Огромен разход на Венто 1.8 моно

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Огромен разход на Венто 1.8 моно

Мнениеот silent » Пет 18 юли 2014 23:18

Vidol Nikolov написа:Представи си карам си я на 5-та с 40 под 1000 оборота..даже с 35 я карам с 800.
Файда-никаква.

Старата ми джета бог да я прости, даваше уникално нисък разход извън града със зверско даване на газ.На магистрала направо беше рай...разбирай София-Стара Загора .Отсечката е 185км магистрала. За 1час и 20 мин я взимах и разхода ми беше 8.3
С тая кола минах 100 000км и знам как се кара икономично.
Да кажа,че до преди 2 години най-редовно със 90км/ч тази кола даваше 6.0-6.1 литра на 100 по магистрала.Нещо мечтано от всички двойки и непостигано от нито една :icon_lol

С Вентото,ако карам както карах джетата сигурно ше ми се завие свят от разход.

Колега това не е рибарски форум...
Виж намери подобен форум и там си разнасяй лакърдиите.
Или се научи да си смяташ разхода.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 19 юли 2014 6:11

Господин голям разбирач,айде ако обичаш си спести капацитетното мнение.Дали вярваш или не си е твоя работа.Остани си със здраве и не ми цапай темата.Използвай бутона за л.с ,ако не може да спиш от истината ,че съм имал подобна кола макар и стара.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 19 юли 2014 13:16

джетата ти може и да е изгорила 8.3 литра бензин при средна скорост 140 км но единствено в първото си пътуване на излизане от завода при това качена на автовоз...
не знам къв съм разбирач но пътувам по тоя път от времето кога ти си близал захарни петлета...така че знам за какяо става въпрос.....и няма да мина на лични ей така да се радват повече хора на рахода ти и на джетата ти....

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 19 юли 2014 23:09

Ти кога и къде си ходил мен не ме вълнува. Хубавото е,че това коета казвам е видяно от поне 5 различни човека вкл. и баща ми който е може би по-възрастен и от теб..но това едва ли е толкова важно.
Както се казва трябва да се усети и види с очи.
За нещастие това е леко невъзможно
Има хора от форума ,които ме познават,познаваха и колата..ти не си от тях ,но все пак благодаря ти отново за капацитетното мнение кое кога и колко гори.
Такива злоради чички като тебе бол,ако обичаш не пиши повече. И не е изгорила бензин а ГАЗ. Не смятам да влизам в полемика с хартиен празнодумец.
По темата:Заредих на Вентото 33.7 литра .Т.е напълних бутилката,дотук съм минал 407км и не съм угаснал ,като угасне ще смятаме.

Ако успея да падна под 8 ще е добре :banghead

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 20 юли 2014 8:41

Понеже съм заядлив чичка а ти неук младеж ще направя поледен опит дате ограмотя.
185км магистрала за час и двйсет минути означава средна скорост от 140км в час.
Познавайки тази част от магистралата като 5те си пръста ще кажа че тази средна скорост е постижима но с много здраво натискане особено на кола която не е бегачка. Което си изразява с каране на места със 150-160км в час.
При подобно каране твоята Джета изляла от завода не би могла да направи подобен разход на бензин, камо ли втора ръка на газ на ен години и неизвестен пробег. Така че както предположих или имаш рибарски наклонности или си се разминал с математиката. Това обаче не променя факта че написаното не е вярно. Едно подобно невярно мнение компрометира всичко написано в темата от теб, а и въобще.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 20 юли 2014 9:34

Прав си на места я карах при безроините си пътувания и със 150-160,а където има наклон и до 165-170..с наклона.И като иде на равното падаше на 160 :)

Мисли каквото искаш,за мен остава приятният спомен,за теб ще оставя математиката и дано някой ден видиш подобен разход от такъв или какъвто и да е автомобил като цяло.

Както не случайно казах ,ако карам Вентото както карах Джетата сигурно ще дава 12-13-14 и нагоре..но нека не разводняваме,ако няма какво да добавиш конструктивно ще помоля да не пишеш

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 20 юли 2014 9:41

Ако караш вентото с около 150-160 според мен не би трябвало да ти качи повече от 10-11/100 газ.
Все пак с тези скорости си е на бая обороти и си лапа стабилно. :gruebel

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 20 юли 2014 10:15

С такива скорост 150-160 км/ч, разхода на това венто си мисля, че ще е над 12 със сигурност. 1.8/90 коня колкото и да го издигат в култ този мотор си е бензинояд, респективно газояд. Колкото и да го бараш, ме съмнява да го свалиш под 12-13 градско и под 8-9 извънградско и то с кротко каране. Ако караш извънградско с цитираните от теб скорости, разхода ти ще е стабилно над 10. Истината е че бензиновите двигатели на VW от 90-те са сериозни бензинояди, и трябва да се примирим с този факт.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 20 юли 2014 11:11

Не виждам за какво спорите! :rolleyes Каквато и да е кола, няма значение дали е 60 коня или 200 коня, за да върви и трябва гориво! Физически, няма как да харчи малко, и да върви много!
Или колегата не е смятал правилно разхода, или километража не е показвал правилно, ако е бил с не правилните гуми!
Пример: С един другат с Ауди 80 1.8s със 16ки джанти кескин с борд, караме извън града със 120км/ч и другите коли ни изпреварват като спрели :mhihi Питам го, абе тези всички ли карат със 140+++ :gruebel А вика, може километража да не показва вярно, щото съм с не стандартни гуми (225 30 16) А на неговата кола дават макс 14-ки гуми! Тези 16-ки закачаха в калника на всеки завой, а имаше спортно окачване! Също така и изминатите километри бяха в повече. Има нещо, гнило ама ние го търсим в не правилната кола, а именно Вентото :mhihi Проблема е в Джетата! Нищо лично, ама да си знаеш! Всяка кола е произведена да гори по определен начин има си каталог. Няма как твоята да е направена да гори по-малко, а на комшията джетата същия мотор да гори по-малко от твоята! Има разлика и от стила на каране, ама това което казваш е не разбираемо за мен. Със 160км/ч да не може да качи 10 литра :no :gruebel

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Нед 20 юли 2014 11:28

Vidol Nikolov написа:Прав си на места я карах при безроините си пътувания и със 150-160,а където има наклон и до 165-170..с наклона.И като иде на равното падаше на 160 :)

170 за тия стари крошни нашите..... :a045...Ти като един колега в съседна тема-полото му,1,9 sdi ,спокойно си поддържало 140 :rolleyes !!!
Значи тук малко не съм съглясен с вас.
Тия скорости които вие цитирате,за конкретните автомобили,са може би достижими,при определени обстоятелста (наклон,попътен вятър,отлично техническо състояние ОТ/ДО,но да се поддържат с лекота - това не съм съгласен.Какви ли не таралясници съм карал,и знам какво ти трябва за да поддържаш спокойно дадена скорост.
И в момента карам подобна бангия,та знам какво може.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 20 юли 2014 13:45

Ами те Джети те таи бягат :biggrin :biggrin Илюзиите са хубаво нещо ама по леко с локумите бре :wink

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 20 юли 2014 14:28

Ти се научи да пишеш и тогава каментирай!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 20 юли 2014 18:26

За последен път се включвам и спирам...аз карам пасат 90коня на газ....жена ми има джета 90к на газ...знам какво могат тези коли...т.е тези скорости от по 140-160км не са проблем за пасата....е не навякъде но на равно ги държи без проблем....аз и долу горе с толкова карам на магистрала....джетата я карам само градско и върви повече от пасата...и въпреки че е много стегната като окачване аз не се чувствам комфортно извън града с висока скорост с нея ...та по въпроса не се съмнявам че джетата на колегата може да поддържа скорости от 150-160 дори 170км....въпроса е че тези коли не горят с тези скорости толкова колкото казва колегата....и както спомена някой по горе ...моторите на фолксваген от тази генерация а много здрави но бензинояди в сравнение например с еквивалентните мотори от онова време на опел и рено...и тъй като подобни афиширани разходи са подвеждащи понякога се дразня и затова захапах колегата...той между другото не е и единствен но на него налетях...и още нещо и аз съм имал подобни икономични сметки но понеже съм наясно че 2+2 не може да е три или пет то не съм ги вземал насериозно и в крайна сметка се оказва че сметките ми са били неверни...това е от мен...Нормален разход за тези мотори с тези скорости е твърдо над 10 в интервала 10,5-11,5...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 юли 2014 18:43

Моята Джета със същия мотор ми изгори по магистралата около 10/100, като се стараех и на отиване и на връщане от Бургас да НЕ падам под 120км/ч. В интерес на истината покарах известно време и със 160 :Mr Green Fun Тогава още колата нямаше монтиран ТАП и не бях си играл да я пипам по газовото :eek
Старата ми, която беше с по-късичка кутия ми гореше около 11/100 при 140-150км/ч, колкото й беше и максималната скорост всъщност :mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 24 юли 2014 16:08

20140710_094930_2.jpg
20140710_095034_2.jpg
20140710_094952_2.jpg
Ето го и него :mhihi

След като с баба Джета се разделихме си купих сина и :scare3
Вентото е 1994 година,като екстри има централно с дистанционно(оригинално),ел.огледала,ел шибидах-работещ и не течащ.Има и оригинални стелки-но ги махнах и сложих такива гумени,че много се цапат иначе.
Оригинално радио Гама,какво друго има.аа да и лумбално надуване на облегалките :Mr Green Fun .
Допълнително е монтиран модул за автоматични светлини.

Стегната е колицата,като се има впредвид че голф 3 ми е най-омразният модел на Фв,как я купих тази кола..любов от втори поглед :mhihi

Доволен съм вече и от разхода на газ...минах 5000км за 1 месец,досега никакви грижи,върви на пушка :love.vwclub

Доста е запазена и няма ръжди-катализаторът си е на нея.
На кофти място са и пробили за зареждачката :death

Купих и 4 чисто нови гуми Фулда Еконтрол и сега е обута с тях,предстои и смяна на масло с Мотул 10-40 6100,днес го поръчах от онлайн магазина на клуба.

Не смятам да променям нищо по колата,харесва ми както си е заводски :beer

Върни се в “Автогазови уредби”