Идеи как да освежим джанти?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Идеи как да освежим джанти?

Мнениеот faberje8 » Съб 26 юли 2014 14:55

Здравейте!
След злополучно посещение в автомивка се оказах с ''приятно крастави джанти''.
Момчето реши да си спести търкането и ми напръска джантите директно с концентрат и ефекта е плачевен.
Не знам има ли някакъв начин да се оправи това,който да не струва много,защото и джантите не са първа хубост,а на пазара вървят около 300 лева,а ми искат 200 за пребоядисване.
Гледах подобни теми как колеги са ги правили със спрей и като човек с две леви ръце не ми се хваща.
Приемам съвети всякакви :mhihi

ПРЕДИ: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=klz1406379333f.jpg

СЕГА: https://www.dropbox.com/s/bi6ej6995wofwxt/2014-07-26%2015.13.35.jpg

Потребителски аватар
Борис Георгиев
Автомобил:
Двигател:

Re: Идеи как да освежим джанти?

Мнениеот Борис Георгиев » Съб 26 юли 2014 15:16

Здравей!!
Доста кофти мивка наистина,доста скъпичка ... Като цяло оправянето боята на джантите е трудоемка работа и за сам човек без нужните инструменти и умения си е голяма авантюра.Според мен това е възможност да смениш цвета,ако ще пребоядисваш сега ти е шанса да се замислиш за малко разнообразие,това е една идея от мене кой знае пък-може да ти хареса новата визия и да е било за добро.Като цяло не разбирам от материята и се включих само за да ти предложа това :a045
П.п:Момичето на снимката адски много ми прилича на моя съученичка от Петрич,ще ме светнеш ли нещо по въпроса или се припознавам :mhihi :icon_lol

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 26 юли 2014 15:30

Най-евтиния вариант, който може да пробваш преди всичко друго, е четка за тоалетна сложена на бормашина или винтоверт с максимално ниски обороти. На четката слагаш почистващо мляко за кухня и като завъртиш, поливаш допълнително с вода.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=418624

Като за човек с две леви ръце - вземи някой да ти помогне.

Потребителски аватар
bobovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobovo » Съб 26 юли 2014 18:44

Борис Георгиев написа:П.п:Момичето на снимката адски много ми прилича на моя съученичка от Петрич,ще ме светнеш ли нещо по въпроса или се припознавам :mhihi :icon_lol

Ааа не се припознаваш не се :biggrin

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Съб 26 юли 2014 22:04

Борис Георгиев написа:Здравей!!
Доста кофти мивка наистина,доста скъпичка ... Като цяло оправянето боята на джантите е трудоемка работа и за сам човек без нужните инструменти и умения си е голяма авантюра.Според мен това е възможност да смениш цвета,ако ще пребоядисваш сега ти е шанса да се замислиш за малко разнообразие,това е една идея от мене кой знае пък-може да ти хареса новата визия и да е било за добро.Като цяло не разбирам от материята и се включих само за да ти предложа това :a045
П.п:Момичето на снимката адски много ми прилича на моя съученичка от Петрич,ще ме светнеш ли нещо по въпроса или се припознавам :mhihi :icon_lol

Aз съм,поздрави :beer

Идеята на колегата с четката е добра,сега ще видя да хвана някой на моя акъл и да го ползвам да ми помогне в начинанието....

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 27 юли 2014 9:23

200лв боядисване за 4 джанти, това е смея да твърдя почти 3 пъти повече от реалната цена, потърси на друго място!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 27 юли 2014 17:04

Само ми е интересно какви са тези джанти дето им пада повърхностния слой след автомивка ?? Май някой вече веднъж ги е "освежавал" :mhihi

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 27 юли 2014 19:09

Поръчваш си два спрея сребриста боя с яко перла за около 25-30 лв и два спрея лак за около 16 лв което прави към 46 лв макс.Айде да ги сложим 50 кинта със шкурките,ама пак са много.
Ловиш някой по-сръчен от мъжки пол (баща,вуйчо,чичо,брат и т.н. някой който е в час горе-долу)да ги изшкури лекичко и да ти ги пръсне.Работата е не повече от 2-3 часа.
После се кефиш на чисто-нови джанти боядисани с боя по твой избор.И вече внимаваш по автомивките и гадните им препарати :mhihi :beer

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Пон 28 юли 2014 23:09

Така ще е...
Между другото и аз имах съмнение, джантите бяха все едно току що разопаковани и монтирани(когато купих колата преди година),може и някой да ги освежил преди това.
Иначе още на място при миенето все едно изпуши метала от агресията на химията с която ги напръскаха (бяха силно замърсени),абе вероятности...
Сега ще хващам гаджето да търка с шкурка,само преди това да ви попитам за идеи за марка боя,шприц(кит) и лак,четох за
гръцките Космос,какво ще кажете?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 29 юли 2014 6:38

Със спрейчета след зимата ще изглеждат пак така.
Махаш гумите, носиш джантите на бояджия и играта спи. Другият вариант - карай си така...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 29 юли 2014 10:02

Преди 2 години на железни/стоманени джанти играх същата игра! Ще ти кажа какво направих.
Сваляш гумата с джантата от колата, и на нейно място си слагаш резерваната (ако нещо ти се наложи да караш колата, да не търсиш превоз) в същото време, облепваш хубаво около джантата да не нараниш гумата или да я напръскаш с боя! В железариите има такова хартиено тиксо, струва не повече от 1 лев.
След като облепиш хубаво гумата, до ръба на джантата, взимаш бормашина, и въпосната четка от тоалетната (желателно е да е нова, не използвана вече :mhihi ) я слагаш на бормашината и почваш да търкаш (дали ти или гаджето). Само не прекалявай с търкането, докато падне боята. Когато изтъркаш добре, по твоя преценка, измиваш хубаво джантата от боята, и я оставяш на слънце да изсъхне! След това ако няма наранявания, и не се налага да китосваш, нанасяш грунд, за да може да захване хубаво боята! Пръскаш 1 ръка грунд, чакаш да съхне, и после боята. След като изсъхне и боята, нанасяш лак. И оставяш да съхне! Желателно е тези неща да се правят не на улицата а в закрито помещение! Защото един вятър ти е**** цялата работа! След това и другите джанти! Моите спокойно изкараха 3 години и накрая продадох колата с тях! Така или иначе, и да ги откараш на бояджия, не си мисли, че ще са вечни! Но ще изкарат 1 до 2 години повече.
Пусни някоя снимка когато ги направиш! Късмет!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”