Здравейте на всички!
От известно време оглеждам обяви из интернета от автокъщи във Варна и Добрич. Нямам претенции за марката на колата, но естествено като всички хора търся евтино, възможно по-нова година, с не толкова скъпа поддръжка, да не е по-малко от 65 к.с., а и веднага да потегли.
Приготвили сме си към 4000-4500 лв. и допълнително още 500 за регистрации, еко такси и т.н. Харесах си няколко модела, най-вече VW Polo, но не е задължително. Проблемът е в това, че забелязах как някои от автокъщите публикуват големи несъответности. Например, едни конски сили за един и същи автомобил в една обява, а в друг уеб сайт и друга обява е написано друго за абсолютно същия автомобил! Други пък публикуват едни размазани сннимки, та когато отидеш на място да си направиш една изненада. Тези евтини търговски номера са наистина отблъскващи.
Та така, скъпи варненци и добричлии дайте някакви добри отзиви за автокъщи/автосалони. Според мен, не само колата е от значение, а и мястото от където се купува. Ако мястото е коректно, то търгашите ще си разбират от работата и статистически колите им ще са в по-добро състояние. А и ще може повече да им се разчита като ти кажат че колата има ново и сменено това-онова.
И само ще помоля да не ме съветвате да купувам от частно лице, благодаря!

добри отзиви за автокъщи във Варна и/или Добрич
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: добри отзиви за автокъщи във Варна и/или Добрич
В този бизнес няма много честни търговци . Аз лично веднъж съм попадал на такъв , но може и да си е било на късмет . Моят съвет е гледаш обявата , ако ти хареса колата отиваш и там пак ако ти хареса купуваш . Миналата година обиколих половин България напразно и накрая си взех колата от Варна . Знам , че е неприятно да гледаш едно на снимки , а на живо да е пълен кенеф , но по добре да си тръгнеш с празни ръце от колкото с някой курник . Отваряй си добре очите . 

Благодаря за отговора! А може ли да споделиш името на автокъщата във Варна? Или е било на частно? Знам че няма гаранция, но ми е интересно.
Опитах се да намеря подобна тема из интернета, но за съжаление изключително малко информация има написано по този въпрос. Видях малко негативна информация за 2 автокъщи и само една женичка е написала че е ОК-доволна от Теси кар.
Опитах се да намеря подобна тема из интернета, но за съжаление изключително малко информация има написано по този въпрос. Видях малко негативна информация за 2 автокъщи и само една женичка е написала че е ОК-доволна от Теси кар.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Еми мисля , че се казваше Драго Кар или нещо подобно . Последната автокъща вдясно посока Аксаково .
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Края на Март щях да ходя да гледам една Алфа 147 в Теси кар, обадих се, разбрахме се в Събота да идем да я видим. Отиваме в Събота и колата я няма там, ако сме искали да ходим да я гледаме в някакво село. До тук, много несериозно отношение. Колата май беше оставена на консигнация и хората нямат чак такава вина, но все пак са поели ангажимент, а и бих 250км до там и обратно напразно.
Обикалях по всички автокъщи там тогава и останах с впечатлението, че сигурно поне 50% от колите им не са обявени в интернет. Автокъща, която има 20-30 обяви в интернет, реално има поне двойно повече коли.
Много са устати и омайващи с приказките си всички джамбази там, така че те съветвам да си вземеш някой опечен търговец с теб, хем да се пазари, хем да не се хваща на приказките от хиляда и една нощ.
П.П. Има много евтини хубави коли на пръв поглед, но се оказва я ударени и набързо позакърпени, а изтърбушени тотално. Една Алфа беше с изцяло омаслен двигател, а търговеца се мъчи да ни убеждава, че е разлял масло, докато е наливал.
Обикалях по всички автокъщи там тогава и останах с впечатлението, че сигурно поне 50% от колите им не са обявени в интернет. Автокъща, която има 20-30 обяви в интернет, реално има поне двойно повече коли.
Много са устати и омайващи с приказките си всички джамбази там, така че те съветвам да си вземеш някой опечен търговец с теб, хем да се пазари, хем да не се хваща на приказките от хиляда и една нощ.
П.П. Има много евтини хубави коли на пръв поглед, но се оказва я ударени и набързо позакърпени, а изтърбушени тотално. Една Алфа беше с изцяло омаслен двигател, а търговеца се мъчи да ни убеждава, че е разлял масло, докато е наливал.

- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
в автосалоните в Добрич цените на място са завишени от тези в нета,например една кола обявена в нета за 4000лв. на място цената е 4500лв.И ако почнете да се пазарите за тази кола цената ще падне мах.с 200-300лв.Номера е да отидеш на място и почват да те омайват с приказки.
Още веднъж благодаря много за информацията. Предполагам щеше да има и повече отговори, ако темата беше за автокъщи които трябва да се отбягват 

Бегаите!от ТЕСИ КАР-ПРОДАДАХАНИ КОЛА ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ С СНАДКА В ДВИГАТЕЛА...!1НАДАЛЕ4 ..
-
- Автомобил: Corrado
- Двигател: KR-1991
А някой знае ли нещо за автокъща ExpressCar колеги?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”