Здравейте,
възможно ли е на дюзите на ALH да се сложат разпръсквачи от ASV?
Ако е възможно има ли някакви проблеми? И съответно ако е невъзможно, защо? (Какви са разликите между разпръсквачите и дюзите на ASV и ALH)
Golf MK4 2000г. ALH - С разпръсквачи от ASV?
Re: Golf MK4 2000г. ALH - С разпръсквачи от ASV?
Дали е възможно- абсолютно ДА, дали ще има последици- ще има, най вече финансови, Само с дюзи няма да се случи нищо, http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=174 ето ти малко информация
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Благодаря, колега! Темата съм я чел няколко пъти. Ще направя чип веднага след това, но искам първо да сложа разпръсквачите и в момента са ми попаднали разпръсквачи изгодно и затова питам дали става? Защото говорих с доста компетентен човек и ми каза, че нямало да стане. Трябвало да си намеря цели дюзи. Затова пускам темата. Бих се радвал и на други мнения.
Търси направо от 5 цилиндровите мотори на VW, Audi и Volvo. Taм ефекта е по-силен и като цяло резултата е приятен
. А разпръсквачи от ASV на 100% могат да се монтират на ALH и дори на AGR ( такава беше предната ми кола ) дали има смисъл......... ами НЕ

- nikolay_ss
- Двигател:
Защо няма смисъл, колега? След като моите разпръсквачи в момента са 0.184ум и дюзите отварят на 190 бара, а тези от ASV са 0.205ум и дюзите отварят на 220 бара? Ако сега се сложи чип, ще се постигне мощност около 115-120кс, а до колкото разбрах с дюзи и чип ще се постигне около 140кс. Поправи ме, ако греша някъде.
Чак такъв проблем ли е да се направи моята дюза с разпръсквачи от ASV да отваря на 220 бара? Тоест възможно ли е?
Чак такъв проблем ли е да се направи моята дюза с разпръсквачи от ASV да отваря на 220 бара? Тоест възможно ли е?
Бъркаш дюза със разпръсквач, и не е зле да споделиш какво си намислил, защото от това което си написъл излиза , че искаш да смениш само разпръсквачите, без да закачаш ГНП-то и без да правиш някакви други промени. И друго за което се сещам, искаш дюзите да ти отварят на 220 бара
но кое ще накара нафтата да направи такова налягане
Не знам колко изгодно са ти тия разпръсквачи но не е ли по-добре да ги вземеш комплект
И пак ти казвам, че САМО със смяна на тези пръскалки и един чип, резултата няма да ти хареса. Затова ако ще е САМО чип, то е по-добре да си караш със твойте дюзи и разпръсквачи. Разликата която аз постигнах беше по-малко от 10 кончета и определено тия 10 кончета не си струват инвестицията. Ето затова ти казвам, че няма много смисъл НО парите са си твой и в крайна сметка ти си решаваш

- nikolay_ss
- Двигател:
Добре, да оставим парите настрана.
Идеята ми е да постигна около 140 коня. До колкото съм запознат единствената разлика между ALH и AHF са всъщност тези дюзи и софтуера. Също така обаче, разбрах че и ASV е с по-нов модел дюзи. Не знам точно каква им е разликата с тези от AHF, но ми казаха че са по-добри за това търся тях.
Идеята ми е да постигна около 140 коня. До колкото съм запознат единствената разлика между ALH и AHF са всъщност тези дюзи и софтуера. Също така обаче, разбрах че и ASV е с по-нов модел дюзи. Не знам точно каква им е разликата с тези от AHF, но ми казаха че са по-добри за това търся тях.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Те и на ALH си отварят на 220 бара и затова си пасват най-добре при замяна. На всички дюзи с времето им пада налягането и моя опит е, че ако си пръскат на мъгла на стенда не трябва да се бутат само защото е паднало налягането с 10-15 бара. Другото което е за този вариянт и без чип има малко разлика, около 5 коня без увеличен разход, но трябва да се прегледат показателите и да се направят някой настройки. Колегата в предния пост явно не е наясно и не знам за какви 10 кончета говори, ако е без смяна на софтуер да, но със качествен софтуер наистина могат да се търсят към 140 коня, и не софтуера определя дали ще се отварят на 220 бара 

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
hvp800 написа:Разликата която аз постигнах беше по-малко от 10 кончета и определено тия 10 кончета не си струват инвестицията. Ето затова ти казвам, че няма много смисъл НО парите са си твой и в крайна сметка ти си решаваш
Колега май не си много наясно с нещата така като ти чета мненията специално в тази тема...
С АСВ разпръсквачи дори да са 10к.с, въпреки че са малко повече, кое не си струва инвестицията не разбрах? та едни разпръсквачи 205ум са 50лв а не 500....

И според теб има смисъл да слагаш точно тези разпръсквачи на точно този мотор- така ли
Ама си ми един авторитет........

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
hvp800 написа:И според теб има смисъл да слагаш точно тези разпръсквачи на точно този мотор- така лиАма си ми един авторитет........
Не съм казал точно тези, а просто от 110кс, и ДА има смисъл, отдавна съм пробвал и знам ефекта
- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
И от ASV и от АEL разпръсквачите са добър вариант, но с вторите и в комбинация с малкото турбо ще има голям въртящ момент още от ниски обороти , което ще приключи съединителят и маховика. Ако се направи ВР6/Г60 конверсия на съединителят си струва да се сложат по-големите пръскалки, но ако проекта е бюджетен и съединител няма да се пипа - по-добре разпръсквачи от ASV.
Върни се в “Дизелови агрегати”