Passat B5 97-00г. как се сменя жабка ?
- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat B5 97-00г. как се сменя жабка ?
Предстои ми смяна на жабката на паското, но нз как ще стане номера, защото днес я огледах, но не успях да намеря начин. Потърсих в нета и не намерих подобна тема. Някой знаели как става смяната?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се сменя ЖАБКА на PASSAT B5 (97-00)
Ами по спомен като отвориш жабката и в горния край по ръба има няколко винта с торкс, които отвиваш, също и някаде отдолу имаше, мисля че в двата края по един, който беше дълбоко в канал. Също се сваля и лампата в жабката. 

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Re: Как се сменя ЖАБКА на PASSAT B5 (97-00)
Знам, че жабката ми е разхвърляна и снимките са калпави, ама толкоз
На първата снимка оградените (не много сполучливо, но с телефона толкоз
) с червено 5 винта (торкс т15 мисля) се свалят;
Оградените с жълто се намират точно под вратичката (дупките им се виждат като е затворена)
На втората снимка ти трябва кръстата отвертка. Горният винт се вижда, долният е скрит зад едно капаче. Капачето аз го махам с тънка плоска отвертка, обаче 2-3 махания и му се е*а мамата :briggin

Не съм снимал още една пречка,която се намира вляво от краката на пасажера, тя се държи на един торкс
Накрая с придърпване излиза цялата жабка. Като се измъкне от чопчетата (да, има и такива...) бъркаш, за да оркачиш буксата на лампата.. Само внимавай да не извадиш пружината, която отговаря за светването, че после ще ти се вземе здравето да я сложиш обратно
(това е една от най-големите идиотщини по тая кола
)
П. П. Първо махаш капачето от снимка 2..

На първата снимка оградените (не много сполучливо, но с телефона толкоз

Оградените с жълто се намират точно под вратичката (дупките им се виждат като е затворена)
На втората снимка ти трябва кръстата отвертка. Горният винт се вижда, долният е скрит зад едно капаче. Капачето аз го махам с тънка плоска отвертка, обаче 2-3 махания и му се е*а мамата :briggin

Не съм снимал още една пречка,която се намира вляво от краката на пасажера, тя се държи на един торкс
Накрая с придърпване излиза цялата жабка. Като се измъкне от чопчетата (да, има и такива...) бъркаш, за да оркачиш буксата на лампата.. Само внимавай да не извадиш пружината, която отговаря за светването, че после ще ти се вземе здравето да я сложиш обратно

П. П. Първо махаш капачето от снимка 2..
- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се сменя жабка на PASSAT B5 (97-00)
Благодаря ви!
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B5 97-00г. как се сменя жабка ?
Имай си едно на ум, че местата по таблото, където се завъртат болтчетата, закрепващи жабката са много чупливи. Чупят се с поглед направо.
- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оправих се аз. И този път нищо не счупих.
Сега искам да си оправя тапицерията на вратите, че е увиснала и гледах сумати клипчета, но точно за пасат не открих. Открих клипчета как откачат корите на вратите и забелязах, че има няква отделна по-малка кора на която се лепи тапицерията, но забелязах, че същата кора е закачена с някви много смахнати щипки. Някой има ли идея за по лесен вариант преди да почна, че съм много сакат и чупя принципно много... :D
Сега искам да си оправя тапицерията на вратите, че е увиснала и гледах сумати клипчета, но точно за пасат не открих. Открих клипчета как откачат корите на вратите и забелязах, че има няква отделна по-малка кора на която се лепи тапицерията, но забелязах, че същата кора е закачена с някви много смахнати щипки. Някой има ли идея за по лесен вариант преди да почна, че съм много сакат и чупя принципно много... :D
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Колега тази малката кора, за която говориш, на която всъщност е тапицерията не е на щипки, а на пластмасови, нека ги нарека нитове. Те са около 25 броя и са разтопени - всимисъл демонтажа им не е много лесен, но не и невъзможен. Аз преди 1 година го правих това упражнение поради друга причина (смених тези кори на задните врати с кожени, защото взех салон от комби и корите на вратите са различни от седановите). Та идеята е с флекс и много тънък диск да изрежеш около всеки нит разтопената пластмаса, после с макетно ножче да дооправиш каквото е останало и кората с тапицерията се вади. Монтажа го направих с поялника - разтопяваш нита и го разплескваш с пръст или нещо удобно. Това е, ако не си разбрал пиши.
П.С. Това е ако се налага сваляне на корите на които е тапицерията, не знам дали няма начин да я оправиш без да сваляш тези кори.

П.С. Това е ако се налага сваляне на корите на които е тапицерията, не знам дали няма начин да я оправиш без да сваляш тези кори.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Колега,за корите е точно така,само дето трябва да пазиш при свалянето щипките ,че ми взеха по левче за бройка.А иначе моите майстора ги прихвана с малки видийки(все пак е вътре и не се вижда).Ето какво се получи http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=371741
-
- Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
- Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG
На мен ми скърца жабката в движение и е доста неприятно и се чудя как да я обезшумя. Имате ли някакви идеи ?
- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За жабката:
Тя и моята скърцаше и беше без дръжка аз за това я смених. Сега не скърца.
За тапицерията на вратите:
Еми чудя се дали няма да стане по този начин без да се сваля кората. Вижте накрая на клипчето как напъхва краищата.
https://www.youtube.com/watch?v=B_gS9g2pZrw
Тя и моята скърцаше и беше без дръжка аз за това я смених. Сега не скърца.
За тапицерията на вратите:
Еми чудя се дали няма да стане по този начин без да се сваля кората. Вижте накрая на клипчето как напъхва краищата.
https://www.youtube.com/watch?v=B_gS9g2pZrw
- frankofere
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги след смяната на жабката установих ,че лампата не гасне ,да ви помоля за тая Пружина-къде се намира.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Прочети това,дано да ти помогне viewtopic.php?f=5&t=154538