Въпрос за мембрани от начинаещ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Въпрос за мембрани от начинаещ

Мнениеот Bai Sando » Чет 07 авг 2014 15:12

Ти си решаваш.Ако ти се човърка можеш да му вземеш едни мембрани за 15-20 лв и да ги смениш.Иначе един мимгаз/ферони ти е около 50 кинта.На външен вид е като ловатото и можеш да си го смениш и сам понеже всичко му съвпада със него :th_up .

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 07 авг 2014 18:30

Те и на вътрешен вид са еднакви, единствената разлика е надписа на капака и боядисаните в синьо тръби

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 11 авг 2014 12:27

В крайна сметка отидох при газаджия. Смени ми мембранте и настрои изпарителя! Изгорих 30лв газ събота и неделя и разхода си дойде на мястото, даже слезе под 12/100 градско.
23лв мембраните и 30лв труд.
Майстора някакси успя да ме убеди, че не е добре да заменям ловатото с турски изпарител!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 11 авг 2014 12:47

е как няма да те убеди 30лв труд и още малко от българските мембрани, дано все пак да си струва :th_up

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 11 авг 2014 14:21

Ами чесно казано тук във Варна 30лв труд за нещо такова е нещо приемливо! Не знам по другите градове как е, ама тука за здрасти ти взимат 20лв :)
Ами другия път ще си купя мембрани от 40лв и ще го накарам да ги сложи пред мен и така.

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Вто 12 авг 2014 7:43

Дано да ти е изчистил изпарителя покрай смяната на мембраните. А иначе и да беше сложил нов турски изпарител пак е щяло да има "данък труд" :th_up . Все пак защо се отказа да ги сменяш сам. 30лв не е малко пара за няколко болтчета.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 12 авг 2014 9:14

Добре те е убедил, за 55лв си купуваш новия изпарител и си го монтираш сам за десет минути, пък макар и турски все пак е нов.
Дано все пак си уцелил с мембраните де и да караш повечко време

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 14 авг 2014 14:06

К.Одаджийски написа:Добре те е убедил, за 55лв си купуваш новия изпарител и си го монтираш сам за десет минути, пък макар и турски все пак е нов.
Дано все пак си уцелил с мембраните де и да караш повечко време

10 мин. ако си свие цигара на ръка и ходи до магазина за бира :beer Иначе са две скоби и един болт ако е нов :Mr Green Fun

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 14 авг 2014 14:08

Ами уплаших се да не прецакам нещо :) В крайна сметка ще си проличи след няколко хиляди километра дали съм уцелил или не. Ако не другия път ще си купя от ония по 40 кинта и ща не ща ще се науча как се сменят и така...

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 14 авг 2014 16:00

digo_pl написа:Ами уплаших се да не прецакам нещо :) В крайна сметка ще си проличи след няколко хиляди километра дали съм уцелил или не. Ако не другия път ще си купя от ония по 40 кинта и ща не ща ще се науча как се сменят и така...

Няма лошо, че си се уплашил. Страхът е нормално нещо, ти поне си признаваш.
Въпросът е да го преодолееш. Точно при смяната на изпарител, няма какво да сбъркаш.
На изпарителя си пише посоката на водата и газта. Имаш една тръба медна за газта към изпарителя, и една за газта след изпарителя към двигателя. Имаш и две гумени тръби за водата по същия начин. Единствено се внимава като махаш тръбите за вода, да ги вдигнеш леко за да не изтича много много като ги откачиш, но и да изтече ще си долееш.
Питай и действай. Аз също много неща не знам и понякога ми се струват глупави въпросите, но.... доста и неща съм си направил по колата сам, щото ми писна да ме мятат на черешата и да се умилквам около кисели майсторчета, па и да им плащам.
Купих си инструменти гаечни, звездогаечни, едно гедоре за 100 лв., скоби за пружини за 20 лв. и такива ти ми неща и полека лека си действам. Лошо, че нямам канал и ходя при комшията, ама като ме видят на улицата как я разкоствам и сглобявам обратно, почват да ме гледат с други очи па и акъл искат )) Давай, чети питай и ша стане. Еее, ако имаш пари да ти я правят и свестен монтьор, я прави вместо да се цапаш.

Върни се в “Автогазови уредби”