АБФ турбо-проект
- MITKOGOLF
- Автомобил: VW GOLF 3
- Двигател: ABF-TURBO
Re: АБФ турбо - нов проект
Разбрах те за дюзите трябва да не са под напрежение ще им сложа дистанциони фтулки,за турбото знам че има някакъв вграден рестриктор но ми казаха ако хвана маслото от датчика за високо налягане да сложа рестриктор 0.8-0.9мм за това питам.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Можеш спокойно да измериш твоя точно колко е (би трябвало да е вграден както каза Пацо). Спокойно можеш да си напрваиш и тест колко точно налягане ти трябва като пресъздадеш условията и направиш 2-3 тестови рестриктора, но мисля, че този който ти е на турбото е перфектен. Помисли само за отичането на маслото. Там също има неприятни ситуации, които се получават от неправилно позициониране на отточника (под нивото на маслото) и диаметъра му.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vizor написа:... Помисли само за отичането на маслото. Там също има неприятни ситуации, които се получават от неправилно позициониране на отточника (под нивото на маслото) и диаметъра му.
Предполагам , че искаш да кажеш, че масления слив трябва да бъде над нивото на маслото.
И не е лошо да си вземеш филтърче за маслената магистрала към турбото.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Аз това и казах, Пацо. НЕПРАВИЛНО ПОЗИЦИОНИРАНЕ (ПОД НИВОТО НА МАСЛОТО). В скобите е уточнението :D. Знам, че трябва да е над него, защото се получава кофти тапа при слаб слив. Аз лично съм чупил турбина така. Глупаво, но както беше тръгнала така и е*ах мамата допълнително.
За филтърчето и аз съм ЗА! Особено, че цените им не са твърде високи особено при така напрваен мотор дори няма да го усетиш.
За филтърчето и аз съм ЗА! Особено, че цените им не са твърде високи особено при така напрваен мотор дори няма да го усетиш.
- MITKOGOLF
Ето как изглежда входа за маслото на турбината и да вече го имам филтарчето.Доста голям ми се вижда отвора на рестриктора ако това изобщо е рестриктор.

- MITKOGOLF
Аз имах предвид ето такъв рестректорhttp://www.ctsturbo.com/cart/products/GT_series_oil_restrictor-126-5.html
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виждаш само горната част на рестриктора, но в дъното той има два отвора от по 0,4мм. В момента на колата ми е качена GTX3076 a преди това и GT3076 и никога не съм ползвал рестриктор. Говорил съм и с Златков от Проспийд многократно за това.
Този филтър дето си взел всъщност е доста едър, но няма как да го знаеш. Върши работа де , не е като да си съвсем без.
Този филтър дето си взел всъщност е доста едър, но няма как да го знаеш. Върши работа де , не е като да си съвсем без.
- MITKOGOLF
Тозифилтър е точно от ПРОСПИЙТ казаха ми че става за тази турбина,а ти маслото от датчика за високо налягане над масления филтър ли го хващаш.Водното охлаждане ако го завартя през парното ще стане ли или от някаде другаде?БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ПОМОЩА!!!
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-добре е да вземеш вода от една от тапите на блока от към изпускателния колектор. Купуваш си една нова, пробиваш я и и заваряваш 8мм тръбичка от която хваща вода към турбото. Обратната топла вода я връщаш в изхода на парното.
Маслената магистрала си я захранваш от датчика за високо налягане, но провери , че не помня вече дали той е след масления филтър или преди. На теб определено ти трябва маслото след филтъра на конзолата. Аз заварявах там допълнителна втулка там, но беше отдавна и вече не помня защо.
Филтъра ми е ясно, че си го взел от Златков, но са с едра цедка.
Маслената магистрала си я захранваш от датчика за високо налягане, но провери , че не помня вече дали той е след масления филтър или преди. На теб определено ти трябва маслото след филтъра на конзолата. Аз заварявах там допълнителна втулка там, но беше отдавна и вече не помня защо.
Филтъра ми е ясно, че си го взел от Златков, но са с едра цедка.
-
- Автомобил: golf 2 turbo
- Двигател:
Митак аз водата я вързах към парното и нямам проблеми, а за маслото го варзах към датчика за масло над масления филтър .А колкото до реструктор, нямам ползвам този които е на турбото което е gt3582.
- MITKOGOLF
Адаш ти какъв двигател въртиш с тази голяма турбина.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Следя с интерес темата и искам да благодаря на автора за снимките!
Имам въпрос към каращите такива силно модифицирани мотори - понеже четох назад в темата по въпроса за маслата... От там оставам с впечатлението, че явно няма яснота с какво точно масло е най-добре да се карат такива силови проекти. Чели ли сте темата за маслата в Субару форума?
Аз доста време я четох (3 дни, в интерес на истината), и сега отново я препрочитам... Та в Субару форума от горепосочената тема става ясно, че най-добрите масла са Red Line и AMSoil - тук обаче никой не ги споменава. Чудно ми е защо това е така, при положение че "железата" които се сглобяват определено не са евтини?
Ще ми е интересно да прочета вашите мисли по тези въпроси.
Имам въпрос към каращите такива силно модифицирани мотори - понеже четох назад в темата по въпроса за маслата... От там оставам с впечатлението, че явно няма яснота с какво точно масло е най-добре да се карат такива силови проекти. Чели ли сте темата за маслата в Субару форума?

Аз доста време я четох (3 дни, в интерес на истината), и сега отново я препрочитам... Та в Субару форума от горепосочената тема става ясно, че най-добрите масла са Red Line и AMSoil - тук обаче никой не ги споменава. Чудно ми е защо това е така, при положение че "железата" които се сглобяват определено не са евтини?
Ще ми е интересно да прочета вашите мисли по тези въпроси.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
-
- Автомобил: golf 2 turbo
- Двигател:
abf търкалям адаш с gt35
- MITKOGOLF
Ето как изглежда двигателя с турбината,тези дни ще поработя по маслената система на турбото.Голяма заигравка ще е с изработката на тръбичката за изтичането на маслото от турбото тъй като мястото е много тясно,моля дайте предложение какъв маркуч да ползвам за обратното масло?