Как е по добре към Кавала от София

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 18 май 2007 9:55

майтап да става...научили сме се тука кой от къде е одавна :D :beer

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 18 май 2007 10:19

внимавайте по мрачните часове от денонощието след Банско посока Гоце Делчев че какви стелтове има ..мамооо

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 18 май 2007 13:32

L&R написа:майтап да става...научили сме се тука кой от къде е одавна :D :beer

Разбира се, че съм го писал на майтап. Вече коригирах. Тук кипи такава трескава строителна дейност, че е много по зле и от село населено с цигани. 8)
Благодаря за Наско - Анихилатора запоканата, но не съм споменал, че това е по молба на мои познати. Знам, че във форума има много фенове от този край. :D :D
Като премервам мненията май към Кулата отиват предпочитанията заради ремонтите. :roll:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как е по добре към Кавала от София

Мнениеот dobrin » Пон 14 юли 2014 15:21

Едно актуално мнение от преди три дни.
На отиване минах през ГКПП "Кулата", на връщане през ГКПП "Илинден".
Точното определение и за двата пътя е ОК. Като време може би също е идентично, естествено зависи кой къде как кара.
В момента има обиколен маршрут при Кулата поради изграждането на магистралата и се минава през Петрич. Това, както можете да се сетите, доста забавя пътуването, особено ако е в натоварено време. След Кулата се кара към Серес, след това се следват табелите за Драма и при първата табела за Кавала се отбива към нея. Пътищата в Гърция са по-зле от нашите, особено в участъка веднага след границата. Като цяло нищо фрапиращо лошо. На отиване пътувах с два други автомобила и времето от София до Кавала беше приблизително шест часа, заедно с всички спирания, почивки, обходни маршрути, граници и т.н. Маршрутът е София, Перник, Дупница, Благоевград, Сандански, Петрич, Кулата, Серес, Кавала. Разстоянието е около 335 км. с обиколния маршрут.

На връщане, както писах по-горе, минах през ГКПП "Илинден". На излизане от Кавала, след като се мине под магистралата, има знаци за Серес и за Драма. На първия светофар се завива на дясно и се тръгва по пътя за Драма. Има едно кръгово преди самия град Драма, там мисля беше първата табела за България - трети изход. Може да се мине и през града, там също има табели, но трябва да се внимава, защото не са много големи. Не вярвайте на Гугъл мапс! В Драма се омота, но по табелите се оправих и нямах никакъв проблем. След Драма следвате табелите за България, а където ги няма - за Като Неврокопи (Κάτω Νευροκόπι Kato Nevrokopi) - от там до границата е съвсем близо. По мое мнение, този участък, освен, че е по-кратък, е и в сравнително по-добро състояние. Има и доста места с чисто нов асфалт, включително и преди самата Българска граница. Завоите в Гърция, преди границата, са си доста, но за мен това не е проблем. Та в Гърция - Кавала, Драма, Като Неврокопи, ГКПП "Илинден". След влизане в БГ нещата са ясни - Гоце Делчев, Банско, Симитли, Благоевград, Дупница, Перник, София. Има ремонти след Гоце Делчев, но само на едно -две места имаше изрязано. Пътят е по-слабо натоварен. Време - около 5 часа. Разстоянието е около 315 км.

По мое мнение вторият е по-добър за мен, но зависи от нагласата към дълги серии от завои. За мен не е проблем и затова го предпочитам като по-слабо натоварен, по-пряк, макар и с малко, относително по-добър като настилка, и по-интересен.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 14 юли 2014 19:35

потвърждавам написаното от Добри
по 1 май ходих до Драма от Гоце Делчев
Завоите в БГ до ГКПП Илинден са повечко и по-остри, докато в Гръцко е по-дълго планинското, но с по-обли, широки завои.
Принципно на моето дете му става лошо от завои /Петрохан е мъка/, но там и нямаше нищо.
Също смятам, че за Драма, Кавала, ако се тръгва от София, по-приятния, красив и по -спокоен път е през Илинден

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Сря 06 авг 2014 9:26

Абсолютно в целта са последните 2 поста. Около 2-3 км преди Драма в дясно пътя за Серес - за да се мине по околовръстното което е около 10 км и много широки платна след това дясно за Кавала. Като целяло никога не съм се ориентирал по лесно в непознат държана или непознат път. Ако пътувате между 12-17 ще Ви се стори ,че това е изоставена държава след атомно нападение.
Кола кола 0.5л 1.2евро на пристанището в Кавала
Кавала - София /Симеоново/ 318 km през Гоце - обикаляне на Банско през града и Драма през околовръстното.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 28 авг 2014 16:38

да напиша за Драма-по околовръстната или през града(през деня)времето е едно и също-с точност до 1 мин.
Засичано...
Който откъдето му е кеф да минава.Табелите са ясни и по двата пътя.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 29 авг 2014 9:34

gancho написа:да напиша за Драма-по околовръстната или през града(през деня)времето е едно и също-с точност до 1 мин.
Засичано...
Който откъдето му е кеф да минава.Табелите са ясни и по двата пътя.
Така е, но по околовръстното няма светофари и караш без много да сменяш предавки ;)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 04 сеп 2014 12:48

dobrin написа:Едно актуално мнение от преди три дни.
След Кулата се кара към Серес, след това се следват табелите за Драма и при първата табела за Кавала се отбива към нея. Пътищата в Гърция са по-зле от нашите, особено в участъка веднага след границата.

100% потвърждавам написаното от Добри! :th_up :beer
Не се доверявайте на никакви навигации защото ще Ви прекарват по междуселски пътища! Знам го от изпатили.
И да се похваля - преди месец бях с мой приятел от Украйна на Света гора - Атонските манастири. Получихме специалните визи за там казват се "диамонитирион". Бяхме в българския манастир "Зограф" и руския "Св. Пантелеймон". Впечатляващо беше.
Жени не се допускат!!
При интерес ще разкажа как визата се взима за 2-3 дни с позвъняване на една българка собственичка на хотел. Даже бившият президент Първанов беше спал в хотела при посещението си на Свети Атон.

Върни се в “Пътеводител”