Джанти 15"- технически данни

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MirMin
Автомобил:
Двигател:

Джанти 15"- технически данни

Мнениеот MirMin » Пет 12 яну 2007 16:46

Ч.Н.Г. на всички водачи на Пасат!!! :)
Колеги интересувам за техническите характеристики на джантите с които карам. Гледах ценовата листа на Фулда, но там моите ги няма. Моите са с 4 отвора и 15 цола, а там са дадени 6Jх14, LZ-4, PCD-100, Отвор- 57,0, EJ-38,0. Пасата е B 4 - 95 година с двигател AEG-ако има някакво значение.
Предварително благодаря :D

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 13 яну 2007 18:11

Имам 1 програмка - та тя казва за твоя модел :
гуми 205/50 R15 86H
джанти 6Jx15, ЕТ 35 /това е "офсета" на джантата - абе разстоянието от повърхността, с която ляга на главината, до средата - оста на джантата ако гледаш вертикален разрез май беше - или ако искаш за по-просто разстоянието от опорната повърхност с главината до края на джантата/. Само за справка - на другите джанти /14 цола/ дават ЕТ 38. Ако колата ти е synchro, веригите трябва да са само на предните колела. Централния отвор е 100 мм, 4 болта,които се стягат с усилие 10 Nm
Това е засега, ако имаш още въпроси, питай.
П.П. Това е за 15-ките. Ако те интересуват за 14-ките, мога също да дам инфо. Също и за гумите има, ама едва ли те интересува, след като си се насочил към Фулда.

Потребителски аватар
MirMin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MirMin » Пон 15 яну 2007 9:13

gr_kanev написа:Имам 1 програмка - та тя казва за твоя модел :
гуми 205/50 R15 86H
джанти 6Jx15, ЕТ 35 /това е "офсета" на джантата - абе разстоянието от повърхността, с която ляга на главината, до средата - оста на джантата ако гледаш вертикален разрез май беше - или ако искаш за по-просто разстоянието от опорната повърхност с главината до края на джантата/. Само за справка - на другите джанти /14 цола/ дават ЕТ 38. Ако колата ти е synchro, веригите трябва да са само на предните колела. Централния отвор е 100 мм, 4 болта,които се стягат с усилие 10 Nm
Това е засега, ако имаш още въпроси, питай.
П.П. Това е за 15-ките. Ако те интересуват за 14-ките, мога също да дам инфо. Също и за гумите има, ама едва ли те интересува, след като си се насочил към Фулда.

Благодаря на д-р Канев за данните и отговора.
Не съм се насочил към Фулда, но само на техния сайт открих технически характеристики за джантите. Имам си Мишленки и ми писна всяка пролет и есен да ги разпъвам, та за това мислех да инвестирам в други 4 железни джанти.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 15 яну 2007 9:55

MirMin написа:Благодаря на д-р Канев за данните и отговора.
Не съм се насочил към Фулда, но само на техния сайт открих технически характеристики за джантите. Имам си Мишленки и ми писна всяка пролет и есен да ги разпъвам, та за това мислех да инвестирам в други 4 железни джанти.

Моля, радвам се че помогнах. Не съм доктор ! Инженер съм. И съм Кънев. Иначе идеята ти е добра - браво, че си се решил на този ход с джантите. Определено се изплащат /от това, че не хвърляш гумите преждевременно/, но нали трябва да имаш парите да ги купиш първо.
Успех, и лек и безавариен път !
П.П. Сега видях, че в предния ми пост има грешка. Усилието за затягане да се чете 110 Nm !

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Джанти 15"- технически данни

Мнениеот gas » Съб 20 яну 2007 10:01

MirMin написа:Ч.Н.Г. на всички водачи на Пасат!!! :)
Колеги интересувам за техническите характеристики на джантите с които карам. Гледах ценовата листа на Фулда, но там моите ги няма. Моите са с 4 отвора и 15 цола, а там са дадени 6Jх14, LZ-4, PCD-100, Отвор- 57,0, EJ-38,0. Пасата е B 4 - 95 година с двигател AEG-ако има някакво значение.
Предварително благодаря :D

сложи 195/50/15 не 205 :wink:

Върни се в “Passat”