Защо не се купуват Volvo?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Защо не се купуват Volvo?
Имам приятел с волво, което всъщност било митсубиши каризма, всеки път при смяна на елементарна част са поръчки, чакане цени x 1,5 спрямо VW и Opel, не благодаря, няма никаква причина да си купя Волво и то на старо. А да ако ти трябва един мигач се радваш ако намериш Депо нов 

-
- Автомобил:
- Двигател:
не само с volvo а и сдруги модели българина си е малко скептичен!страх го е от това че няма части!това не е така .всичко има !например имам познат с ЯГУАР и няма проблем!
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Части оригинални би трябвало да има, но на каква цена, за Ягуар преден десен калник от коя морга да си взема казваш 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
automan написа:не само с volvo а и сдруги модели българина си е малко скептичен!страх го е от това че няма части!това не е така .всичко има !например имам познат с ЯГУАР и няма проблем!
Не само, че го е страх, а е така. Поне допреди няколко години, частите за Ровър бяха доста скъпи. Знам бивши собственици на Ровъри - явно са ги купували с незнание и наивност "я гледай - хубава кола, че и евтина". Само че като има 1000 VW и 5 Ровъра може да се направи сметка един търговец на части какви надценки би искал за да си струва да се занимава с части за едните и другите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
за разликата в цените съм съгласен.но това ли е най важно!нямало тенекий в моргата
че има ли смисъл да слагаш стари тенекета на сериозен афтомобил? 

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Интересна тема, макар и да не разбирам съвсем замисъла!
А "ключът" е следния (според мен) - ниско потребление, високи цени. Няма как да има високо потребление при високи цени, но и няма как да намалят цените при ниско потребление.
т.е. Ако в един магазин за части за VW групата влизат 100 човека на ден, то в един магазин за Волво части влизат 10. А като няма клиенти, няма да има и складови наличности - елементарно.
Кой знае, може пък в някой шведски Волво форум да има тема "защо не се карат Фиат-и?"?!
А "ключът" е следния (според мен) - ниско потребление, високи цени. Няма как да има високо потребление при високи цени, но и няма как да намалят цените при ниско потребление.
т.е. Ако в един магазин за части за VW групата влизат 100 човека на ден, то в един магазин за Волво части влизат 10. А като няма клиенти, няма да има и складови наличности - елементарно.
Кой знае, може пък в някой шведски Волво форум да има тема "защо не се карат Фиат-и?"?!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Защо не се купуват Volvo?
Защото българина е беден и гледа нещо което е по-масово и с евтини части,като фолксваген,опел,фиат,рено и т.н.
Иначе не са лоши коли,но частите им са скъпи,което за нашия стандарт на живот не е особено добре.
Защото българина е беден и гледа нещо което е по-масово и с евтини части,като фолксваген,опел,фиат,рено и т.н.
Иначе не са лоши коли,но частите им са скъпи,което за нашия стандарт на живот не е особено добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
п роблема на нас българите е че се гледаме един друг! казало се някъде че ГОЛФ е добър , хайде всички да яхаме голфове!не е ли по добре да има повече марки и всеки да избира дизайн,комфорт.возия.бързина!само да спомена че като карам ягуара голфа ми се вижда като детцка играчка и с 180 по магистралата съм по спокоен , и не мисля за тенекий 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ами то всяка по-голяма кола като покараш и после в голфа имаш чувството,че си седнал в щайга
Но всяко нещо си има и съответната цена,за това и хич не ми пука какво си мисли комшията.
Аз лично,докато разполагам с малко пари,никога няма да си купя скъпа кола.Утре да и се счупи нещо и да седи паметник пред блока,а мерси

Но всяко нещо си има и съответната цена,за това и хич не ми пука какво си мисли комшията.
Аз лично,докато разполагам с малко пари,никога няма да си купя скъпа кола.Утре да и се счупи нещо и да седи паметник пред блока,а мерси

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
automan написа:само да спомена че като карам ягуара голфа ми се вижда като детцка играчка и с 180 по магистралата съм по спокоен , и не мисля за тенекий
Това всеки го може. Но все някога се налага да се ремонтира колата. И когато дилемата е дали един ремонт ще е равен на месечния ти доход или на няколко надници, щеш не щеш се замисляш. Ако цената на цяла кола беше такава, че да я спестиш за 2 месеца - всеки щеше да е пробвал всякакви марки. Купуваш - не става - хвърляш на моргата. Но като трябва да пестиш 2-3 години после не ти се хвърля това време на боклука.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и каква е гаранцията ,че като си купиш голф ,няма да ти излезе по скъп от друга по скъпа кола? на ягуара за 5години.са сменени само две втулки на стабилизиращата щанга-150
лв с труда!звера е 157к.с 2000куб. v6 за вървежа всеки може сам да прецени! 

- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
VOLVO че тези и коли ли правят!!! Има в село един само VOLVO кара, ама оня ден го гледам изнасят го с репатрака от гаража нещо се е бъгнало 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Преди 7-8г имах В40 с Рено мотор сглобено в Холандия беше тоя скандинавец
Честно казано, за парите, които дадох да я купя само екстрите не можех да платя. Колата беше с 1.9 ТД+И с жило на газта, но с темпомат, отзад с едно движение седалките стават на детско столче и още един куп дребни глезотии
Частите
леко казано мъка, особено със задницата. Като отвореха каталога и...празен бял лист. С поръчка с доставка 200лв за двата тампона на носачите отзад, които са консуматив може да се каже. Съвсем случайно минавам в Плевен покрай Мото-Пфое, викам си нали е все пак за хора и тук, попитах ...и 53лв за бр. оригинален с холограмен стикер. Та мисълта ми е, че дребните търговци си играят с митовете и легендите колко са екзотични и редки тия коли
Не знам защо, но първият дизелов двигател на Волво е Д5 и е чак 2003г. Преди това ползват Рено и 5 цилиндровия от Ауди. При бензиновите пак е горе-долу така с годините с изключение на 1.9Т4 с 200 коня и си е Волво
Не мисля, че примерно В70 2.5тди с нещо отстъпва на Ауди А6 Ц4 2.5 тди
Към днешна дата мисля, че още по-спокойно може да се кара Волво

Честно казано, за парите, които дадох да я купя само екстрите не можех да платя. Колата беше с 1.9 ТД+И с жило на газта, но с темпомат, отзад с едно движение седалките стават на детско столче и още един куп дребни глезотии
Частите

Не знам защо, но първият дизелов двигател на Волво е Д5 и е чак 2003г. Преди това ползват Рено и 5 цилиндровия от Ауди. При бензиновите пак е горе-долу така с годините с изключение на 1.9Т4 с 200 коня и си е Волво
Не мисля, че примерно В70 2.5тди с нещо отстъпва на Ауди А6 Ц4 2.5 тди
Към днешна дата мисля, че още по-спокойно може да се кара Волво
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
automan написа:и каква е гаранцията ,че като си купиш голф ,няма да ти излезе по скъп от друга по скъпа кола? на ягуара за 5години.са сменени само две втулки на стабилизиращата щанга-150лв с труда!звера е 157к.с 2000куб. v6 за вървежа всеки може сам да прецени!
Много хубаво. И аз наскоро надничах в един ягуар в някаква автокъща. Добре изглежда, на съвсем поносима цена. Само че ти е ясно, че тоя дето за 5г не е сменил нищо просто има късмет. Ако всички са толкова непоклатими то автокъщите щяха да ги продават с 2г гаранция - счупи ли се нещо ти връщат парите и си прибират ягуара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми не знам ,някъде в България автокъщи да дават гаранция! нали все пак всеки знае че работата понякога е на късмет!като със жените
чудя се като сме толкова сиромашки ,какво ще стане като се по оберат моргите и кочините които караме по 20 и повече години! в еропата вече такива таралясници се срещетат много рядко!
а за цените на частите, защо са толкова евтини всеки сам може да си отговори! знаете къде се правят.няма как да са произведени в турция в някой гараш, или румъния и да се изка качество и съответно цена! така че всичко е относително и може да спори много по въпроса!аз съм на принципа живей за мига! като ми харесва някоя кола не зависимо от марката и подръжката и имам възм,ожност да я имам ще се кефя 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”