Въпрос за конкретна обява за Голф 3 Комби 1.9tdi
- spott
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за конкретна обява за Голф 3 Комби 1.9tdi
Здравейте колеги интересувам се от мнения за определена кола http://www.cars.bg/c772011 Това е колата ходих да я гледам и като цяло колата е добре. Обаче едно нещо ми направи впечатление понякога много трудно влиза първа и задна скорост, дали е за съединител или има някакъф друг проблем. Карах колата и другите скорости влизаха добре само първа и задна понякога запъваха. Не мисля че е нормално, но от автокъщата ме обеждаваха в противоположното за това имам нужда от помощ. Въпроса ми е дали е съединител или скоростната кутия има проблем или пък е нещо дребно което ще изисква минимални усилия за оправянето му. Благодаря предварително.
- masimo
- Автомобил: TDI
- Двигател:
Re: Въпрос за конкретна обява за Голф 3 Комби 1.9tdi
Така трудно може да се даде отговор. Ако е съединител опиши как отделя и дали колата тръгва без приплъзване на 1-ва. Покарай я 50метра и ще разбереш.
Също така виж дали когато колата позагрее проблема няма да се оправи или понамалее.
Аз имам проблеми със задна скорост когато е много студено, влиза доста трудно, но като загрее се оправя ... и така от 4-5 години и си карам и свиркам
P.S. Колага изглежда доста добре ;)
Също така виж дали когато колата позагрее проблема няма да се оправи или понамалее.
Аз имам проблеми със задна скорост когато е много студено, влиза доста трудно, но като загрее се оправя ... и така от 4-5 години и си карам и свиркам

P.S. Колага изглежда доста добре ;)
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема го има и на моята кола, но си я карам така! Масло си има в скоростите, явно проблема е в лостовата система. Погледни колата и на канал, преди да я купиш. Все пак е внос от Австрия. Затова изглежда толкова свежа вътре!
На една от снимките, на задна лява врата, се вижда как задния мост е леко ръждясъл. Та имай го на предвид, да не се налага да я кърпиш!
На една от снимките, на задна лява врата, се вижда как задния мост е леко ръждясъл. Та имай го на предвид, да не се налага да я кърпиш!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прочети това.
Относно скоростите - направи стандартната проверка на съединителя с опиране в бордюр на предните колела и леко отпускане на педала на съединителя на 4 предавка. Ако угасне нещата са ОК. Ако не - нещата са ясни. Може и да е проблем в синхронизаторите на скоростната кутия, в ябълковидните пластмасови чаркалаци, които са в основата на самия лост за скоростите или както колегата е написал - в лостовата система.
Относно скоростите - направи стандартната проверка на съединителя с опиране в бордюр на предните колела и леко отпускане на педала на съединителя на 4 предавка. Ако угасне нещата са ОК. Ако не - нещата са ясни. Може и да е проблем в синхронизаторите на скоростната кутия, в ябълковидните пластмасови чаркалаци, които са в основата на самия лост за скоростите или както колегата е написал - в лостовата система.
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Странно, не съм знаел, че отпред може да е с ел.стъкла, а отзад с ръчки... 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може, често срещано явление.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
на едната ми кола в движение когато е студено/зимата/ 1 и 2-ра влизат трудно докато загрее/след 4-5км се оправя/, на място няма проблем с включването.
възможно е да е от лостовата система,за смяна на маслото или доливане,по лошото е ако е нещо по железата в кутията
тази цена ми изглежда височка за голф3 с проблем
възможно е да е от лостовата система,за смяна на маслото или доливане,по лошото е ако е нещо по железата в кутията
тази цена ми изглежда височка за голф3 с проблем
- spott
- Автомобил:
- Двигател:
Когато ходих да я гледам карах колата и съединителя отделяше добре, не беше твърд. Пробвах я на стартове и върти гуми и не приплъзва. Пробвах и на наклон да тръгна без газ и пак си тръгна. Колата беше загряла и пак го имаше проблемът.
П.С. Благодаря на всички за полезните мнения.
П.С. Благодаря на всички за полезните мнения.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”