Скобите отпаднаха като вариант, дори преди да си го помисля колега :), иначе благодаря за безплатния съвет. Цялата кола си оправих от тези безплатни съвети и съм доволен да ти кажа. Сега ще се видя с някои от колегите на по бира, за да ги почерпя за безплатните им съвети, които ми помогнаха да си поправя проблемите по колата.
Даже си мислех, понеже ми изби на 3 различни места, дали да не си отпусна умишлено маркуча на щуцера на въздушният филтър, та като има напрежение, само той да се измъкне, да не се налага да търся по цялата система къде е проблема.
Колегата okti_1 схемата е много подробна, но сега е 12.00 часа през нощта, ще я погледна и ще пиша пак къде точно.
dispatch щуцера на въздушният филтър го проверих, т.е. мушнах с едно телче, но си влизаше без проблеми, не е запушено там, въздушният филтър го сменях преди 6.000 км, като един път е почистван и то скоро.
В България естествено че ще си оправя нещата, които са за оправяне, имам приятел майстор с голям сервиз в Пловдив, където пасата ще го правят като нов

, но не мога да пътувам така по магистралите в Германия и да слизам през няколко стотин километра да търся кой маркуч се е откачил.
Значи да разбирам, че единственият вариант това да се случи е че има някъде нещо запушено, така ли? И другото, има един маркуч, който се намира по-надолу и изглежда по-стар от останалите. Възможно ли е да се отпусне с годините или това са митове? Знам че гумата става на пластмаса след време, но все пак. Май ще ходя до някой магазин за авточасти и ще сменям пак старите маркучи, които са по системата, да видим дали ще се оправи.
Друго нещо е, че когато се беше откачил маркуча духнах в него и се чуваше като отваряне и затваряне на някакъв клапан, мисля от актуатора, това значи ли че работи или съответно че не работи или? Не ми е ясно как точно работи този актуатор и за това питам, защото тръбичката, която е по-стара влиза в него...