Поло с какъв двигател да си купя?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Re: Поло с какъв двигател да си купя?

Мнениеот cekoman » Вто 22 юли 2014 15:35

При ниските обороти може да е по-пъргава 1,4,но нагоре СДИ-то ще върви повече!А за здравина да не говорим!Бях чел в немски сайт,че СДИ е един от най-здравите мотори на ФВ,който е изкарал един милион километра без основен ремонт и двигателя е бил в идеално състояние! 1,4 60 коня също е хубав двигател,но ако слага газ е 1000лв инжекциона!А за маховика на СДИ разпитах поне на 5-6 места и ми казаха,че е демпферен!Моето Комби СДИ при скорост от 140км е на 3000 оборота и разхода е около 4,8-5 ,а до 110км не повече от 4,5!Но 1,4 бензин и 1,9сди са 1;1 от към вървеж,но пък дизела е по-икономичен и по-здрав!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 22 юли 2014 16:02

Човек,колкото и да е здрав сди,това което пишеш е напълно невярно. 1.4 върви при всякаква скорост повече,само дето при 150 с бензиновия нямаш усещането,че си гушнал мотора дето го имаш заради звука с сди.Имал съм ги и двата,няма смисъл да спорим! А и от 50 места да ти кажат,че е с демпфер сди аз пък съм го сменял и ти казвам,че е с обикновен и по каталога пак излиза обикновен! И им кажи на разбирачите,че не е 1.9 дизел ами СДИ,понеже на обикновения предкамерен дизел е демпфер ,но те явно сди не са виждали.И дай да си говорим истината,при 140 си на не по-малко от 3600 оборота! Или са ти сменили скоростната кутия с такава от нещо друго. Ето ти и клип и се вижда точно на 3600 при 140... Дай да не подвеждаме момчето! http://www.youtube.com/watch?v=aVTkN59SkPo

Единствения плюс на СДИ пред бензина е,че можеш да го ползваш да теглиш нещо,но не в купето не хечбек. А ако ще го кара градско първите 20 минути може да забрави за парно със сди зимата,с бензиновия идва парното на 5-а та минутка,за 20 минути ти в града си стигнал накъдето си тръгнал вече... И не ме разбирай погрешно сди не е лош мотор,даже може да купя на мой роднина който вече е на доста години сди да се вози безпроблемно(обмислям го) понеже човека не иска газ а литър и половина на 100 за него са от значение,но 1.4 бензин е ДАЛЕЧ по-пъргав,по-тих и ПОЧТИ толкова икономичен!

Последна промяна от lion_heart002 на Вто 22 юли 2014 16:21, променено общо 2 пъти.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 22 юли 2014 16:07

cekoman написа:... нагоре СДИ-то ще върви повече! ... ако слага газ е 1000лв инжекциона! ...
С тези две твърдения съм доста несъгласен.

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 22 юли 2014 21:38

Не казвам,че не си прав,просто имам приятел с 1,4 60 коня само,че седан и да ти кажа разхода на бензин при него е около 5,5 извън града и 7,5 в града!Сега хечбека може да е малко по-икономичен!Иначе за оборотите тези дни ще направя клипче при 140 на колко оборота е и ще го пусна!Може и да съм сгрешил,но със сигурност е под 3500!

Потребителски аватар
kristian.stanchev
Автомобил: Golf III
Двигател: 1.9TD 1995 AAZ

Мнениеот kristian.stanchev » Сря 23 юли 2014 22:55

Вече ме разколебахте съвсем :mhihi тези дни сигурно ще ходя по разни автокъщи и ше избирам на място сигурно... А колкото до колегата @Dagestan , не си мисли, че не ми е минало през главата! :mrgreen Ще пиша в темата ако измисля нещо по моя въпрос.

Потребителски аватар
Gr1zu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gr1zu » Пет 08 авг 2014 14:43

Колега от 2 години търкалям 1.4 60 коня бензин, 5 врато 98 година Поло и да ти кажа двигателя си е супер. Полото не съм го избирал аз, а ми го взех да го стопанисвам, претапициран му е волана, скоростния лост е гладък.. с две думи колицата е на 300+ хил. км., минавам вече 30-хилядния под моя упека и колата е ОК.

Проблемите досега: Тампони на носачи, заминал термостат - неоригинален(тоест вече сменян), запалителна бобина.

Без да си кривя душата и да лъжа, с един резервоар в София карам 600-650км.

Успех с търсенето.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”