Здравейте, колеги, преди всичко поздравления за форума, който поддържате.
Проблемът е следния: Пасат 2.0 ТДИ 2006г. просто една сутрин отказа да запали. Не е имало никаква индикация преди това- без тресене на мотора, задавяне или гаснене при движение. В сервиза на Порше подмениха блокчето, което заключва волана и регулира имобилайзера. Отново колата не запали и от сервиза стигнаха да заключението, че е комфор-системата на автомобила /доста скъп ремонт/. След поръчка от Германия го подмениха и него. Колата запали... на за кратко.. след 2-3 седмици проблемът беше същия- колата просто не пали. ИМа ток върти стартера, помпата жужи и вдига нафта. От т.нар. лицензиран сервиз казаха, че не излизат вече грешки, а при случайна проба колата е запалила, назнайно как ... и сега не могат да направят нищо повече. Редно е да спомена, че при лек страничен удар беше повредено моторчето на ръчната спирачка, в резултат на което е изваден бушона и няма ръчна, ESP/вече с месеци не мога да отркия утопребявано и здраво такова моторче, че да се смени/.
Някакви идеи за евентуални причини... и най-вече дали е възможно да има връзка между повреденото моторче за ръчна и проблема с паленето.
Поздрави
Passat B6 2.0 TDI 140 к.с. проблем при палене !?!
Re: Passat B6 2.0 TDI 140 к.с. проблем при палене !?!
Здравей колега. Какви пари ти взеха в Порше за тези ремонти и части?
Ръчната няма общо с това, че не пали. Помпата в резервоара дето е - е електронна глупост. Може на моменти да бачка и на моменти да не бачка. Аз имах главоболие с нея. Друг вариант е да се погледне налягането на тандем помпата (или ГНП се наричаше). Последно се сещам за дюза. Какъв код ти е двигателя? Ако е BKP шанса да е дюза е доста голям.
Извинявай колега но си дал 1300 лева не са ти оправили колата и да търсиш оправия във форума направо си е за СМЯХ а тия от Порше сервиза са за БОЙ
Как може да дадеш толкова пари и да не си търсиш правата при тях а тука във форума да чакаш да ти опраят колата

Това с правата е друга тема. Разправията с тях е отделно. Но след като ужким най-елитарния сервиз на марката не могат да се справят, търся тук хора, евентулно претърпели подобен проблем и/или идеи кои би могъл да диагностицира колата адекватно.
Благодаря Ви, поздрави!
Благодаря Ви, поздрави!
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
какъв е кода на двигателя?
Разбирам колега! Извинявай ако съм те засегнал по някакъв начин но да ти вземат такива пари и колата да не се държи добре... На мен ми е тъпо чак 

- niki79
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP
Имам приятел който имаше такъв проблем,който описваш и се оказа помпата в резервоара. Незнам поради каква причина но ту работеше ту неработеше
Успех.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дори с неработеща помпа в резервоара, автомобилът трябва да запали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нивото на горивото в резервоара е ниско -няма да запали или ще е за момент!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще запали, но по-трудно. Пробвано е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 1 седмица ми я смениха - остави ме в трафика на морето ,добре че по телефона ми дадоха правилният съвет да се добера до бензиностанция-като я караш с резервоар над 1/2 няма проблем.
Върни се в “Дизелови агрегати”