Здравейте колеги
След като смених фланеца на термостата ( Двигател AAV ) не се отчита коректно температурата на таблото на колата.
Въпросът ми е имате ли идея от какво може да се е получило ?
Вадих и слагах буксата няколко пъти но ефект няма.
До колкото си спомням по схемите единият датчик е за таблото а другият за ЕКУ-то.
Знаете ли дали датчиците са със еднакви параметри.
Мисля да пробвам да закача другия датчик на буксата за таблото да видя дали ще покаже нещо различно.
Поздрави.
Поло 2ф AAV - Датчик за температура
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Поло 2ф датчик за температура
Синият датчик е за компа, черния е за таблото. До колкото знам, не са еднакви по параметри.
По принцип, на тия полота им е обща болест да не отчитат коректно температурата. Може да се оправи, като се добави потенциометър последователно на датчика и да се регулира от него, после се замерва и се сменя с резистор.
По принцип, на тия полота им е обща болест да не отчитат коректно температурата. Може да се оправи, като се добави потенциометър последователно на датчика и да се регулира от него, после се замерва и се сменя с резистор.
Re: Поло 2ф - Датчик за температура
Имах същият проблем.Купих си нови датчици, черният за 7 и синият за 10лв. и всичко се оправи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 2ф AAV - Датчик за температура
Поради "старост" се прекъсват кабелчетата точно в основата където "влизат" в буксите.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”