Благодаря предварително!
Къде в София правят точково заваряване?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Къде в София правят точково заваряване?
Колеги може ли някой да ме насочи къде правят и прави ли се някъде във София точково заваряване (Punktschweißen)
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Къде в София правят точково заваряване?
Какво ще заваряваш точно?
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва ми само да ми точковат два домакински прибора от неръждавейка (от един руски комплект) отлепили са се старите заварки и искам да ми ги точковат наново.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
С аргон да ти ги парнат няма ли да стане?
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да стане, но предпочитам точково заваряване както си е било оригинално.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Vizor написа:С аргон да ти ги парнат ?
Ще се оцветят в жълтеникаво около заварката.Има препарати за почистване , но не си струва да се купуват за горната цел.Самия шев става груб и трябва мех. обработка след това.
Точковото - прави точно точка с големината /диаметъра / на електродите.2-3-5 точки и държи.
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Да именно затова търся точково, намерих на едно място ето тук http://foxlaser.com/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5 но искат 30 лв. за да ми ги точковат
някой хора явно не познават парите, пък и за две точки 30 лв. ми се вижда безумие, така че ако някой колега може да ме насочи къде правят на нормални цени ще съм благодарен! Другия вариянт е спояване със среберен припой
някой хора явно не познават парите, пък и за две точки 30 лв. ми се вижда безумие, така че ако някой колега може да ме насочи къде правят на нормални цени ще съм благодарен! Другия вариянт е спояване със среберен припой
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
попитай в тази фирма http://remoterm.com/bg/ принципно и автотенекеджий които се занимават с възстановявани на коли също имат такъв апарат
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Питах, нямат я тази машина за точковата заварка.
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
колега търси в някой останал голям завод. Малки фирми я нямат тази машина, а използват СО2. Точковото е голям консуматор на ток , аи иска и охлаждане -маркучи с вода на електродите.
За Варна знам къде има /ше/? - ако не са я продали и не знам дали е останал някой който може да работи с нея.
За Варна знам къде има /ше/? - ако не са я продали и не знам дали е останал някой който може да работи с нея.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Някъде на пазара Илянци има, но точно къде незнам.Мой приятел е рециклирал батерий за винтоверт и каза че там е ходил.
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
freshenero - eдно е точкова заварка на пластини за батерии с дебелина под 0,3мм съвсем друго е точковане на съдове от неръждавейка с дебелина на м-ла над 1,5 мм , а за руските сигурно и 2мм . Иска се в пъти повече ток и по-мощен агрегат.Диаметър ба върха на електрода от мм нагоре, а самия електрод поне 20мм. Това чудо хвърля пръски на 1-1,5 м около себе си при точковане.
Към колегата повдигнал темата.Едва ли ще намериш. Мога да ти дам съвет - разпробиване на по 2 отвора на съд и дръжка и нитоване с CrNi нит. Mоже и с CrNi винт и гайка /пр.М3/,като се подбие резбата след гайката и се изреже /изпили стърчащата част от винта.
Към колегата повдигнал темата.Едва ли ще намериш. Мога да ти дам съвет - разпробиване на по 2 отвора на съд и дръжка и нитоване с CrNi нит. Mоже и с CrNi винт и гайка /пр.М3/,като се подбие резбата след гайката и се изреже /изпили стърчащата част от винта.
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, то заводи вече няма! иначе се ориентирам към спояване с сребърен припой....... интересно, е че машината, с която са свързани тези лъжици явно е хем точкова хем нещо и като преса..... защото няма и следа от разтопен метал там където са споени дръжката и основата, иначе ми трябва машина, която да точкова 4 мм. дебела неръждавейка но такава явно тук в БГ няма.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Намери си кадърен аргончик.Може да стане дори и по-красиво :)
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
kosara333 написа: ...интересно, е че машината, с която са свързани тези лъжици явно е хем точкова хем нещо и като преса.....
Явно не си виждал такава машина.Нагласяш 2 та детала 1 в/у друг предварително зачистени от мазнотия,чепаци.Натискаш 1 педал,с въздух от компресор се приближава горния електрод към долния /неподвижен/.Има манометър и кран за регулиране на налягането /оттам и натиска на горния електрод/. Отделно регулиране на тока според дебелината и вида на материал.Под регулкатора на тока има таблица за дебелините,силата на тока.../ Електродите са чиста мед и се износват и са скъпи. Едва ли има останала някъде работеща.
Премини на вариaнта с отвори и занитване - лесно, бързо, без обгаряне на м-ла. При разпробиването се използва олеинова киселина.
Последна промяна от kris11 на Чет 07 авг 2014 9:15, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”