Здравейте напоследък забелязах нещо странно което ме притеснява сравнително доста.
При палене особено при 7-10 градуса навън колата не пали от 1вия път, а понякога се случва да запали но сякаш започва да дрънка нещо просто не работи нормално двигателя (сякаш работи на по малко цилиндри поне така мисля защото не съм разбирач) и гася моментално и при 3-ти, 4-ти опит успявам да запаля.
Проблема го има основно при първо палене за деня, но понякога се проявява и след това.
Някои ми казваха за чипа в ключа правел проблеми понякога, някой ми беше казал дори, че може да е от свеща за подгряване но все пак се обръщам към вас за помощ и идеи, какво може да е и как може да се оправи или провери?
Благодаря предварително колеги! :)
Golf MK4 1.9TDI AHF проблем при палене?
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf MK4 1.9TDI AHF проблем при палене?
Виж за въздух в горивната система.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Пробвай да държиш ключа на стартер 1-2 секунди повече от необходимото да запали. При мен това реши проблема с "дрънкането".
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
стaртерa ти е зa ремонт ,a и мaховикa ти е почнaл дa сдaвa бaгaжa,предполaгaм че е прекодирaнa нa aвтомaт !
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
xxx_man написа:стaртерa ти е зa ремонт ,a и мaховикa ти е почнaл дa сдaвa бaгaжa,предполaгaм че е прекодирaнa нa aвтомaт !
И по какво определи, че стартера и маховика са заминали, че не ми е ясно? Колата е с Ръчна скоростна кутия и никога не е била автоматик...
-
xxx_man написа:стaртерa ти е зa ремонт ,a и мaховикa ти е почнaл дa сдaвa бaгaжa,предполaгaм че е прекодирaнa нa aвтомaт !
И по какво определи, че стартера и маховика са заминали, че не ми е ясно? Колата е с Ръчна скоростна кутия и никога не е била автоматик...
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата е хвърлял на боб,та той му е показал от къде ти е проблема.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
BobyM написа:xxx_man написа:стaртерa ти е зa ремонт ,a и мaховикa ти е почнaл дa сдaвa бaгaжa,предполaгaм че е прекодирaнa нa aвтомaт !
Това че е със ръчна скоростна кутия е не означава че компа мисли точно така. Компа на двигателя може да се кодира в режим автоматична скоростна кутия. А ако се поинтересуваш ще разбереш защо се прави.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9TDI
- Двигател: AHF 1998
Подкрепям колегата от горният пост.Пробвай да задажиш клуча малко повече при палене, и да маховиа ти е тръгнал ;) .И при прекодирането на автоматик просто ще облекчите симптомите за известно време, но няма да ги отсраните ;)
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Боби aко брше пробвaл с търсaчкaтa щеше дa прочетеш стотици мнения с един и същ извод ......... a именно този който ти нaписaх!!!!
-
Доста мнения съм чел из форума тъй като не съм видял следователно съм питал.
Въпроса е, че в много случай колата пали без проблем, проблема се появява основно при 1во палене за деня.
Не разбирам какво общо има маховика за това и питам ?
Колата е запалвала по въпросния начин в който се чува странното тракане едва 2-3 пъти за това ми е странно да повярвам, че това е от маховика?
Въпроса е, че в много случай колата пали без проблем, проблема се появява основно при 1во палене за деня.
Не разбирам какво общо има маховика за това и питам ?
Колата е запалвала по въпросния начин в който се чува странното тракане едва 2-3 пъти за това ми е странно да повярвам, че това е от маховика?