Passat B6 въпрос за фарове и dpf филтър.

Техническа и сервизна информация за Passat
Красимир24
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 въпрос за фарове и dpf филтър.

Мнениеот Красимир24 » Нед 06 юли 2014 10:48

Здравейте, от няколко дни съм собственик на Пасат Б6, та имам няколко въпроса. Първия е отпред за фаровете, та на мястото където уж трябва да бъдат дългите светлини, там има някакви лупи и въобще не забелязах да светят, при включване на дългите си се превключва самия ксенон, който си свети и на къси.

И четох из форума че всички махате този DPF филтър, та защо? Засега е това, като си взема колата от магазина със сигурност ще изнинкат още въпроси. Колата е 2.0 TDI 4 Motion Highline комби и е със ръчни скорости. И ако отделно има някой неща за които трябва да гледам, моля осведомете ме, напълно съм бос откъм Фолксваген, това ми е и първата кола със предно...

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Re: Volkswagen Passat B6

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 06 юли 2014 11:13

Поразрови малко из форума или задай поне по-конкретен въпрос.
И не е задължително да имаш DPF филтър, нито е задължително да го махаш ако пък имаш монтиран.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Нед 06 юли 2014 12:21

Фаровете ти са биксенон , вътрешната част до колкото знам се използва за дневни светлини.
Наистина поразрови се из форума , неможе всичко на готово.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Нед 06 юли 2014 14:57

покарай го вечер до 40км/ч и ще разбереш кога светват това са допълнителните светлини отстрани, а другото е габарита.

Красимир24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Красимир24 » Нед 06 юли 2014 15:32

Колеги, разрових се даже търсачката пусках да изчета всичко свързано със Б6, това за светлините и този филтър още не съм ги открил. Иначе като завивам има едни светлини когато светват, но не мисля че е от тези вътрешните, тези вътрешните си имат някаква лупа която си гледа точно напред. Иначе със търсачката съм стигнал до някаква шестограм стена нещо си и както чета, си мисля че 2.0 ТДИ май 140 коня е бил проблемен мотор?

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 06 юли 2014 22:27

Дай малко подробности за колата и не се филмирай толкова. Не е шестограм стена, а шестограм или шестостен, но явно не си поработил добре с търсачката.
Този т. нар. шестограм е добре да бъде сменен, макар че разбит ли е много вала...но пак е ВАЖНО да го смениш!!!. Дай малко инфо за колата, година, тип на мотора и други подробности. При мен например сменихме шестограма веднага м.г. като взех колата и се оказа, че все още съм бил с оригиналния, който е кух.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Re: Volkswagen Passat B6 въпрос за фарове и dpf филтър.

Мнениеот novatora » Пон 07 юли 2014 13:26

Споко колега. Ако си обслужваш всичко навреме и с хубави части не би трябвало да имаш проблеми. Освен предния собственик да е бил мърльо и скъперник. Дпф филтъра се запушва когато колата се кара на много къси разстояния(палиш след 5 мин гасиш)тогава филтъра изпада в процес на регенерация а ти продължаваш да караш така и ще светне индикация. За да регенерира филтъра трябват извънградски пътувания с повечко газ. По въпроса за шестограма( правилното име е шестостен) това се намира на маслената помпа. Тя е в картера на мотора. Ако не е сменян или е сменян но не навреме има опасност да превърти и филма става лош. Тая маслена помпа е над 2000 лв. Втора ръка но трябва да е с доказан произход че след 1000-2000 км ще си на същото дередже. Някой колеги преправят помпите като минават на по-стария вариянт но не знам как става. Философия си е. От превъртян шестостен в движение може да ти побелее косата. Ако нямаш късмета заминават валовете, турбото. Така че си обърни внимание на тази част при обслужването. Дпф също не е ефтин. Скапе ли се махане. Също така като вземеш колата да не се заскъпиш за масло. Задалжително 507.00 5w30. Иначе дпф ще си замине в най кратки срокове да не говорим за турбото. Тези мотори искат хубаво масълце. Да не се изплашиш от разхода. За 30 000 км изразходва 1.5-2 литра. Тва е нормално.

Красимир24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Красимир24 » Пон 07 юли 2014 23:59

Така днес си взех колата от магазина, та двигателя доколкото разбрах е BKP поне тези букви видях на шофьорската врата, колата е 2007-ма година, 2.0 дизел, 140 к.с. и е 4 моушън със ръчни скорости. Това за фаровете вече го разбрах, наистина там е за завиване и габарите, а самия ксенон си е и къси и дълги светлини. Следващия месец ще я заведа на майстор да направи един цялостен оглед. :biggrin

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Вто 08 юли 2014 12:24

BKP няма DPF филтър, но е с пиезо дюзите,
които принципно се сменяха безплатно и четирите в Порше по акция на Фолксваген ако колата е до 7 години и под 250 000 км.
Добре би било да провериш твоите сменени ли са, че цифрата иначе ще ти дойде колкото половината кола ако почнат да пукат една по една.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Чет 10 юли 2014 21:13

Това за дюзите не мисля че е кампания ограничена по години и пробег. Преди 3 месеца смениха моите, а моята кола е 2005 и е на 160 хил.км. При това на старите вече им беше изтекла гаранцията, защото ги бях сменял 2010г. Въпреки че това не бяха оригиналните дюзи на колата, но са сменяни в Порше, кампанията си беше валидна и ги подмениха отново, защото тези които били монтирани подлежали на смяна.

Красимир24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Красимир24 » Пет 11 юли 2014 18:26

Така, значи прегледах сервизната история на колата от всички бележки които ги има, ремонтите на тази кола е излязъл около 11000 лева на предишния собственик. Обаче никъде не видях да са сменявали дюзи. Може ли това със кампанията да е валидно и в др държава, например от официален дилър на Фолксваген?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 11 юли 2014 22:34

Валидно е за всички държави, в които са се продавали коли с дефектните дюзи.
Отиди в Порше, ще ти ги сменят безплатно.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Съб 12 юли 2014 0:37

А, дано. Тук някой се беше оплакал, че са го отрязали.
Не разбрах коя година и на колко км е колата на колегата.
Ще бъде добър атестат при успешна смяна да подаде подробно инфо.

Последна промяна от IvanMan на Съб 12 юли 2014 4:50, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Красимир24
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 въпрос за фарове и dpf филтър.

Мнениеот Красимир24 » Нед 13 юли 2014 9:11

Ще пиша на официалния дилър тука и да разбера как стоят нещата, при всички случаи ще дам подробно инфо. Колата е 2007-ма година и е на 196000 километра, почти 197000 вече.

Върни се в “Passat”