Passat B5 проблем с токовете

Техническа и сервизна информация за Passat
bosa007
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 проблем с токовете

Мнениеот bosa007 » Вто 05 авг 2014 1:12

здравейте колеги :smile

от известно време имам проблем с токовете на моят passat b5 TDI
-губи се осветлението в купето и това на вратите...... както и само се оправя :scare3 последно време светлините на вратите светят когато са отворени но не и тези в купето.
-дистанционно спира да работи както и тръгва само.отначало бях убеден че са батериите ,но след смяната им продължава проблема.забелязах че когато дистанционното не работи
и заключвам с ключа не мога да включа индикатора на шофьорската врата (мигащата червена лампичка)
-също така и прозорците работят на собствен принцип. копчетата им светят но не винаги се свалят.
-и завършва със стоповете те също работят на собствен принцип, освен средния който е на задния прозорец (засега си свети без прекъсване)

четох за кутията в краката на пасажерското място и проблема с окисляването на буксата и естествено проверих моята как е но си е ок
забелязах 2 кабела скъсани които се свързват към един и отива към кутията оправих го но без ефект.
не знам дали е важно, но имам туба в багажника и се чудя дали е от нея (видях много зор с прокарването на + под задната седалка напънах някакви кабели отдолу но не мога да я махна за да ги проверя)

та някои ако може да ме насочи какво да търся да пише :smile

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с токовете passat b5

Мнениеот instantaccess » Вто 05 авг 2014 10:44

Колега споменаваш за "кутия в краката на пасажерското място" - твоят пасат с десен волан ли е? Или е автоматик с ляв волан?

Комфорт модула се намира под мокета на лявата, по посока на движение, седалка.
Относно въпроса ти - напиши в търсачката "комфорт модул", "микроключета", "плафони" в раздела за Пасат и се наслаждавай на хилядите страници :beer

bosa007
Автомобил:
Двигател:

Re: passat b5 проблем с токовете

Мнениеот bosa007 » Вто 05 авг 2014 19:45

първо колата е с дясна дирекция :smile
относно микроключетата и плафоните съм чел достатъчно (поне така мисля)

моите съмнения са че системата някъде укасява защото всичките тези проблеми започнаха по едно и също време :horror :horror :horror

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 проблем с токовете

Мнениеот gancho » Сря 06 авг 2014 8:05

Много вероятно е от време на време да губиш маса някъде.Но къде-незнам.Аз се сещам само за масата на комфортмодула,но има и други....

Founder
Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Founder » Сря 06 авг 2014 19:54

Здравей !
1во- осветлението на купето или така наречените плафони са свързани със микроключетата на бравите на вратите ти... Проблема ти е най-вероятно от там (решението е нови микроключета или побългаряване с копчета от аларма , като на по-старите автомобили), но винаги може да се окаже скъсани , протрити кабели в гумените връзки , или в конфортмодула ...
2ро - когато заключиш с ключа , няма как да активираш червената лампичка (наречена заводска аларма) ...
Тук проблема ти не ми е ясен.
3то - Прозорците не са вързани към стоповете и не са вързани и към осветлението на копчетата им (осветлението на копчетата е съвсем друга верига до колкото стигнах сам до този извод , ако не лъжа те , не съм на 100% сигурен)(до скоро ми беше разглобен пасата малки проблеми с инсталацията имах от китайски ментета , кабели и бушони) ...
Масата на автомобила - има няколко както спомена колега по-горе , едната е в пасажерските крака зад пластмасата , другата е на конфорт модула , в багажника има и под капака, за другаде не се сещам в момента , но видиш ли КАФЯВ кабел , това е маса....

Тези кабелчета които си правил до конфортмодула , проследи ги къде отиват нагоре към буксите зад пластмасите в краката там (ти си с десен волан , значи в ляво) ...

bosa007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosa007 » Чет 07 авг 2014 15:20

с риск да изглежда ядосан от факта че Founder се пробва да ме изкара прост ще обясня!
светлините в купето имам предвид плафоните !
мигащата червена лампичка е индикатора на вратата който показва че алармата е активирана !

цитирам колегата Founder

''2ро - когато заключиш с ключа , няма как да активираш червената лампичка (наречена заводска аларма) ...''

видеото е от преди 30 мин -

да продължа чел съм за въпросните микроключета и съм сигурен че не са те защото плафоните в купето не светят при отваряне на вратите но плафоните на вратите които осветяват земята светят.

знам че почти всичко което съм изброил е на отделна верига ще дам пример контрол панела за прозорците (светлината на панела и контрола на прозорците са 2 отделни вериги) ето за това имам съмнения в окъсяване на системата или както каза колегата gancho да губя от време на време масата.
мерси за разположенията на масите :smile ще ги проверя :)
ако някой знае другаде или съмнения за друг проблем да пише :smile

bosa007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosa007 » Чет 07 авг 2014 15:22

Founder
Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Founder » Чет 07 авг 2014 20:29

Колега не се мъча да те изкарам прост или нещо подобно , напротив мъча се да ти помогна , разбрал си ме погрешно - както и да е !

Плафоните в купето които са горе на тавана са вързани за едно от микроключетата на вратата , а светлините под вратите осветляващи земята са на отделен кръг (така си мисля защото имах проблем както ти споменах с моя пасат б 5,5 и от окъсяване на кабелите не ми светеха плафоните , а отдолу вратите светеха , светеше фара за дълги само от към шофиора , от пасажерската страна светеше само късия и габарита , алармата не се активираше , след подмяна на кабели или по точно бушон номер 14 минава през шина за 12волта и се вързва за другия край на един кабел цвета му мисля че беше червен със синио, тои отговаря за плафоните + централното + алармата ... след извеждане на нов бушон се оправиха тези 3 неща ...

Относно заключването на вратата с ключа , да прав си активира се индикатора за както споменах заводска аларма .. това е функция на автомобила , сложих си аларма и след заключване на автомобила с незаводската аларма се активира и моята заводска .... (просто не съм търсил начин да я деактивирам , мисля че не пречи)

Ако губиш маса , най-вероятно е някъде прекъснат или протрит кабела (видях си снопа с кабели и всички маси са вързани с кербовки една за друга на един кабелен сноп пълен с кафяви жици и една по-дебела ги отвежда към пода ...) Това са местата които аз се сетих за маса , има и други сигурно , но не съм ги открил лично .

cekal
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1997

Мнениеот cekal » Чет 07 авг 2014 23:37

Колега, откъде си? Няма ли наоколо читав майстор да ти реши проблемите?

bosa007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosa007 » Пет 08 авг 2014 3:43

значи трябва да започна с разглобяването и да видя какво ще излезе :smile
задната седалка как се маха ?там съм положил големи усилия да я изкъртя ама мърда.........

иначе съм в Англия, свестни майстори много :mhihi ама и много искат :icon_lol

bushido71
Автомобил: Skoda Superb 1.8T
Двигател: AWT 2003

Мнениеот bushido71 » Пет 08 авг 2014 7:08

Колега на мен не ми работиха всички плафони, но се оказа прекъснат сноп кабел отзад вляво точно до прага.

Върни се в “Passat”