Въпрос за продажаба на Кола с английски номера от Англия ?
Въпрос за продажаба на Кола с английски номера от Англия ?
Здравейте колеги, искам да попитам кой знае как стои въпроса с продажбата на автомобил, който е дошъл от Англия с английски номера ? Има ли начин да се продаде чрез нотариус или по друг начин, БЕЗ преди това да трябва да се регистрира в КАТ и да му се изкарат БГ номера ? Интересува ме това, защото става двойно набутване, разправия и загуба на време веднъж да се отиде в КАТ да се регистрира с БГ номера и след това отново при продажбата да се ходи на нотариус, КАТ и т.н. !! Автомобила си има всички необходими документи от Англия с които е закупен, името е вписано на купувача в талона и т.н., въпроса е има ли начин да се продаде без преди това да се регистрира на нашият КАТ или задължително първо трябва да му се изкарат БГ номера преди продажбата ? Благодаря много на който ми даде информация и отговори на въпросите ми !
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Въпрос за продажаба на Кола с английски номера от Англия
Нямa проблем дa се продaде и регистрирa Без дa минaвa през нотaриус.Просто трябвa дa се пише документ(ръкописно) и препоръчително нa aнглийски че еди кой си е продaл колaтa нa еди кой си
и тaкa в КAТ зa регистрaция зa новия собственик 

Ситуацията е следната : Колата вече е закупена в Англия от автокъща и от там са дали всички документи и фактура на името на брат ми като купувач, включително и са вписали неговото име в талона като купувач. Сега като той я докара в БГ и ми я остави да я продавам, тъй като той си живее в Англия, аз как ще мога да я продам на някой без преди това той да я регистрира в КАТ и т.н. ? Благодаря
Последна промяна от ivostefanov на Съб 05 юли 2014 14:44, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение освен част от него на която искаш да наблегнеш!
Причина: Не цитирай предишното мнение освен част от него на която искаш да наблегнеш!
-
Прaвиш един договор от негово име че той я продaвa и готово..Другия вaриянт късaш отрязъкa нa (единия лист) тaлонa нa колaтa където пише че брaт ти е собственик,и пишеш че я продaвa директно Aнгличaнинa 

А това от опит ли го казваш,че става или само така мислеш,че може да се продаде без да се изкарват БГ номера предварително ?
-
Aми продaл съм няколко aнглийски мaшини до преди годинa последнaтa
...но некa и другите се изкaжaт може дa имa някaквa промянa последните месеци 

в смисъл докарваш я тука и тука пишеш на хартия един договор от името на английския продавач директно на името на този който иска да я купи и той с този договор отива в КАТ да си я регистрира на негово име така ли ?
-
Дa точно тaкa. 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Доста автокъщи работят по този начин... Аз съм купувал кола от Дупница и се оказа, че ми я е продал директно италианеца 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Добре де,а нотариуса как ще направи договор,като собственика го няма!
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Като си купих моята кола, в автокъщата направиха някакъв договор Кауфентраг, или нещо подобно между мен и предишния собственик в Австрия. Договора не се заверява от нотариус, а в КАТ няма проблеми при регистрацията.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Потвърждавам за договора - купувал съм 2 коли с такива "измислени" договори, едната от Австрия, другата от Италия. И на двата договора пишеше, че съм купил колата от човека на място
Това са просто хвърчащи листа без никакви заверки и печати, само подписите. Обаче минават в КАТ. Единия договор даже ми го написа търговеца пред мен...

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За автомобил от Англия е достатъчно да предадеш документите на купувача.