Честита градушка в София
Re: Честита градушка в София
Здравейте, не знам дали е уместно тук да попитам, но предното ми стъкло на Фолксваген поло от 2007г е спукано на две места след днешния ад. Мога да карам известно време с него, но какво става с винетките, гражданската и техническия преглед ако реша да сменя стъклото? Доколкото знам новите винетки се разпадат, а нова едва ли издават.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Не се разпадат, тия от Кобра са им богове
пп. Ако караш така има голяма опасност да ти спрат колата от движение :)

пп. Ако караш така има голяма опасност да ти спрат колата от движение :)
При счупено стъкло дават нова винетка срещу втората част:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1293394
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1293394
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Да, издават дубликат на винетката, но гледате ли какво изискват:
Понеже от КАТ няма да посетят някой потърпевш на място, трябва да се ходи до Дървеница, това съм го играл преди време. Този документ (поне преди няколко години) се издаваше в една мизерна барачка отстрани на сградата на КАТ. Две супер мързеливи и бавни фуражки пишат протоколи, след като те разпитват като следователи, субективно преценяват историята ти и преценяват дали е истина. Обикновено минават по около 15-20 човека на ден и се чака от рано рано. Спокойно може да се откара цял ден.
- актът за констатиране на счупването или кражбата на предно панорамно стъкло. Необходимо е да се представи служебна бележка/удостоверение, издадена от органите на МВР или протокол за ПТП;
Понеже от КАТ няма да посетят някой потърпевш на място, трябва да се ходи до Дървеница, това съм го играл преди време. Този документ (поне преди няколко години) се издаваше в една мизерна барачка отстрани на сградата на КАТ. Две супер мързеливи и бавни фуражки пишат протоколи, след като те разпитват като следователи, субективно преценяват историята ти и преценяват дали е истина. Обикновено минават по около 15-20 човека на ден и се чака от рано рано. Спокойно може да се откара цял ден.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Силна градушка е била в повечето западни квартали на София и в центъра.
Пред нас има коли със счупени прозорци (малко) и всички с подбити ламарини.
Сега остава да видим как ще се произнесат застрахователите.
Аз съм се разминал с подбити ламарини - без левите врати
Пред нас има коли със счупени прозорци (малко) и всички с подбити ламарини.
Сега остава да видим как ще се произнесат застрахователите.
Аз съм се разминал с подбити ламарини - без левите врати

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Не се бутайте за оглед днес. Всички З.К. са със удължен срок за завеждане на щета. Който е с право на доверен сервиз да се възползва!
-
- Автомобил: VW Passat B4 2.0
- Двигател: 2E 1993
Може ли някой да ми обясни каква е схемата за взимане на обещетение. Имам Пълно каско в Армеец, но тия п*тки си изключиха телефоните веднага след потопа.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Отиваш на оглед снимат ти каляската пишеш заявление и според сумата която си платил за каското имаш
Вариант 1 Ремонт в сервиз на марката
Вариант 2 Ремонт в доверен сервиз
Вариант 3 получаваш пари по експертна оценка и се оправяш както решиш
Вариант 1 Ремонт в сервиз на марката
Вариант 2 Ремонт в доверен сервиз
Вариант 3 получаваш пари по експертна оценка и се оправяш както решиш
-
- Автомобил:
- Двигател:
chef_ss написа:Направо не мога да повярвам на какво са способни някои индивиди - http://vbox7.com/play:b8c4dc92ba
Е това ме разби от смях. Но после всъщност се усетих че се смея на слабоумен идиот

Мерси за идиотския клип!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
selinda написа: Доколкото знам новите винетки се разпадат, а нова едва ли издават.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180797
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Петър Илиев написа:chef_ss написа:Направо не мога да повярвам на какво са способни някои индивиди - http://vbox7.com/play:b8c4dc92ba
Е това ме разби от смях. Но после всъщност се усетих че се смея на слабоумен идиотМахането с ръце олицетворява целия замисъл и отчаяние. Ако го нямаше можеше и да е нещо по-нормално.
![]()
Мерси за идиотския клип!
поредния тарикат-най-вероятно си е спестил от каското.
А най-пострадали са френските коли,поне това ми се видя вчера,като разхождах песа.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Да обобщим за четящите по диагонал:
1. Стикера за Гражданска отговорност може да се преиздаде от застрахователя, сменя се заедно със зеленото талонче към него, защото имат един и същ сериен номер за Гаранциония фонд.
2. Стикера за технически преглед НЕ се преиздава и трябва да се мине наново или поне не съм чувал за такава процедура. Аз бих си карал с парчето стъкло в жабката на което е залепен стикера, зависи колко време остава до следващия технически преглед...
3. За винетката е цитирана една статия в тази тема, в която е описано какви документи трябва да се представят в Агенция пътища за да се вземе нова, като набавянето на Протокола от КАТ е малко досадна и времеотнемаща задача.
1. Стикера за Гражданска отговорност може да се преиздаде от застрахователя, сменя се заедно със зеленото талонче към него, защото имат един и същ сериен номер за Гаранциония фонд.
2. Стикера за технически преглед НЕ се преиздава и трябва да се мине наново или поне не съм чувал за такава процедура. Аз бих си карал с парчето стъкло в жабката на което е залепен стикера, зависи колко време остава до следващия технически преглед...
3. За винетката е цитирана една статия в тази тема, в която е описано какви документи трябва да се представят в Агенция пътища за да се вземе нова, като набавянето на Протокола от КАТ е малко досадна и времеотнемаща задача.
може да се каже че минах половин метър. На фона на ситуацията около мен съм само с подбити преден капап, таван и предни калници от горната страна. Имам и отчупена пластмаса от едната релса на тавана ...
Шкодаците се оказаха по-здравите коли на паркинга :) БМВ-тата и рендета са с изпочупени джамове, фарове. А на една приятелка пунтото е само с един здрав прозорец и едно огледало ...
Шкодаците се оказаха по-здравите коли на паркинга :) БМВ-тата и рендета са с изпочупени джамове, фарове. А на една приятелка пунтото е само с един здрав прозорец и едно огледало ...
Скоро сменях челно стъкло. В Кобра ми прехвърлиха стикерите за ГО и ГТП, но винетката беше на гъз. Пълни мърлячи апропо (на Летоструй), но за мен важното беше че поне стъклото е ок.
Процедурата е:
1. Отивате в РПУ по местоживеене, пишете заявление за удостоверение за счупено стъкло. Плащате такса 3.50. В едноседмичен срок ви го издават.
2. С винетката, втората част от винетката и удостоверението отивате в АПИ и ви дават безплатно дубликат.
Процедурата е:
1. Отивате в РПУ по местоживеене, пишете заявление за удостоверение за счупено стъкло. Плащате такса 3.50. В едноседмичен срок ви го издават.
2. С винетката, втората част от винетката и удостоверението отивате в АПИ и ви дават безплатно дубликат.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”