Направо към проблема - голф 4, 1.9ТДИ, 110к.с.,2001г, код на мотора ASV - губи сташно много охладителната течност (вече вода защото от доливане сигурно не е останал антифриз).На дьльг пьт (до морето и назад) на пьрвите 100км - 0.5л, а за обще 600км почти 3литра, това при нормално спокойно каране (130км по магистралата), след това за 150км през прохода Вратник в двете посоки с понатискане пак почти 3литра.Значи при повече натискане губи повече вода!
Проверено няколко пъти на студен и загрят мотор за течове - няма!Маслото си е в граница без да мърда и да е смесено с вода,пали и вьрви без проблем,не прекъсва, не пуши бяло или каквото и да е през аспуха, не загрява!Всичко нормално, а водата изчезва яко.Единсвеното което откриваме е пяна в разширителното казанче, не прави балони като от вьздух а пяна!Примерно отварям капачката на разширителния съд, изцъсква има малко пяна отгоре като подам газ пяната се увеличава, но е пяна а не мехури или балони.беше с антифриз от Италия(червен, но вече съм долял кьм 8 литра, така че може би вече е гола вода). Като е загряла маркучите са леко втвьрдени!
От 5 дена обаче без да е карана колата тече леко мазна течност от самото купе (греда) под пасажерските крака.Вътре е сухо, от мотора е сухо незнам.Под разширителния съд не си личи да е текло.
Това е!Ще се радвам някой да ми помогне преди да съм решил да отварям главата!Сега съм решил да сменя капачката на разширителния съд и ако не е от нея - ще се насочвам към гарнитурата!
Golf MK4 1.9TDI 110hp ASV - губи много вода
- hristakis
- Автомобил: Golf 2 1991 Golf 4 2002
- Двигател: 1.8 RP 1.9 TDI ASV
Golf MK4 1.9TDI 110hp ASV - губи много вода
Последна промяна от ivostefanov на Нед 03 авг 2014 20:11, променено общо 1 път.
Причина: Придържай се по стриктно към темата шаблон.
Причина: Придържай се по стриктно към темата шаблон.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Re: Голф 4, 1.9, 110к.с., ASV - губи много вода
Така както описваш нещата - правилно си решил.
Успех и дано евтино ти стъпи...
Успех и дано евтино ти стъпи...

- hristakis
Продължавам с проблема! Както казах забелязах че от гредата намираща се под пасажерските крака точно на сгъвката и има фабричен отвор който си е запушен с тапа и точно от там капе, но малко.Закарах колата да и надуят охладителната система и специалистите казаха че изпуска от някъде, налягането пада, но не тече. След това развили въпросната тапичка на гредата и от там изтекло над 2 литра антифриз(вода), което води до радиаторче на парното (макар че както казах вече в купето е напълно сухо) или някоя връзка около радиаторчето. Преди обаче да я закарам да махат таблото и т.н. реших да изолирам радиаторчето на парното като свържа дирекно двата маркуча отиващи към него и 2-3 дена докато се наканя да го направя след всекидневно каране на късо и дълго колата спря да губи вода! Вече 2 седмици карам всеки ден и няма грам загуба! Аре някой да ми обясни какво става?! Аз мисля че временно някак се е запушил теча, но не може от почти 1 литър вода за по-малко от 100км (което е много голям теч) да спре и да не протече повече!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Golf MK4 1.9TDI 110hp ASV - губи много вода
на 99% гарнитура на глава
-
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS
- Двигател: 2WW 2017
Re: Golf MK4 1.9TDI 110hp ASV - губи много вода
Как, какво става бе градски?
Изолирал си радиаторчето на парното, карал си и късо и дълго, спряла да ти губи водата - отговора е повече от очевиден - радиаторчето е спукано.
А това, че не ти пълни купето а изтича от гредата майната му. Може по някакъв начин водата да отива в дренажа на радиатора на климатика - неговия конденз се изтича там някъде отдолу.
За по сигурно, карай още месец така и ако не губи водата сменяй радиаторчето на парното.
Изолирал си радиаторчето на парното, карал си и късо и дълго, спряла да ти губи водата - отговора е повече от очевиден - радиаторчето е спукано.
А това, че не ти пълни купето а изтича от гредата майната му. Може по някакъв начин водата да отива в дренажа на радиатора на климатика - неговия конденз се изтича там някъде отдолу.
За по сигурно, карай още месец така и ако не губи водата сменяй радиаторчето на парното.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
hristakis написа:реших да изолирам радиаторчето на парното като свържа дирекно двата маркуча отиващи към него и 2-3 дена докато се наканя да го направя след всекидневно каране на късо и дълго колата спря да губи вода!
Аз разбрах, че не ги е свързал и е спряла да се губи водата. А иначе отговора е лесен, да.
- hristakis
...... всекидневно каране на късо и дълго колата спря да губи вода! [/quote]
Аз разбрах, че не ги е свързал и е спряла да се губи водата. А иначе отговора е лесен, да.[/quote]
точно така, не е откачено радиаторчето!
Аз разбрах, че не ги е свързал и е спряла да се губи водата. А иначе отговора е лесен, да.[/quote]
точно така, не е откачено радиаторчето!
- hristakis
Да споделя, че реших да пробвам първо със смяна на капачката на разширителния съд, което направих преди 3 месеца и от тогава колата не е губила течност! Дали тя е била проблема времето ще покаже. За сега съм щастлив, че не се налага да махам глава!
- hristakis
Re: Голф 4, 1.9, 110к.с., ASV - губи много вода - решено
след почти година проблема е решен: гарнитура на глава която при напън на извън градско надува в охладителната система и хвърля водата през разширителния съд.На късо, градско почти не губеше вода. 

Върни се в “Дизелови агрегати”