Проблем с имобилайзера на Пасат Б 5.5 AVF (електроника)

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Founder
Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
Двигател: AVF 2004

Проблем с имобилайзера на Пасат Б 5.5 AVF (електроника)

Мнениеот Founder » Пет 01 авг 2014 19:40

Здравейте.
Става въпрос за... Закупих си крушка диодна за плафона на жабката . След монтажа и бушон номер 14 изгоря... Не се усетих какво е станало и си купих китайски бушони (котлони в последствие разбрах) ... След монтажа на китайския бушон колата пламна (или по точно инсталацията от кабелчетата на жабката , хвана и кабелите на клапата на климатика до кормилото , от там надолу до БУКСА 1J0 937 733D синя на цвят отива в комфорт модула и до там горяха кабели ...... След 4 дни играчка да сменя кабел по кабел + нова букса мъжка и женска (само да кажа , че на женската 1J0 937 733D кабелите бяха не изгорели , а само слепнали 2 от тях един за друг и то по 10-15см от началото на буксата .... Така всичко съм сменил което от където е изрязано , но монтирах само Километража (арматурното табло) нали имобилайзера минава през него и не ми разпозна ключа , след което дадох на контакт с другия излязох , обучих го и всичко ОК , но на таблото ми свети лампата с КОЛА и един ключ (имобилайзер).... Не мога да я закарам на компютър тъй като е разглобена .....

1.Въпрос ми е това набита грешка от свалянето на всички букси ли е ?
2.Със това което се елиминира имобилайзера автомобила дали ще запали (и по точно няма ли да му навреди??)
3. Интересува ме тази лампа за имобилайзера дали ще изгасне с ВАГ КОМ ???

Благодаря ви много !

gogii
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с имобилайзера на Пасат Б 5.5 AVF (електроника)

Мнениеот gogii » Съб 02 авг 2014 10:32

как го обучи? щом си го обучил би трябвало да изгасне лампата за имото. пали ли колата? ако всичко е наред но лампата свети разкачи акумулатора за 1минута и виж дали ще се махне. за втория ти въпрос разбира се че ще запали. имобилайзера е защита. един вид като го премахнеш оставаш без защита. от кой град си?

Founder

Мнениеот Founder » Съб 02 авг 2014 14:44

Обучих го като дам на контакт с единият ключ , а с другия излизам и го завъртам на заключване натискам копчето му и после на отключване и ключовете сами се обучават ... Аз съм от град Раднево.... Не не изгася тази лампа и ме притеснява , колата не пали и дори със онази машинка за премахване на имобилайзер (drive box) .... Знам че е защита този имобилайзер , опасявам се че е бил изключен моя със закупуването на автомобила , защото сега ми пише (Imobi. Activate) и си светна лампата на таблото , а автомобила не пали... Говорих с едно момче да доиде и да я закачим на компютър да видим какво ще покаже , но тои е доста зает....

Другото което е нямам ток на ЕЛ . Стъклата на нито едно от 4те ... Нямах ток и на отваряне на багажника и капачката на резервоара , но през бушон 14 минава една шина на 12Волта и сега съм я свързал към (направих си външен бушон , тъй като му е изгоряло леглото нацяло) и сега се отваря всичко дори централното работи...

Founder

Мнениеот Founder » Съб 02 авг 2014 14:50

Също така като грешки има (аирбег - това е нормално палих я без жабката , ABS - и това е нормално мисля , че е заради онзи датчик на ъгъла на завиване - палих я без волан , и грешка на клапата на климатроника - бяха изгорели буксите вече се оправи , грешка в течността чистачките ...

Потребителски аватар
Golf4V6
Автомобил: VW Golf mk4 V6 4motion 2000
Двигател: 3.2 BFH 2003

Мнениеот Golf4V6 » Съб 02 авг 2014 15:29

на 99% съм сигурен че проблема е в антената която разпознава ампулата. сигурно и там има изгорели кабели.

Founder

Мнениеот Founder » Съб 02 авг 2014 15:48

къде се намират тези неща колега? уточни малко местонахождението им

Потребителски аватар
Golf4V6
Автомобил: VW Golf mk4 V6 4motion 2000
Двигател: 3.2 BFH 2003

Мнениеот Golf4V6 » Съб 02 авг 2014 16:54

трябва да се свали волана и пластмасите антената е на патрона за палене

Founder

Мнениеот Founder » Съб 02 авг 2014 17:59

колега , не волана ами таблото и гредата са на земята от една седмица .... проблема не е от там...

проблема е доста по неоткриваем ..... пак проверих всеки кабел по кабел ..... то няма и място за объркване като се работи кабел по кабел ..... нямам обяснение за постоянните грешки изписани на компютъра ....
АБС , Аирбаг , Имобилайзер активиран и куп други дребни грешки....

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Съб 02 авг 2014 18:06

Антената (бубината),се намира там където си вкарваш ключът и е черен пласмасов ринг.Под него,или по скоро вътре в него има бубина.Тя се свързва с една микро букса (провери я).след което тия 2 кабела отиват към таблото.Мога да проверя и към кои пинове точно,на зелената или синята букса (нали на километража са 2 букси).
Проследи ги,и провери тези 2 кабелчета.Мисля няма какво друго да е станало,това че има грешка не значи че в момента в който успее да си прочете ампулата няма да запали веднага! :th_up

Founder

Мнениеот Founder » Съб 02 авг 2014 20:15

Ясно , благодаря ти в други ден ще проверя , че утре съм на работа ....

Значи одеве проверих абсолютно всичко което съм вързвал и пак ще го проверя поне 100 пъти .... Защото това момче с лаптопа ми каза някъде нещо си объркал .... (а то как да стане като кабелите са си там просто са нагорели и залепени парчета от по 30-60см и тези места болни съм ги сменил с чисто нов кабел )

Имаше един лек проблем в една букса номера и е 1J0 937 733D синя на цвят намира се най долу под отварянето на предния капак (ще пусна и снимка ) бяха нагорели кабелчетата и .... сменена е буксата мъжката и женска с чисто нови букси .... и тогава се оправи тока в багажника , тока на централното , тока на фабричната аларма и така ...

Ще проверя аз тази антена и там ампула на ключа ....

Проблема на лаптопа които изписа е Постоянна грешка на АБС , постоянна грешка на имобилайзера (това може да е от тази антена както споменахте ) ,постоянна грешка на течността на чистачките и още 1-2 грешки но не ги видях...

Чудна работа с изгорели букси и кабели се прибра колата на собствен ход , а сега с чисто нови кабели непали .....

Founder

Мнениеот Founder » Съб 02 авг 2014 20:38

https://plus.google.com/u/0/110593990036784932206/photos - снимките дано се отворят...

Founder

Мнениеот Founder » Пон 04 авг 2014 8:01

Здравейте колеги ... Оказа се точно тези буксички на ключа на запалването бяха излезли и с оригиналния ключ стана ...

Сега искам да знам каква е тази лампа ? най-долу в ляво ... Тя ми светна иначе всичко по автомобила е наред но пак не пали заради лампата ...
Бушони няма изгорели , проверени са 1-1 с мултицет .... Не е закачена само буксата на жабката за спиране на АИРБЕГА , дали е от нея???? да знам да сглобявам ли колата ... Мерси предварително !!!

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.cdgold.co.uk%2Fpolo-mk3%2Fcluster%2Fc4.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.vwclub.bg%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Ff%3D6%26t%3D382412&h=383&w=640&tbnid=v3Q0dOuZBDploM%3A&zoom=1&docid=hU4br5LDoiyvDM&ei=cSDfU-r1IfTP4QT12YGwAg&tbm=isch&ved=0CEEQMygdMB0&iact=rc&uact=3&dur=422&page=2&start=26&ndsp=35

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пон 04 авг 2014 9:27

За коя лампа става дума, че "най-долу в ляво" не виждам никаква лампа

Founder

Мнениеот Founder » Пон 04 авг 2014 13:06

долу в ляво колега на километража на снимката която съм дал ....

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пон 04 авг 2014 13:51

Ако имаш предвид лампите при километража освен "ръчната" и "зареждането" другата лампа е чека, т.е. има натрупана грешка. А долу вляво аз разбирам около оборотомера и затова ти казах че нищо не виждам там :c020

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”