Audi A4 1.9 tdi 110 hp Проблеми с турбото
- patso84
- Автомобил:
- Двигател:
Audi A4 1.9 tdi 110 hp Проблеми с турбото
Колеги, не съм регистриран в Ауди форума, затова питам тук. Може би много от вас са имали и имат същия проблем. Значи турбото мисля, че въобще го няма. Само в града го чувам на втора и то между 1800-2400 оборота. Колата върви като чист дизел, особено по баирите. Четох много неща, като запушени турбо пътища, клапани разни Н75 ли бе, не знам какво е със сигурност, защото от дизели не разбирам много, а от дизелови турбини хал хабер си нямам. Но ми е странно ако наистина турбото не работи, защо в града на втора предавка се чува да работи, или поне се опитва да работи. Понякога и на трета...но като мощност аудито не е тоша, което трябва да бъде. Иначе двигателя си работи перфектно.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Audi A4 1.9 tdi 110 hp Проблеми с турбото
Колега това е много дъфкана тема. Потърси в търсачката- забиване или авариен режим турбо. Иначе по въпроса- ако си с променлива геометрия на турбината сигурно е запекла и влиза авариен режим. ЕГР също играе роля за вървежа ако е затлачен или повреден. Н75 клапана и той- разтоварва турбината от вакума. Турбо пътища пробити, затлачен интеркулер, колектори. Запушен катализатор или горивен филтър. Трябва да я погледне човек който знае какво прави. Успех
може и дебитомер да е сдал багажа. на диагностика при майстор който не само да трие грешки а и да гледа някой други данни
- patso84
- Автомобил:
- Двигател:
Именно, колеги! Едно закаюане на комп нчма да е зле, ама въпроса е, че тука в казанлък не намерих някой да разбира от дизели, специално от турбини...всеки ми казва ела да я закачим...е хубаво де, ше я закачим ама като не разбират нищо не ми вършат никаква работа. Някой да знае в казанлък някой майстор или в стара загора, който да знае за какво става въпрос наистина. Благодаря на отзовалите се колеги!
- patso84
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, днес ходих до един сервиз в Казанлък, по препоръка от други ползвали услугите на този сервиз. Момчето от сервиза ми каза, че геометрията ми е за чистене...но на въпроса ми дали след като ще ми чисти турбината ще може да провери и евентуално смени маркучите, той отговори да и едва тогава дойде да прослуша колата. Обаче след като видя, че геометрията си работи, каза че няма нужда от почистване и трябва да търси другаде проблема. Защото турбината се включва много рано(бързо) и работи почти постоянно, но не ефикасно, защото не надува. И причината според него е нещо съвсем друго. Иска да му я закарам да провери на комп и да я погледне обстойно и евентуално да я оправи. Някакви предположения от вас, нещо подобно да ви се е случвало?
колега по принцип първо се проверяват/сменят маркучите и след това се предприемат мерки за чистене на турбината. Най-добре отиди да ти я закачи.