Защо не се купуват Volvo?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Защо не се купуват Volvo?

Мнениеот groznika » Пон 04 авг 2014 16:34

То реално погледнато в сравнение с VW в БГ същото може да се твърди и за всяка друга марка. Аз например съм твърдо амбициран да напусна тази чалгаджийска марка и при първа възможност ще сменя старото голфче със Subaru пък ако ще да се разчуе :mhihi
Известно време смятам да си почина от VAG групата въобще, дори и субаруто да не ми легне на сърце. Животът е твърде кратък за да робува човек на някакви маркови сектантщини и тн. Волво също бих подкарал.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 04 авг 2014 16:36

Със Субаруто, ако ти се наложи да търсиш части по морги сигурно ще чуваш само "... за субару" - "няма".

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 04 авг 2014 16:44

777 написа:Със Субаруто, ако ти се наложи да търсиш части по морги сигурно ще чуваш само "... за субару" - "няма".

Не бой се. Има и морги само за субару. Освен това с моргите света не свършва. Не спирам да работя по въпроса един ден да не мисля "какво влияние ще окаже спортния вал на разхода на газ" ако ми разбираш мисълта :c020

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Пон 04 авг 2014 16:47

Нищо евтино не виждам в моделите 2-ра ръка на Волво. S60/S80 си вървят около и над 6000лв читавите. Сравним Пасат върви в същия ценови диапазон. Според мен хората се спират от покупка, главно заради големите двигатели и последващите от това експлоатационни разходи. Средностатистическия купувач в тази ценова категория гледа да вземе кола около 2л и не повече от 150к.с., а при тези Волва двигател, отговарящ на тези изисквания няма.
Единствено S40/V40 вървят доста евтино, но откъдето и да се погледне, този модел не може да се нарече истинско Волво.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 04 авг 2014 16:51

Един пич си спира ферарито и слиза от него, минава един дядо и го пита: -Абе деде, тия коли добри ли са?
-Добри са деде
- Хммм, гледам не ги карат много, та затова питам :mhihi

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 04 авг 2014 16:51

Dagestan написа:Единствено S40/V40 вървят доста евтино, но откъдето и да се погледне, този модел не може да се нарече истинско Волво.

Що пък да не може? Или Волвото задължително трябва да е голямо като танк?

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 04 авг 2014 17:13

hvp800 написа:
kacarov_dupnitsa написа:Защото манталитета на българина е ако не е немска колата, значи е боклук.

Явно и манталитета на европееца е същия защото колите на Волво около 2000г струват далеч по-малко от тези на германските коли. Дали е заради мотора на Рено....... мистерия

Де да знам, но разхода между волво и рено с един и същи вдигател дизел е от 1 литър на горе, точно това ме спря преди време да си взема дизелово волво.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 04 авг 2014 17:38

Аз не карам Volvo по 2 причини. Първата е, че съм влизал в S40 и главата ми опира в тавана, а коленете във волана. В голф нямам този проблем.

А това е втората причина (цените са без отстъпки за някакви произволни части):

Части за BORA 1.9 TDI
Преден амортисьор - MONROE ORIGINAL - 105.00
SKF комплект колесен лагер предна ос - 87.50
ATE спирачен диск предна ос - 93.50
ATE комплект спирачни накладки предна ос - 80.50
SKF комплект колесен лагер предна ос - 87.50
SKF комплект колесен лагер задна ос - 150.00
ОБЩО: 604 лв - всичко е налично на склад

За Volvo S40 1.9DI
Преден амортисьор - MONROE ORIGINAL - 187.00
SKF комплект колесен лагер предна ос - 135.00
ATE спирачен диск предна ос - 114.00
ATE комплект спирачни накладки предна ос - 109.00
SKF комплект колесен лагер предна ос - 135.00
SKF комплект колесен лагер задна ос - 250.00
ОБЩО: 930 лв - доставка по поръчка на някои части

Да не говорим за цени за труд, наличност на майстори, диагностика и т.н...

Предпочитам VAG, защото частите са евтини и имам възможност сам да си ремонтирам автомобила. Дори да не успея нещо сам - всеки майстор може да го направи. Всеки има VAG COM. Не случайно VW е най-масовият автомобил в България.

Пък който иска екзотики - нека ги кара, ама на мен не са ми по джоба да хвърлям излишни пари.

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Пон 04 авг 2014 19:31

К.Одаджийски написа:Един пич си спира ферарито и слиза от него, минава един дядо и го пита: -Абе деде, тия коли добри ли са?
-Добри са деде
- Хммм, гледам не ги карат много, та затова питам :mhihi

По тази логика, Ролс, Бентли, Бугати, Ламбо, Астон, Веном и т. н. за нищо не стават :mhihi

bushido71
Автомобил: Skoda Superb 1.8T
Двигател: AWT 2003

Мнениеот bushido71 » Пон 04 авг 2014 19:55

За мен истината е една-трябва да попадне човек на читава и подържана кола-марката няма много значение. Може да ревеш като магаре и от най-прехвалената марка, а може и да си много доволен и от нещо, което всички го плюят.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 04 авг 2014 22:13

Не съм много запонат с волво, но нямам и лоши мнения за тях, само знам че поддръжката им по-скъпа и от мерцедес, както се казва, а от гледна точка на сигурност, за момента май са номер 1 !!!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 04 авг 2014 22:35

Sashko_Trg написа: само знам че поддръжката им по-скъпа и от мерцедес !!!

Oбщо взето това е информацията която витае и около другите "по-екзотични" марки,като под по-екзотични разбирай всичко по различно от Голф, Пасат и Алди А3/4 :mhihi
За около 10 тина дена карах едно Волво v70 2.5TDI комби, впечатленията ми от колата са: много екстри, широка, удобна, комфортна, масивна, създава усещане за сигурност, перфектна за дълги пътувания със семейството и приятели!
Собственика и си я кара вече 5-6та година и не се оплаква от нея, даже напротив, а в България не се купува Волво, поради същата причина поради която не се купува и Сааб, Субару и разни други "екзотики" които споменаха по-горе колегите!
Много е важно като си купиш някоя банги да не останеш без части за нея, най големия кошмар на Ганьо е от къде ще си намира евтини части за каруцата, ще си купиш Волво ами ако са счупи нещо и в моргата го няма ... :horror
Защото българина най много го е страх да не настине и да ни съ мине, те за това не се купува Волво в България :biggrin

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 04 авг 2014 23:08

forski написа:Много е важно като си купиш някоя банги да не останеш без части за нея, най големия кошмар на Ганьо е от къде ще си намира евтини части за каруцата, ще си купиш Волво ами ако са счупи нещо и в моргата го няма ...
:screwy
Както вече писах - всеки може да си купува каквото му харесва. Въпросът е, че повечето рационално мислещи хора предпочитат да поддържат автомобили, които хем са комфортни, хем са надеждни, хем са евтини и лесни за поддръжка.

Затова и в България, а и в световен мащаб VW е един от най-популярните и предпочитани автомобили.

Естествено има и хора, които не мислят толкова рационално, а и не разбират толкова много от техника и избират автомобили, базирано на емоция, дизайн и други субективни причини.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 05 авг 2014 5:59

Комфортни, надеждни, евтини и лесни за подръжка...това за кой модел на VW който съчета в себе си всички тези автомобилни добродетели става въпрос :gruebel :smile
Искаш да кажеш че всички които са си купили VW са открили топлата вода, а останалите са някакви заблудени люде които карат там някакви други марки автомобили, и още не са се светнали че далаверата е да си купиш VW :no

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 05 авг 2014 7:39

forski написа:Комфортни, надеждни, евтини и лесни за подръжка...това за кой модел на VW който съчета в себе си :no

Отговарям...един Пасат Б5 , според мен отговаря на описанието.
След отговор , въпрос...Ти кога ще спреш да сереш в този форум....ходи си карай консервата. :thumb_down
Волво имат стилни автомобили , това на мен ми харесва.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”