Неколегиална постъпка от съфорумец - kolev123 !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: Неколегиална постъпка от съфорумец - kolev123 !!!

Мнениеот agumba » Чет 10 юли 2014 8:46

nurv написа:Колега ти връзваш ли логично нещата или си пишеш за мнения? Как няма да влиза, след като има поръчка направена тук? Отделно, че както Модератор по-горе ти посочи, човекът е влизал преди час.

Много добре ги "връзвам" нещата, иначе не бих писал, най-малкото пък - за мнения! Доста интересен подход - ако си в общия тон, всичко е бонбон, но ако имаш съмнения - пишеш за мнения! Май, се получи рима, но не е нарочно... :mhihi И изобщо, мнението ми е, че нещата почти никога не са така черно-бели, както изглеждат на пръв поглед!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 10 юли 2014 8:49

по отношение на плащането на куриера за да ти се разреши оглед преди плащането на самата пратка ....аз категорично отказвам да плащам каквото и да е преди да видя какво ми е изпратено...просто връщам пратката...ако изпащача е изпратил това което е обещал няма от какво да се притеснява ...ще си платя и пратката и куриера ...обаче ако е покрил нещо то и двете пососки са си за негова сметка...препоръчвам същото и на вас...
редактирах за да е по-ясно написаното...наскоро получавах пратка която отказах да платя преди да видя какво има вътре...на куриера казах че я връщам...ако обаче това което е вътре е това което трябва да е то ще си платя и куриера и пратката...куриера се обади на изпращача предаде му думите ми той вероятно се е съгласил след което отворихме пратката ....видях че всичко е ок ...платих наложения платеж и куриера но едва след като видях какво ми се праща....

Последна промяна от silent на Чет 10 юли 2014 16:30, променено общо 1 път.

gentazo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gentazo » Чет 10 юли 2014 8:56

маи нещо не са разбрали хората за плащането в двете посоки, не съм я пратил така, пратена е само с опция за преглед, ако някои и на мен ми прати пратка да я плащам в двете посоки веднага ще се усъмня и ще накарам да му звъннат и да му кажат да отмени това защото според мен е глупаво

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 10 юли 2014 9:10

Твоята е с една посока.
По нормалният начин е направена.
Към колегата "Силент" , я опитай да поръчаш в Ибей с тези реплики :mhihi

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 10 юли 2014 11:05

Какво общо има И-бей с еконт? Аз съм имал няколко проблема с пратки в и-бей и парите в пълната им стойност (вкл. шипинга) са ми били възстановявани в 100% от случаите от и-бей. Еконт има ли такава практика???
Така че колегата си е напълно прав за себе си, има достатъчно излъгани хора по един или друг начин с тази пратки. Аз също съм плащал транспорт в едната посока за една част, за която изрично бях питал и ми беше казано, че всичко е наред... Така че и аз вече много внимавам при пазаруване

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Чет 10 юли 2014 14:45

Здравейте!
Мисля за последен път да пиша в темата, защото ми се струва, че май, май никой не чете, ами всеки си пише наизуст! Извиних се, предложих компенсация на финансовите загуби на колега, ако има и морални, за тях мога да се извиня само още веднъж! Повече не виждам какво мога аз да направя?! Само още едно уточнение - твърденията на колегата, че съм поствал снимки във фейсбук от не знам къде си са абсолютна лъжа!!! А относно защо не съм се обадил на колегата и защо не съм вдигнал на служителите в еконт, причината е една и съща - нямах физическата възможност! От друга страна се чудя на колегата за отделеното време да ми разглежда фейсбука, да се рови какви обяви имам тук и там, а не намери време да ми звънне той по телефона(не казвам, че щях да мога да му вдигна, но той това не го е предполагал)
Все пак продължавам да настоявам да възстановя сумата за транспорта на куриера, защото тя си е половината от стойността на сделката!
Поздрави!

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 10 юли 2014 15:16

Щом като продавача е предложил да възстанови направените разходи от купувача, мисля че темата приключва тук.
Това тук не е детска градина, не е и съд.

gentazo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gentazo » Чет 10 юли 2014 16:22

е то накрая маи аз излязох виновен че чаках толкова време да ми вземат една наи обикновенна пратка за умопомрачителните 20лв, сетил се да ми възтановява сумата като си взех помпата, вземете и светец го изкараите накрая, от никои нищо неискам живи и здрави да са всички и това е, пуснах темата просто да споделя разочарованието си от тази постъпка, неискам нито да бъде линчуван нито нищо а просто едно обяснение защо направи така но така и не го получих а мисля че го заслужавам но явно и това немога да получа

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 10 юли 2014 16:35

xalerrelax написа:Твоята е с една посока.
По нормалният начин е направена.
Към колегата "Силент" , я опитай да поръчаш в Ибей с тези реплики :mhihi

Колега, пазарувал съм и от Ибей и от Китай и пред Пейпал и чрез кредитна карта.
Не ми е ясно какво общо има пазруването директно от частно лице и пазаруването чрез посредник при това дори два посредника ако се минава през Пейпал, които могат да бъдат арбитраж при евентуални разминавания в очакваният между купувачите и продавачите.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 10 юли 2014 17:42

ALESYZ написа:Щом като продавача е предложил да възстанови направените разходи от купувача, мисля че темата приключва тук.
Това тук не е детска градина, не е и съд.

В друга тема наскоро писах същото. Хора вие само за пари ли мислите? За вас парите единственият показател за коректност ли са? Автофорумите минават за едно затворено общество, чиято цел е взаимопомощ и коректност. Авторът на темата, не я получи. Вместо купувача да каже, едно Извинявай изписа ферман с оправдания. Не ви разбирам.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 10 юли 2014 19:03

gentazo написа:е то накрая маи аз излязох виновен че чаках толкова време да ми вземат една наи обикновенна пратка за умопомрачителните 20лв, сетил се да ми възтановява сумата като си взех помпата, вземете и светец го изкараите накрая, от никои нищо неискам живи и здрави да са всички и това е, пуснах темата просто да споделя разочарованието си от тази постъпка, неискам нито да бъде линчуван нито нищо а просто едно обяснение защо направи така но така и не го получих а мисля че го заслужавам но явно и това немога да получа

ся човека кат ти възвърне загубените средства,моя личен съвет е,да заложиш на някъв буквар или няква граматика така по бъргарски,няма да ти е излишно.

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Чет 10 юли 2014 19:20

Колега,ти също се възползвай от тази възможност.))))По темата не се дръжте като ощипани връщат ти разходите не ги отказвай!!!

gentazo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gentazo » Чет 10 юли 2014 20:19

Колега "vinixxx" като гледам май и на теб ще са ти нужни уроци по български, непретендирам че съм образован но и неправя на другите такива глупави забележки, то даже като гледам в едно твое изречение има много повече грешки отколкото в няколко мои, и тъй като така или иначе не си получих извинението и надали ще го получа предлагам на модераторите за заключат темата вече

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 10 юли 2014 20:30

vinixxx написа:
gentazo написа:е то накрая маи аз излязох виновен че чаках толкова време да ми вземат една наи обикновенна пратка за умопомрачителните 20лв, сетил се да ми възтановява сумата като си взех помпата, вземете и светец го изкараите накрая, от никои нищо неискам живи и здрави да са всички и това е, пуснах темата просто да споделя разочарованието си от тази постъпка, неискам нито да бъде линчуван нито нищо а просто едно обяснение защо направи така но така и не го получих а мисля че го заслужавам но явно и това немога да получа

ся човека кат ти възвърне загубените средства,моя личен съвет е,да заложиш на някъв буквар или няква граматика така по бъргарски,няма да ти е излишно.

От това да си прост по-лошо е да си прост и да ти личи.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 10 юли 2014 20:40

kolev123 написа:Така! Пиша едва сега, понеже досега нямах тази възможност! Мислех да си комуникирам на лични с колегата, но той е решил да е така, затова и пиша в тази тема! Не мисля да влизам в подробности за неприятностите, които имах! За мен е по-важно, че вече са в миналото и всичко е наред! Та, колега, извинявай още веднъж за създадените неприятности за теб, но не съм планирал нещата, които ми се случиха! Да, наистина ти обещах в понеделник да взема пратката от Еконт, но честно казано дори не се сетих за нея, толкова грижи имах! Вторник не беше много по-различно положението! Едва сега влизам АЗ във форума! Относно посещенията през седмицата, те са най-вероятно от компа в работата ми, където се логва автоматично форума с моя ник, а там се рови и колегата във форума!
И само, за да сме докрай ясни искам да уточня още нещо, което колега е пропуснал! Преди да ми прати помпата ми се обади и ми каза, че е счупил щуцера, на който се нанизва маркучът! Обясни ми, че е с проблем в ръката и понеже бързал да я демонтира, за да ми я прати без да иска я е счупил! Аз се почувствах задължен да я взема, защото момчето беше честно, че я е супило, а и защото е станало, понеже е бързало да ми я прати!
Повече няма да се оправдавам, само ще кажа, че парите не са били никакъв проблем и не затова не е взета пратката! Тя дори НЕ Е за мен, а за брат ми! Аз карам Пасат Б5 дизел!
Това, което предлагам е следното! Понеже разбирам, че вече не мога да взема помпата, щом е върната пратката! Та предлагам на колегата да му възстановя сумата за шипинга в двете посоки, доколкото разбрах около 8-9лв. Оставям на него да каже как! С превод през Еконт, Бг Пощи, Изи Пей, банкова сметка и т.н. Мога да ги предам и на модератор, ако така ще сте по-сигурни, че са възстановени наистина!
Поздрави! И, хора, преди да съдите някой, оставете го поне да се защити!
Лека нощ!

:death

Върни се в “ОФФ-Топик - други”