Здравейте Колеги колата е Golf 4 1.9 TDI AHF,имам проблем със спирачките преди месец смених сервото,защото на едно кръстовище настъпих спирачката и след няколко секунди "фсссттт" и педала се върна в най горно положение и стана твърд все едно колата е угасена.Както и да е смених го,оня ден пак същия проблем пак гръмна сервото незнам вече какво да правя,моля за помощ,всеки месец да сменям серво нещо не се връзва .......
Последна промяна от ivostefanov на Съб 12 юли 2014 9:05, променено общо 2 пъти.
Причина:Промених заглавието!
Не съм го проверил,но има ли вероятност от него да е,майстора каза пак серво трябва да се сменя А аз погледнах и тези вакумните маркучи който отиват към сервото имаше моторно масло ?!?!.....
Сервото пак трябва да го смениш то е ясно , Не знам дали може да е от него но трябва да се провери. Все пак всичко което не работи създава в някаква степен даден проблем...
Ще го сменя,но преди да го сменя,трябва да разбера,защо за 2-ри път ми гърми,явно и 3-ти път ще има ако не отстраня другия проблем който предизвиква гърменето на сервото ....Някой ако знае къде е проблема,да не би да е маслото в вакума ?
И аз сменях серво два пъти за една година.. просто като го взимаш втора употреба и ако е стояло в някоя морга няколко години, няма как да е много читаво.. потърси от някой голф, който доскоро е бил в движение, не че пак има гаранция, но все пак...
Пак няма гаранция за сервото независимо дали ще е в движение бил голфа или не,а иначе може ли само мембраната да се смени,вместо да се сменя цялото серво ?Майстора каза,че проблема идва от вакуум помпата която вкарва много масло в сервото и май то къса мембраната и трябва и ново серво и нова вакум помпа
Отвори спуканото серво,най добре и двете вече които имаш и виж по идентичен начин ли са повредени. Масло със сигурност не е добре да има вътре по мембраната.