bora,golf-каква е разликата?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
кон12
Автомобил:
Двигател:

bora,golf-каква е разликата?

Мнениеот кон12 » Съб 12 юли 2014 22:08

здравейте значи наточил съм се да взимам фолксваген и понеже се колебая между bora и golf искам да ви попитам каква е разликата между тези два модела чисто технически и тези разлики за хубаво или за лошо са понеже мисля да е дизел интересуват ме само конфигурациите на тези два модела с дизелови агрегати.Бъпроса ми може да ви се стори тъп но просто съм нов с фолксвагените и не съм запознат как стоят нещата благодаря на всеки отзовал се.

tabu_bg
Автомобил: Nissan Navara
Двигател: yd25ddti

Re: bora,golf-каква е разликата?

Мнениеот tabu_bg » Нед 13 юли 2014 8:06

Няма разлика

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Нед 13 юли 2014 8:27

купето

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 13 юли 2014 8:45

Фаровете и духалките на централната конзола, Бората е Голф с багажник, също както Венто и Голф 3 и Джета и Голф 2 :smile

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Нед 13 юли 2014 10:34

forski написа:Фаровете и духалките на централната конзола, Бората е Голф с багажник, също както Венто и Голф 3 и Джета и Голф 2 :smile
мда значи единствените разлики са само фаровете които според мен при bora-та са по-симпатични
значи най-вероятно ще е той,между другото и passat-а не го изключвам като вариант,според вас може ли да се намери читав passat за сума от порядъка на 4000 евро или да се придържам към golf/bora? като колата 90% сигурно ще е от Германия.Отново благодаря.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 13 юли 2014 10:52

За 4000 евро в Германия ще си намериш читав Passat 5.5 2002-2004 г. с двигател 1.9 TDI 131 к.с. и код на двигателя AVF - 6 скоростна кутия.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Нед 13 юли 2014 21:06

Има и още нещо, което много хора не отчитат :)
Карал съм Бора 5 години и мога да кажа, че освен "Голф с раница", това е един изключително стабилен на пътя автомобил. Става въпрос за липсата на нестабилност при изпреварване на камион или разминаване с друг автомобил, което при хечбека си е голям недостатък! :th_up

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 14 юли 2014 5:58

Странно, аз съм останал с впечатлението, че колкото повече части от колата стърчат пред/зад мостовете, толкова по-нестабилна е колата. Но пък съм карал "голф с раница" само четири години - явно не е било достатъчно да оценя предимствата на това да имаш голям багажник ЗАД задния мост. Сега по-сериозно - няма как от аналогични като изпълнение Бора и Голф с еднакви по тип окачване Бора-та да е по-стабиУна.
Винаги съм се изумявал как се правят генерални оценки за качествата на автомобил, изхождайки от опита с 1-2 коли ... :thumb_down

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 14 юли 2014 7:28

Колега, усещам нотка на ирония в поста ти, затова ще допълня, че "Голф с раница" е нарицателното от хора, които само са виждали, а не са имали възможността да оценят за каква "раница" става въпрос :th_up За мен това е прекрасно съчетание за автомобил.
Само за протокола - сменил съм около 20 автомобила за 20 години шофьорски стаж и Бората ми е абсолютния фаворит :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 14 юли 2014 8:19

Разбира се, че има ирония - след твърдението, че Бора по принцип е по-стабилна кола от Голф и това е една от основните разлики за теб - при разминаване с други МПС и изпреварване ... за мен такова твърдение е смешно. Но всеки има право на мнение. Аз продължавам да смятам, че от две почти идентични коли с еднакво междуосие НЯМА КАК по-дългата да е по-стабилна. Не зная какви са тези 20 коли, които си имал, но щом Бора ти е "абсолютния фаворит" ... абе къде се навирам аз със скромните си 10-на коли и по-скромен стаж като шофьор ...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 14 юли 2014 10:12

Голф 4 и Бора разполагат с еднаква техника и еднакво междуосие. Естествено, че този с по-малка дължина ще има по-добро пътно поведение при завои.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 юли 2014 10:15

Да, ама пък багажникът си е голям плюс. Освен това чисто субективно ми се струва, че вози мааааааалко по-добре от хеча :wink Но има и друго. При тия коли има сигурно 5-6 вида задни пружини със съответната маркировка и твърдост, така че и това не е за подценяване. Помня, че предните са над 8 варианта, мисля и при задните беше подобна ситуацията. Абсолютно винаги аз лично бих предпочел Бора пред Голф (при равни други условия), ако той е хечбек. При комбитата бора/голф, разликите са по-скоро козметични според мен.

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Пон 14 юли 2014 11:38

забравих да отбележа че ще е комби на 120% а от това което прочетох разликата между двете по отношение на на комбитата е козметична а мен bora-та ме кефи повече от golf-а, между другото не знам въобразявам ли си но комбито на bora-та ми изглежда по-голямшко от комбито на golf-а някой може ли да каже дали съм прав

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 юли 2014 12:03

Не си прав, еднакви са мисля. Едно време имах един брой на Аутобилд, където ги сравняваха Бора и Голф комби. В размерите и товароносимостта мисля нямат разлика. Те на практика погледнати отзад са 1:1, само предният фасон е друг и има малко разлики в купето.

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Пон 14 юли 2014 19:36

Пичове а да ви питам какво мислите относно моята идея да взема кола от оказиона на фолксваген-добра ли е лоша ли е проверяват ли ги наистина преди да ги вземат и тъй,изобщо какво ви е мнението относно тази опция

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”