Здравейте, от няколко дни съм собственик на Пасат Б6, та имам няколко въпроса. Първия е отпред за фаровете, та на мястото където уж трябва да бъдат дългите светлини, там има някакви лупи и въобще не забелязах да светят, при включване на дългите си се превключва самия ксенон, който си свети и на къси.
И четох из форума че всички махате този DPF филтър, та защо? Засега е това, като си взема колата от магазина със сигурност ще изнинкат още въпроси. Колата е 2.0 TDI 4 Motion Highline комби и е със ръчни скорости. И ако отделно има някой неща за които трябва да гледам, моля осведомете ме, напълно съм бос откъм Фолксваген, това ми е и първата кола със предно...
Passat B6 въпрос за фарове и dpf филтър.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Re: Volkswagen Passat B6
Поразрови малко из форума или задай поне по-конкретен въпрос.
И не е задължително да имаш DPF филтър, нито е задължително да го махаш ако пък имаш монтиран.
И не е задължително да имаш DPF филтър, нито е задължително да го махаш ако пък имаш монтиран.
Фаровете ти са биксенон , вътрешната част до колкото знам се използва за дневни светлини.
Наистина поразрови се из форума , неможе всичко на готово.
Наистина поразрови се из форума , неможе всичко на готово.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
покарай го вечер до 40км/ч и ще разбереш кога светват това са допълнителните светлини отстрани, а другото е габарита.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, разрових се даже търсачката пусках да изчета всичко свързано със Б6, това за светлините и този филтър още не съм ги открил. Иначе като завивам има едни светлини когато светват, но не мисля че е от тези вътрешните, тези вътрешните си имат някаква лупа която си гледа точно напред. Иначе със търсачката съм стигнал до някаква шестограм стена нещо си и както чета, си мисля че 2.0 ТДИ май 140 коня е бил проблемен мотор?
- Pagemakerboy
- Двигател:
Дай малко подробности за колата и не се филмирай толкова. Не е шестограм стена, а шестограм или шестостен, но явно не си поработил добре с търсачката.
Този т. нар. шестограм е добре да бъде сменен, макар че разбит ли е много вала...но пак е ВАЖНО да го смениш!!!. Дай малко инфо за колата, година, тип на мотора и други подробности. При мен например сменихме шестограма веднага м.г. като взех колата и се оказа, че все още съм бил с оригиналния, който е кух.
Този т. нар. шестограм е добре да бъде сменен, макар че разбит ли е много вала...но пак е ВАЖНО да го смениш!!!. Дай малко инфо за колата, година, тип на мотора и други подробности. При мен например сменихме шестограма веднага м.г. като взех колата и се оказа, че все още съм бил с оригиналния, който е кух.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Volkswagen Passat B6 въпрос за фарове и dpf филтър.
Споко колега. Ако си обслужваш всичко навреме и с хубави части не би трябвало да имаш проблеми. Освен предния собственик да е бил мърльо и скъперник. Дпф филтъра се запушва когато колата се кара на много къси разстояния(палиш след 5 мин гасиш)тогава филтъра изпада в процес на регенерация а ти продължаваш да караш така и ще светне индикация. За да регенерира филтъра трябват извънградски пътувания с повечко газ. По въпроса за шестограма( правилното име е шестостен) това се намира на маслената помпа. Тя е в картера на мотора. Ако не е сменян или е сменян но не навреме има опасност да превърти и филма става лош. Тая маслена помпа е над 2000 лв. Втора ръка но трябва да е с доказан произход че след 1000-2000 км ще си на същото дередже. Някой колеги преправят помпите като минават на по-стария вариянт но не знам как става. Философия си е. От превъртян шестостен в движение може да ти побелее косата. Ако нямаш късмета заминават валовете, турбото. Така че си обърни внимание на тази част при обслужването. Дпф също не е ефтин. Скапе ли се махане. Също така като вземеш колата да не се заскъпиш за масло. Задалжително 507.00 5w30. Иначе дпф ще си замине в най кратки срокове да не говорим за турбото. Тези мотори искат хубаво масълце. Да не се изплашиш от разхода. За 30 000 км изразходва 1.5-2 литра. Тва е нормално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така днес си взех колата от магазина, та двигателя доколкото разбрах е BKP поне тези букви видях на шофьорската врата, колата е 2007-ма година, 2.0 дизел, 140 к.с. и е 4 моушън със ръчни скорости. Това за фаровете вече го разбрах, наистина там е за завиване и габарите, а самия ксенон си е и къси и дълги светлини. Следващия месец ще я заведа на майстор да направи един цялостен оглед. 

- Pagemakerboy
- Двигател:
BKP няма DPF филтър, но е с пиезо дюзите,
които принципно се сменяха безплатно и четирите в Порше по акция на Фолксваген ако колата е до 7 години и под 250 000 км.
Добре би било да провериш твоите сменени ли са, че цифрата иначе ще ти дойде колкото половината кола ако почнат да пукат една по една.
които принципно се сменяха безплатно и четирите в Порше по акция на Фолксваген ако колата е до 7 години и под 250 000 км.
Добре би било да провериш твоите сменени ли са, че цифрата иначе ще ти дойде колкото половината кола ако почнат да пукат една по една.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Това за дюзите не мисля че е кампания ограничена по години и пробег. Преди 3 месеца смениха моите, а моята кола е 2005 и е на 160 хил.км. При това на старите вече им беше изтекла гаранцията, защото ги бях сменял 2010г. Въпреки че това не бяха оригиналните дюзи на колата, но са сменяни в Порше, кампанията си беше валидна и ги подмениха отново, защото тези които били монтирани подлежали на смяна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така, значи прегледах сервизната история на колата от всички бележки които ги има, ремонтите на тази кола е излязъл около 11000 лева на предишния собственик. Обаче никъде не видях да са сменявали дюзи. Може ли това със кампанията да е валидно и в др държава, например от официален дилър на Фолксваген?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Валидно е за всички държави, в които са се продавали коли с дефектните дюзи.
Отиди в Порше, ще ти ги сменят безплатно.
Отиди в Порше, ще ти ги сменят безплатно.
- Pagemakerboy
- Двигател:
А, дано. Тук някой се беше оплакал, че са го отрязали.
Не разбрах коя година и на колко км е колата на колегата.
Ще бъде добър атестат при успешна смяна да подаде подробно инфо.
Не разбрах коя година и на колко км е колата на колегата.
Ще бъде добър атестат при успешна смяна да подаде подробно инфо.
Последна промяна от IvanMan на Съб 12 юли 2014 4:50, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!
Причина: Не цитирай предишното мнение!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B6 въпрос за фарове и dpf филтър.
Ще пиша на официалния дилър тука и да разбера как стоят нещата, при всички случаи ще дам подробно инфо. Колата е 2007-ма година и е на 196000 километра, почти 197000 вече.