Поло 2ф 1993г.1.4 дизел проблем с пробка на скоростна кутия
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Поло 2ф 1993г.1.4 дизел проблем с пробка на скоростна кутия
Моля за съвет. Сълзи ми от семеринга на скоростния лост - смених семеринга , но продължава да сълзи. Доливам периодично масло в скоростите. Последния път в сервиза едвам отвъртяха пробката/на конус е/ и прецакаха шестограма/17мм/. Днес ходих пак да проверят маслото но не можаха да отвъртят пробката. Опитах сам да я отвъртя , но стана по лошо/превъртя шестограма/. Мисля да заваря шестограма за пробката , но мястото е ограничено /не искам да свалям скоростите/ , и се чудя какво да правя. Чудя се ако кача предницата на по висок бордюр дали не мога да долея масло от датчика за лампата за заден ход/ на по ниско ниво е/.Ако някой е имал такъв проблем , моля за съвет. Благодаря ви предварително.
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Поло 2ф 1993г.1.4 дизел проблем с пробка на скоростна к
нивото на маслото при датчика е на "кота нула"
пробката се отвива със секача+чука+мамата
+ нова пробка...
семерингата_копче се сменя всеки път със смяна на маслото...
оттук виждам,че не всеки път се включва ламБата на заден ход...все пак бъгито е дърто и сега е момента да смениш датчика-заден ход...

пробката се отвива със секача+чука+мамата

семерингата_копче се сменя всеки път със смяна на маслото...
оттук виждам,че не всеки път се включва ламБата на заден ход...все пак бъгито е дърто и сега е момента да смениш датчика-заден ход...
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Re: Поло 2ф 1993г.1.4 дизел проблем с пробка на скоростна к
Добре го каза за ''мамата''.....Мисля че със секач и чук няма да може защото е много тясно. По скоро мисля да заваря шестограма /да го точкувам/ и се надявам да се отвърти. После като сваля пробката ще заваря хубаво шестограма и ще го отрежа на 2см. навън и ще го отвивам с ключ. Благодаря ти за съвета. Апропо , лампата за заден ход си бачка.
Върни се в “Дизелови агрегати”