кода на мотора!Наскоро взехме едно такова Ауди на братовчет ми извънградско-4,4 градско-6 !Ролки+ремък 120лв на ИНА!Имам приятел със 116 коня,ама е по-скъп за обслужване,харчи повече и не е толкова здрав като 110 !А за 130 не се занимавай,и ще харчи повече и данък по-скъп и не толкова здрав!Това е от мен!
Последна промяна от cekoman на Нед 06 юли 2014 0:12, променено общо 1 път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Най добър в кое бе Криско ?
AGR 90к.с. защо не ти харесва като двигател, здрав, безпроблемен, просто устроен и непретенциозен откъм нафта и консумативи, малкия данък, без променлива геометрия, без помпа-дюза, евтин за подръжка, най обикновен турбо чепел.
п.п. Те хората за това ти предлагат бензинови пепелници и сапунерки, за да не хвърляш пари на вятъра за нафтови турбо кошове, ама ти си знаеш и ще направиш най правилния избор
AGR 90к.с. защо не ти харесва като двигател, здрав, безпроблемен, просто устроен и непретенциозен откъм нафта и консумативи, малкия данък, без променлива геометрия, без помпа-дюза, евтин за подръжка, най обикновен турбо чепел.
п.п. Те хората за това ти предлагат бензинови пепелници и сапунерки, за да не хвърляш пари на вятъра за нафтови турбо кошове, ама ти си знаеш и ще направиш най правилния избор

Мой познат купи за фирмата си малкото Субару.Колата е 2000 година производство,и с регистрацията,обслужването и чисто новата газова му стъпи на 2300 лева.Автомобилът беше на 87000,реални километри,които и най предубедения и мнителен купувач би признал.Щото си личаха...Всичко в него по интериора светеше,беше свежо и незахабено.Нямаше точица ръжда !С него получи бонус 4 зимни гуми с джантите.
Вече почти две години,тоя автомобил се не спира,ежедневно се кара поне от двама човека,дойде време за ново обслужване (над 50000 мина),а той си е все същия.Не е мръднал...Нищо не е правено по него !!Зимата когато всичко друго окапва,само малкото Субару се ползва за обиколките на полевите райони.
Колата е с 4 врати,отвътре всъщност си е съвсем прилична и не е никак тясна.
Когато го купи,Голф 4 дизел,по стара година беше почти 2 пъти и половина по скъп.
Единствено няма климатик,но доколкото знам в Чепеларе климата е прохладен,така че тая нужда не е вопиюща.
И Криско - принц Андрю кара същата в Швейцарското си имение,и не се разделя с нея.
Макар и по сантиментални причини,а не финансови.Но все пак.
Значи за член на Английската кралска фамилия колицата бива,а за наш Криско от Чепеларе била пепелник.........
Но като гледам ти май наистина само си чешеш пръстите тук,без да имаш никакво намерение всъщност да купуваш каквото и да било.
Не знам...аз съдя по себе си и близките ми-когато реша да си сменя колата или да си купим друга,в рамките на седмица,не повече,си купувам.
Каквото обикновено ми хване окото към момента,като съотношение цена /качество.Кога се прекарам,кога спечеля - всеки път различно.Но никога не се кумя камара време какво,па защо,и т.н.....
Вече почти две години,тоя автомобил се не спира,ежедневно се кара поне от двама човека,дойде време за ново обслужване (над 50000 мина),а той си е все същия.Не е мръднал...Нищо не е правено по него !!Зимата когато всичко друго окапва,само малкото Субару се ползва за обиколките на полевите райони.
Колата е с 4 врати,отвътре всъщност си е съвсем прилична и не е никак тясна.
Когато го купи,Голф 4 дизел,по стара година беше почти 2 пъти и половина по скъп.
Единствено няма климатик,но доколкото знам в Чепеларе климата е прохладен,така че тая нужда не е вопиюща.
И Криско - принц Андрю кара същата в Швейцарското си имение,и не се разделя с нея.
Макар и по сантиментални причини,а не финансови.Но все пак.
Значи за член на Английската кралска фамилия колицата бива,а за наш Криско от Чепеларе била пепелник.........
Но като гледам ти май наистина само си чешеш пръстите тук,без да имаш никакво намерение всъщност да купуваш каквото и да било.
Не знам...аз съдя по себе си и близките ми-когато реша да си сменя колата или да си купим друга,в рамките на седмица,не повече,си купувам.
Каквото обикновено ми хване окото към момента,като съотношение цена /качество.Кога се прекарам,кога спечеля - всеки път различно.Но никога не се кумя камара време какво,па защо,и т.н.....
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
cekoman написа:110 TDI е най-здравия,той се монтира и на AUDI и на WV AFN е кода на мотора!Наскоро взехме едно такова Ауди на братовчет ми извънградско-4,4 градско-6 !Ролки+ремък 120лв на ИНА!Имам приятел със 116 коня,ама е по-скъп за обслужване,харчи повече и не е толкова здрав като 110 !А за 130 не се занимавай,и ще харчи повече и данък по-скъп и не толкова здрав!Това е от мен!
Що приказваш глупости питам аз? Имаш ли опит с 131, че блещиш такива простотии ? Та както може да гори 4.4, така може и 6, нали знаеш че зависи от десния крак ? Данъка ок, т'ва го остави, ама да ми твърдиш, че не е здрав без дори да си обслужвал такъв мотор, айде моля ти се. Вървеж между двете да не коментираме

-
- Контакти:
Най-добрия имам предвид като здравина и икономичност!Все пак колкото са повече конете,толкова повече се товари!От доста майстори съм чувал много добри отзиви за този АФН мотор!Не казвам,че е по-добър от 131,то е ясно че 131 върви повече!Просто поддръжката му е малко по-скъпа!Ти си прав за себе си,аз за мен!Просто му даваме на човека съвети,кой каквото знае и е чул и се е сблъсквал,а той да си прецени!Просто казвам това,което знам и не искам да влизам в спорове,защото не съм професор в тази насока!Прав си нямам опит със 131 коня,имал съм с АФН 110 и съм доволен!
- kriskoo_95
Благодаря ви за съветите (макар и някой от вас да бяха безполезни и заяждащи) утре ще ходя да гледам един пасат б5 този е 110коня седан с вс екстри като климатроник кожа лети джанти и т.н дано да се окаже добър стискаите палци :)
Криско,погледни си заглавието на темата ? И после пиши,че препоръките ни били безполезни и заядливи.Ти търсиш градска кола за Чепеларе ! Не знам как ти виждаш нещата,но за мен лично Пасат Б5 е последното нещо на света което бих асоциирал с понятието градска кола .
- kriskoo_95
Росен2 написа:Криско,погледни си заглавието на темата ? И после пиши,че препоръките ни били безполезни и заядливи.Ти търсиш градска кола за Чепеларе ! Не знам как ти виждаш нещата,но за мен лично Пасат Б5 е последното нещо на света което бих асоциирал с понятието градска кола .
Просто ми хареса малко повече :) от тези 50 коньови който предлагате за нашия БАЙР, наистина са добри и икономични колите спор няма ама на наши байр се тормозят много нали имам същата.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Темата май приключи отдавна.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”