Читав FM-трансмитер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Читав FM-трансмитер

Мнениеот radotom » Съб 26 юли 2014 23:58

Такааааа... Днес си получих трансмитерчето и го включих веднага.
Определено е по-добре от стария ми, но не съм очарован от динамиката на звука.
Все пак - да се има предвид, че го включих към на жената телефона и не знам там какво е било качеството. Когато му боца сигнал с проверено качество - ще дописвам
За момента остава така, с него. :th_up

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Нед 27 юли 2014 9:02

Не очаквай да има голяма (ако въобще има такава де :mhihi) разлика. Понеже от телефон до телефон има разлика ама с хубав приемник на звука. Иначе...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 27 юли 2014 17:08

radotom написа:...Най-тъпото е, че касетофона си има LineIn, но той е активен само при включен CD changer.
... А не знам как да го емулирам...

Не си ли мислил за такава джаджа?

http://www.ycarlink.com/1456_Digital-Music-Changer-M06.htm

Трябва да има за Панасоник...

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Нед 27 юли 2014 18:05

Щото оригиналното ми радио не си го сменям за нищо на света за някакво умряло китайче,и второ, с трансмитера вадя ПЕРФЕКТЕН звук !

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 27 юли 2014 18:11

Росен2 написа:Щото оригиналното ми радио не си го сменям за нищо на света за някакво умряло китайче,и второ, с трансмитера вадя ПЕРФЕКТЕН звук !

ти трябва да си единствения с перфектен звук след трансмитер :eek

Росен2

Мнениеот Росен2 » Нед 27 юли 2014 19:09

Звукът е КРИСТАЛЕН !

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 27 юли 2014 19:15

Няма такива термини кристален, дори и от радиопредавателя да е си има съответните несъвършенства на аналоговото радио примерно спектър 50 - 15 кHz ,влияние на каналите и смущения от време на време.

Росен2

Мнениеот Росен2 » Нед 27 юли 2014 19:29

При мен смущения няма...ако ще и като индианец в тръстика да се ослушваш,всичко е чисто като планински въздух.
Но бих искал да имате в предвид,че карам колата в ареал беден от към МПС-та.Имал съм разбира се случаи,когато съм долавял известни спорадични смущения.
Отделно,когато извадя флашката ,от радиото си се чуват някакви глухи далечни преплетени звукове.Но пусна ли музиката - всичко става все едно съм си го пуснал на домашното аудио.
Системата в Голфа си ми е оригинална,Nokia,и ако я усиля,стъклата летят във всички посоки.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 27 юли 2014 20:12

Nokia X2-02. Може и някой по-нов модел да има трансмитер, но х2-02 има. Пускаш плеъра от картата на телефона и "трансмитваш" :)
Някой ако търси мога да му продам един брой в състояние "като нов".

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 27 юли 2014 20:29

Росен2 написа:...Но бих искал да имате в предвид,че карам колата в ареал беден от към МПС-та.Имал съм разбира се случаи,когато съм долавял известни спорадични смущения.
Отделно,когато извадя флашката ,от радиото си се чуват някакви глухи далечни преплетени звукове...

Е за тва говорим. Повъртиш ли се из град, където ФМ радиата са през половин мегахерц ти гарантирам, че на втория ден си изхвърлил трансмитера през прозореца :mhihi Oтделно всеки си има собствен критерий за качествен звук, който пък донякъде зависи и от стила музика, който предимно слуша даденият човек.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 27 юли 2014 22:03

icoico написа:Не си ли мислил за такава джаджа?

http://www.ycarlink.com/1456_Digital-Music-Changer-M06.htm

Оппеделено не!
Нямам желание да давам толкова пари за нещо, което така или иначе не ползвам - определено предпочитам да си слушам звука на двигателя, но сега нещо ми е щукнало и имам време за губене, та бързам да направя нещата, преди да съм се отказал :icon_lol
Даже преди малко си монтирах 'махаема' кора със задна линия.
Използвах едни 3-лентови Тъндърчета, дето седяха в килера и ми пречеха вече 5 години :icon_lol
... и се оказа, че съм разменил ляв и десен канал отзад, та утре пак ще разглабям да оправям :screwy
Относно това как наскочихте на Росен ( :mhihi ) - пробата на задната линия беше направена с дискмен и audio фаил (не МР3). Едно парче на Васил Найденов. По-старите от нас го знаят кой е и вероятно помнят динамиката на гласа му.
Е не мога да си изкривя душата - не открих съществена ралика м/у минаващото през трансмитера и директно включените не- лоши слушалки.
Съзнавам, че като пусна утре дисторшъните на KISS и Judas ще има разлика (не е нормално да няма!), но като за трансмитер този наистина се справя много добре.

icoico написа:Повъртиш ли се из град, където ФМ радиата са през половин мегахерц ...

Ицо, добре, че повечето радиостанции не се натискат да ползват началото на УКВ обхвата! :icon_lol Там е чисто.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 28 юли 2014 23:03

TiL написа:...Като стана дума за звук от телефон...

Нокията Х2-02 има трансмитер - не става въпрос да свири със собствен говорител. Иначе качеството все ще е далече от идеалното - за мен тия трансмитери са като заместител на радио - да свири нещо колкото да не си със съвсем заглъхнала станция. Чудя се защо не са запазили една честота за такива локални трансмисии - колкото и да търся по честотите все се хваща нещо леко в далечината. Отделно, че като се движиш и да си намериш тиха честота след 20 мин може да се намеси някой.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”