Здравейте майстори,
Зимата на паркинг някой ми ожули двете леви врати и понеже си бяха и доста стари, тук-там ръждата беше почнала да се появява, реших да ги сменя изцяло. Намерих две много запазени, но в друг цвят.
Дайте съвет как е по-добре да процедираме при боядисването:
1. Сваляне на боята ( без антикорозионното покритие ) с коресилин и/или много фина водна шкурка;
или
2. Сваляне на всичко до метал, нов грунд и боя.
Предварително благодаря за съветите.
Поздрави
Арсов
Съвет за пребоядисване на врати на Golf II
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Re: Съвет за пребоядисване на врати на Golf II
Тук въпросите относно боя са малко глас в пустиня.Тези където са наясно пазят много ревностно ,,рецептата".Преди време и аз поисках съвет от вещи в занаята и след ,което съжалих.По мое мнение непрофесионално,разбира се-трябва да мат-ираш повърхността за да хване новата боя.Това при положение ,че не се налага китосване и други намеси.С няколко вида водна шкурка ще свършиш работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако са в добро състояние,можеш да ги изшлайфаш на водно на 800 или 1000 и да боядисаш отгоре.Ако не си сигурен в качеството на сегашната боя,може да изшлайфаш вратите на 240 и да ги грундираш с акрилен грунд и след това водно и боя.
Ако се налага да китваш филма е малко по-различен.
Успех.
ПП.ако тук въпросите за боядисването не се обсъждат,има други форуми,където с колеги,сме се постарали да дадем максимална яснота относно въпросите на автобоядисването.
Ако се налага да китваш филма е малко по-различен.
Успех.
ПП.ако тук въпросите за боядисването не се обсъждат,има други форуми,където с колеги,сме се постарали да дадем максимална яснота относно въпросите на автобоядисването.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
По случай твоята история с паркинга искам да вметна нещо
Често срещам коли които са зажулени и по вратите, калниците е останало следа(боя) от другия автомобил.
Хората си карат така и си мислят 1е са за бояджия а всъщност не винаги е това което си мислите.
Моя съвет е:
вземете малко бензин и едно парцалче
натъркайте хубаво докато падне боята от другия автомобил и вижте какви са истинските щети
Често след измиването на чуждата боя не остават почни никакви следи по колата ви и все едно никои не ви е удрял.
Много хора знаят за този метод но има и такива дето не го знаят

Често срещам коли които са зажулени и по вратите, калниците е останало следа(боя) от другия автомобил.
Хората си карат така и си мислят 1е са за бояджия а всъщност не винаги е това което си мислите.
Моя съвет е:
вземете малко бензин и едно парцалче
натъркайте хубаво докато падне боята от другия автомобил и вижте какви са истинските щети

Често след измиването на чуждата боя не остават почни никакви следи по колата ви и все едно никои не ви е удрял.
Много хора знаят за този метод но има и такива дето не го знаят

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте момци,
Благодаря за съветите. Зажулването на старите врати е доста дълбоко, дори с леко изкривяване. Не твърдя, че добър майстор не може да ги барне и да станат, като нови, но намерих изгодно много запазени врати и реших да ги боядисаме отделно от колата....мисля, че ще е по-лесно, после да ги сложа на мястото на старите.
Направи ми впечатление, че коресилина сваля оригиналната боя, но не знам дали няма да засегне и антикорозионното покритие. Мога да пробвам от вътрешната страна и, ако не го засяга, после с 800-1000 водно леко да матирам самото антикорозионно покритие, за да хване новата боя. Иначе "новите" врати нямат нужда от кит.
Поздрави
Арсов
Благодаря за съветите. Зажулването на старите врати е доста дълбоко, дори с леко изкривяване. Не твърдя, че добър майстор не може да ги барне и да станат, като нови, но намерих изгодно много запазени врати и реших да ги боядисаме отделно от колата....мисля, че ще е по-лесно, после да ги сложа на мястото на старите.
Направи ми впечатление, че коресилина сваля оригиналната боя, но не знам дали няма да засегне и антикорозионното покритие. Мога да пробвам от вътрешната страна и, ако не го засяга, после с 800-1000 водно леко да матирам самото антикорозионно покритие, за да хване новата боя. Иначе "новите" врати нямат нужда от кит.
Поздрави
Арсов
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Покритието,което се разтваря с кореселин или го измий напълно,или го изшлайфаи и след това пръсни един грунд одгоре.Да не надигне докато го боядисваш.
- silvers
- Автомобил: MK3 2.0 16v
- Двигател: ABF
Здравей колега, първо вземи си огледай добре вратите които си купил. После ако имат леки гънки ги китосай, огледай дали има някъде дребни дупчици от камъчета или някъде дълбоки драскотини ако има доста такива взимаш 240 и зануляваш до ламарина след като приключиш с зануляването оглеждаш добре вънчните ръбове на вратата ако са очукани ги зануляваш и тях но на рака не с машина. След това взимаш 320 минаваш цялата врата от външната страна и си готов за основа.След като изсъхне основата или 24 часа взимаш 1000 водно и я минаваш от всякъде за да стане отпред идеално глатка и от вътре да се матира добре навсякъде. след ова обезмасляваш обезпрашаваш пръскаш база 2 плътни ръце, а за лака зависи какъв лак ще си купиш по принцип 2 ръце и половина като ако е нормален които ти трябва в момента все пак е лято пръскаш половин ръка изчакваш около 2 - 5 мин след което една плътна ръка чакаш 5-8 мин. и след това последната пак плътна като се стремиш по челните въбове да не се оливаш ставт стечове които се махат с полиране но е доста трудно и ако не си го правил може да се наложи да повториш процедуратамакар и не цялата. ВРАТИТЕ СИ ГИ БОЯДИСАЙ ПРЕДИ ДА ГИ СЛОЖИШтака ще ти бъде по лесно.
Пздрави надявам се да съм ти бил полезен!!! Успех ако има нещо друго питай ще ти кажа с удоволствие.
Пздрави надявам се да съм ти бил полезен!!! Успех ако има нещо друго питай ще ти кажа с удоволствие.