Ремарке за мотофреза
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Ремарке за мотофреза
Здравейте, колеги! Наскоро си купихме мотофреза за обработка на градината и лозята и сега лятото съм намислил да и направя ремарке за да мога да я пренасям по лесно от двора до лозето. Фрезата ми е в комплект с гуми, с 3 скорости(2 напред и 1 назад). Чудяседали някой от вас е правил нещо подобно? Мисля да използвам колела от скутер за да използвам дисковите им спирачки, но бих искал да имам поне нагледни чертежи преди да започна работата.
Re: Ремарке за мотофреза
Правихме такова ремарке с един познат. Използвахме заден мост от голф 3, но скъсен, за да се намали ширината. Също използвахме резервни гуми от Голф 3. Чертежи нямам, всичко беше "на око".
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
@"направя ремарке за да мога да я пренасям по лесно от двора до лозето "
Да я пренасяш с ремаркето теглено от автомобил /т.е. качена на ремаркето / или да я закачиш за фрезата ?? Има огромна разлика.
Ако е първото се откажи -ще ти лепнат веднага акт /няма номер,не е заводско ремаркето,светлини.Узаконяване почти невъзможно.Трябва и ГО и на 2г ГТП.
Да я пренасяш с ремаркето теглено от автомобил /т.е. качена на ремаркето / или да я закачиш за фрезата ?? Има огромна разлика.
Ако е първото се откажи -ще ти лепнат веднага акт /няма номер,не е заводско ремаркето,светлини.Узаконяване почти невъзможно.Трябва и ГО и на 2г ГТП.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Да закача фрезата за ремаркето, а в ремаркето да сложа плугове дискове и т.н. прикачащ инвентар. genata82 можете ли да покажете някакви снимки на това ремарке, което сте правили. За сега събирам информация и необходими материали.
-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
виждал съм в склад за вторични суровини задни мостове от автомобили, свалени в комплект с пружини, амортисьори и главините с барабаните, на които си седят спирачните механизми! трябва им само две патерици, коша и теглича! даваха ги на цената за скрап, около 0,80 лв за килограм! потърси в такива депа, ще ти излезе по евтино от моргите!
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Колега, това е чертеж с размерите на туристическо ми ремарке.Коша му е: 1600/1100/325 мм със заден отварящ се капак. От метални профили и дъски съм му направил канати. Леко и удобно е.
- turbobiit
- Автомобил: SKODA OCTAVIA 1.9TDI
- Двигател: AGR
По добре купи някое бракувано ремарке.Имам предвид без регистрация.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
То там е проблемът, рядко са със спирачки такива . Самата мотофреза/ мотоблок нямат спирачна уредба и се разчита за спирането, на ремаркето , то трябва да е със спирачки.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
в агромагазините има "ремаркенца" със спирачки, но са кекава изработка.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Никой ли не е правил? Тази година мисля и аз да оборудвам фрезата с ремарке, та гледам тук там. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Кви чертежи, то е супер елементарно. Амортисьори и пружини не са нужни. За такава скорост и товар става и с твърдо окачване. Използват се главини от каквато кола ви хареса заедно със спирачките. Използва се механизма на ръчната спирачка.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Огледай се в карса и продавалника,там гледах скоро ремъркета за мотофрези-оригинални и бяха тънка лайстна.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
http://olx.bg/remarke-za-motofreza-i75259900
Наистина има добри оферти.
Правенето има смисъл, ако човек обича да си майстори нещата сам. Или иска да товари по 1 тон. Може да се използва цял заден мост от голф 2 или подобен заедно с гумите, жилата и самата ръчка на ръчната спирачка. По хубаво ще стане, ако се направи тръба с планки, на която да пасват осите заедно с главините, ако някой иска такава тръба да ме потърси на лични. Така или иначе, ако си сментеш и труда едва ли ще излезе по-евтино отколкото да си го купиш.
Наистина има добри оферти.
Правенето има смисъл, ако човек обича да си майстори нещата сам. Или иска да товари по 1 тон. Може да се използва цял заден мост от голф 2 или подобен заедно с гумите, жилата и самата ръчка на ръчната спирачка. По хубаво ще стане, ако се направи тръба с планки, на която да пасват осите заедно с главините, ако някой иска такава тръба да ме потърси на лични. Така или иначе, ако си сментеш и труда едва ли ще излезе по-евтино отколкото да си го купиш.