Passat 1.8T или 1.9TDI разход?
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Re: Passat 1.8Т или 1.9ТДИ разход?
Да, но с тази разлика, че ПД трудно се рециклира, а подмяната с нова струва в пъти повече от дюза на двигател с ротационна помпа. Иначе съм напълно съгласен, че рискът от повреда е еднакъв при всички типове системи, но смятам, че цената на ремонта е даста различна.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Е колега, колко много? 4 бр помпа дюзи за 300лв тук от форума съм взел с гаранция, че са перфектни
По-скъпо е всичко по тия мотори, ама не е толкова страшно като преди 2-3 години
По-скъпо е всичко по тия мотори, ама не е толкова страшно като преди 2-3 години
- 110afn
Пак се напъна и роди, тоя път близнаци. От колко време караш на газ? Виждал ли си какви боклуци има във филтъра ти? То затова и перфектния газаджия да ти настрои колата днес ти се губят обороти, утре не върви, вдругиден много харчи. От друга страна нямам думи газта какъв бич е за клапаните и въобще за мотора
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Ха ха еи от нафта и вървеж на газ минахме и пак колко върви
щом си на газ значи икономия търсиш, щом си на бензин значи може да я подържаш
щом си на нафта караш много и правиш пари в смисъл работиш с нея
Това е според мен
Другото фишеци и набутване ама голямо си е
За нафтата в туби има сметка но на старите дизели тия дето като им даваш газ и се чудиш вървят ли в началото няма сметка

щом си на газ значи икономия търсиш, щом си на бензин значи може да я подържаш
щом си на нафта караш много и правиш пари в смисъл работиш с нея
Това е според мен

Другото фишеци и набутване ама голямо си е

За нафтата в туби има сметка но на старите дизели тия дето като им даваш газ и се чудиш вървят ли в началото няма сметка

-
- Автомобил:
- Двигател:
LPG горивото както знаете е смес от два газа -Пропан и Бутан.Не знам каква е стандартизацията за съотношението,но единия газ е по-калоричен(скъп) от другия.Когато ви сипят горивото и колата не върви добре-значи е преобладаващо по-нискокалоричния(евтиния
) газ.Знам го от работник на газостанция.Отделно като настройват колонките го гонели по-далече
.
После в 30 литрова бутилка като ви сипят 35-36л да не се чудите.А ако зареждате не догоре,а за 10-20лв няма да го усетите.Собственика на това разчита.
п.п. Не че с течните горива не правят бъркочи,но поне може да сипете в туба и да проверите количеството и да занесете за анализ съдържанието.

После в 30 литрова бутилка като ви сипят 35-36л да не се чудите.А ако зареждате не догоре,а за 10-20лв няма да го усетите.Собственика на това разчита.
п.п. Не че с течните горива не правят бъркочи,но поне може да сипете в туба и да проверите количеството и да занесете за анализ съдържанието.
Точно, при газта ако ти сипят "изпарена" газ-тоест в бутилката вместо 40 кила ти сипват 30, но на колонката се отчита като 45 литра и разхода става много голям изведнъж.
Тоест спекулират с по ниската плътност на газта и така лъжат в количеството. Един вид се налива в бутилката изпарена газ-не е в течна форма, налягането и е по ниско.
За това е добре да се налива газ при по високо налягане на самата колонка.
Тоест спекулират с по ниската плътност на газта и така лъжат в количеството. Един вид се налива в бутилката изпарена газ-не е в течна форма, налягането и е по ниско.
За това е добре да се налива газ при по високо налягане на самата колонка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам 1.9 Tdi, 110 Hp и споделям, че като цяло е доста икономичен, НО без ръчкане :)... В София разход м/у 4 и 9 ми дава според това какво точно е задръстването и използването на климатроника.. Извън градско... Около 4,5.. 5,5, но пак казвам без много цедене....
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Какви са тези локуми с тази газ където разтягате тука не знам... Аз си сложих евтин вариант газов инжекцион.. Около 850лв.. 4 години го търкалям около 50000км съм му навъртял и единственото което съм му сменял е 2 пъти филтърчето! Колата не е ходила при газаджия за проблеми с обороти, вървеж и тн. Нито веднъж за това време не съм попадал на колонка на която да ми налеят повече газ от това което събира бутилката(имам предвид както някой колеги казват по 5л. отгоре)!Зареждам предимно ОМВ и ЕКО. А за това 5/100 направо не знам! Който и да си отвори устата за разход на дизел(без значение каква е колата и двигателя) все 5/100 горят и все ги гледам от тубите наливат...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Никогане ви е достатъчно удобството. Май наистина си е верен израза * Моето си е най-хубаво *. Колко пари ви излиза пробега на газ? На мен ми излиза около 6лв/км. Сигурен съм, че ако си го сметнете барабар с бензина, дори и да е 1 литър на 100, пак ще давате повече пари. Само че сте на алтернативно гориво с допълнителни системи в колата, но някакси пак сте по-добре от мен? Нали знаете, че преди да я продадат тая нафта, първо се работи с нея? Шофьор съм близо от 7 години и не съм имал проблеми с лоша нафта. Вие плюете газта, преди да сте я пробвали, след това един ден вие самите си слагате газ и изведнъж става най-хубавото гориво, когато задвижва вашата кола.. Разлика между газ и дизел на по-малки двигатели е може би около 2лв на 100км. Иначе говорите, че на бензин е по-евтино, обаче в същото време голям процент от бензиновите коли са с алтернативни горива. Поддръжката на дизела може да е по-скъпа, но ако караш парите се избиват. Ако я вадиш веднъж в месеца няма да става работата. Плюс това според мен е вярно само за по-новите коли. Самото каране на бензин ми допада повече, изпитвам по-голямо удоволствие, когато карам бензинови коли, но като знам, че парите за разхода ще скочат двойно или тройно, как?
Ако вземем 2 мотора, дизел и бензин, приблизителни по мощност, дизела може да харчи с литър и половина два по-малко от бензина с еднаква скорост ( за по-мощни коли говоря, не под 100кс ), което значи, че ще ви спестява между 3 и 6лв грубо казано, може и по-малко да е, на 100км. Еми сметнете си пробега, и вижте като ви се счупи нещо, няма ли да сте си избили парите вече? Плюс това повечето дизели са на 500 600хиляди км, и все още се държат добре, а бензиновите на 1/3 от тези пробези. Тези вибрации и шум в купето са се увеличавали с времето, не са били чак такива, когато колите са излезли от заводите. Според мен по-прекрасно нещо в една кола освен ЗАПАЗЕН дизел няма. Никой не ангажирам с мнението си, нито искам да обидя някой, моля ви да направите същото ;)
Приятен ден.
Ако вземем 2 мотора, дизел и бензин, приблизителни по мощност, дизела може да харчи с литър и половина два по-малко от бензина с еднаква скорост ( за по-мощни коли говоря, не под 100кс ), което значи, че ще ви спестява между 3 и 6лв грубо казано, може и по-малко да е, на 100км. Еми сметнете си пробега, и вижте като ви се счупи нещо, няма ли да сте си избили парите вече? Плюс това повечето дизели са на 500 600хиляди км, и все още се държат добре, а бензиновите на 1/3 от тези пробези. Тези вибрации и шум в купето са се увеличавали с времето, не са били чак такива, когато колите са излезли от заводите. Според мен по-прекрасно нещо в една кола освен ЗАПАЗЕН дизел няма. Никой не ангажирам с мнението си, нито искам да обидя някой, моля ви да направите същото ;)
Приятен ден.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги този спор между бензин и дизел няма да има край никога. Както някой по напред в темата каза всеки си хвали неговото.Нямах намерение да пиша, но следя темата от самото начало и се начетох на всякакви оплювания на единия и другия двигател.Лично аз карам passat 1.8T AEB на газ.За седмица съм изминал 1500 км и мога да кажа, че съм доволен.При каране със скорост не повече от 100-110 ми даде разход 10/100 газ.На магистралата със скорост 130-150 13/100 газ.Баща ми има VW Touran 2.0 TDI 140 к.с DSG. В града му дава разход около 10/100, а извън града със скорост 120-130 7-8/100. Макар, че има разлика между 1,9 TDI и 2.0 TDI все не мога да проумея как ги карате тия дизели,че да ви горят 5-5,5 да не говорим, че някой и под този разход слизат.Сега някой ще каже, че нещо не е наред с Touran-a за това прилагам линк към руския форум за да видите, че и там положението е същото.Карайте си колите със здраве и безаварийно! 

- 110afn
TiL,А знаеш ли колко хора познавам, които когато трябва да изпреварват прехвърлят на бензин и изключват климатика
. Та не си задавай глупавия въпрос "от какъв зор да карам на бензин, като може и на газ?"
Няма кво да се лъжем, всеки би карал бензинова кола, ама на бензин. Всеки си преценява плюсовете и минусите на горивото ,което е избрал. Да речем, че на дълъг път на газ идва евтино, НО на градско няма икономична бензин/газова кола, говоря за кола, не за някоя сапунерка. Последната бензинова кола, която съм имал беше през далечната 2001г. Мазда 626 2.0И в много добро здраве. Сега не мога да цитирам цените на горивата, но в пари беше едно и също само на бензин и бензин/газ да я карам. Веднага уточнявам,че говоря за зимата градско с много препалвания и къси разстояния.
А сега тия газови инжекции и нови поколения уредби трябва да достигне определени градуси, та да прехвърли на газ. Ми то може да си стигнеш до където си тръгнал без обърне на газ

Няма кво да се лъжем, всеки би карал бензинова кола, ама на бензин. Всеки си преценява плюсовете и минусите на горивото ,което е избрал. Да речем, че на дълъг път на газ идва евтино, НО на градско няма икономична бензин/газова кола, говоря за кола, не за някоя сапунерка. Последната бензинова кола, която съм имал беше през далечната 2001г. Мазда 626 2.0И в много добро здраве. Сега не мога да цитирам цените на горивата, но в пари беше едно и също само на бензин и бензин/газ да я карам. Веднага уточнявам,че говоря за зимата градско с много препалвания и къси разстояния.
А сега тия газови инжекции и нови поколения уредби трябва да достигне определени градуси, та да прехвърли на газ. Ми то може да си стигнеш до където си тръгнал без обърне на газ
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Ако спрат контрабандната нафта,дизеливите коли ще намалеят с 60%.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Понеже в ммомента временно ми се налага да наливам нафта от туби, тъй като нямам достъп до близка бензиностанция съм видял какво ли не... от кафява нафта, зелена нафта, черна нафта, дори и синкава имаше.Про различните вериги нафтата е различна.Аз зареждам в момента от зеленикавата, че е по миризлива, и карам с изпаренията (тва в кръга на шегата) 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Стига сте спорили за глупости.Най-верният вариант отдавна го каза какъв е...да си хареса купе,2 мотора приблизително еднакви КС и да гледа някой каталог за данни(защото всеки един крие разхода си).Смята си разходите към километри и да си преценя.Един колега отгоре писа колко по-евтино излизало на газ....еми ще ви направя груба сметка за моята кола и защо я избрах да е бензин.Даже вече го бях направил,но някой който се включва в разговора не чете цялата тема....
Годишно нещата при 25-30 000км стоят така :
Данък 170лв (дизел) срещу 270лв (бензин)
при 30 000км (300 зареждания по 100км)
разлика газ/нафта на черно за това купе 11.75 в полза на бензина
42коня разлика в полза на бензина
1000лв уредба със собствен монтаж(ще я сложа в разходите за бензин газ,въпреки че се избива само веднъж)
-------------------------------------------------------
300х11.75=3525лв разлика в полза на газта
-1000лв
-120лв
---------------------------
2405лв по-малко за гориво за 30 000км + избита газ + по-висок данък+ повече коне.
Сами си правете сметката....няма кой да седне заради вас да го прави:) И не слушайте хората...масово в българия злобата е в повече.
При мен нещата бяха в следната дилема(Като цяло не се бях замислял много,но впоследствие проверих).
Mercedes S202 C250TD - дизел(150кс най-големият мотор) - градско : 11/11.5 по 2.50 грубо -> 27.50лв/100км -> 2лв на черно грубо -> 22/23лв и ти остава като "кяр" да си наливаш,търсиш и омирисваш на нафта.
Mercedes S202 C200K - бензин ( 192кс конкретно моят) - градско 13 бензин 100 октана и 14 95октана пак по 2.50 грубо -> 35лв На газ в момента : 14.5/15л по 1.05лв -> 15.75лв/100км
Годишно нещата при 25-30 000км стоят така :
Данък 170лв (дизел) срещу 270лв (бензин)
при 30 000км (300 зареждания по 100км)
разлика газ/нафта на черно за това купе 11.75 в полза на бензина
42коня разлика в полза на бензина
1000лв уредба със собствен монтаж(ще я сложа в разходите за бензин газ,въпреки че се избива само веднъж)
-------------------------------------------------------
300х11.75=3525лв разлика в полза на газта
-1000лв
-120лв
---------------------------
2405лв по-малко за гориво за 30 000км + избита газ + по-висок данък+ повече коне.
Сами си правете сметката....няма кой да седне заради вас да го прави:) И не слушайте хората...масово в българия злобата е в повече.
- 110afn
Като чета заглавието на темата незнам що се напъваш да сравняваш два Мерцедеса. Ако искаш сравни разходите на твоята кола с Пасат 1.8Т , след това сравни разхода на Ц250ТД с Пасат 1.9 ТДИ
Чудя се и друго, газта целогодишно ли е 1.10-1.15лв ?
Няма шанс да направиш 2400лв разлика от дизеловия ти аналог за 30 000км . Зимата нито цената на газта е такава , нито разхода на Ц200К е такъв. Доматите с колците отдавна не ядем
Чудя се и друго, газта целогодишно ли е 1.10-1.15лв ?
Няма шанс да направиш 2400лв разлика от дизеловия ти аналог за 30 000км . Зимата нито цената на газта е такава , нито разхода на Ц200К е такъв. Доматите с колците отдавна не ядем