1.До '95г. обикновено са с"голям" 2.Поглеждаш пружината на амортисьора,ако горната навивка е с "малък диаметър"(в сравнение с долната)-това е признак на "голям тампон". 3.Отвиваш гайката на защитната "чинийка"(трябва да се държи контра на ствола-инбус 7) и гледаш,снимаш каквото се вижда,пускаш снимка и се разсъждава...
Съдейки по предните пружини на снимката,навивката отгоре е с малкия диаметър,това отговаря на "голям" тампон..Но..всъщност има и версия,"преходна чашка"-така че пружината да "пасне и на "малък" тампон.По същество разликата при монтаж на двата вида тампони е именно тази "чашка"-тя е междинният елемент м/у пружина и тампон. Някъде назад в годините бях качвал скица на тези възли и разликите..и грешките,взаимствани от руския форум. Ако "новите" ти пружини са с еднакъв диаметър отгоре и отдолу-то явно няма да стане "ръг-тръг". Отзад май няма разлика,какъв е тампона,май си е все същият в годините. Само оня "кикерец" на снимката "отгоре",дето е навит в средата на защитната чинийка...не знам какво е всъщност..нещо с по специфичен амортисьор или ...
Иначе като гледам пружините(червените),предните май стават на мястото на твоите..пък и цената на която ги дават(65)-ами аз нова стокова предна пружина взех за 70лв.-бройката!!!
Здравейте колеги 1 бърз въпрос ,че го закъсах. Според вас това спортни пружини ли са или са обикновени боядисани червени ,да не си давам само парите на вятъра за майстори .БЛАГОДАРЯ!
Няма надписи по пружината или са се изтъркали или преди да са били освежавани с боя , има ли начин да измеря диаметър и т.н по какво да я разбера , вече съм ги купил ама все още не са сложени на колата (и не е плащано на майстор ) Много благодаря !
Какво ми е на коментарите ? Предложи ми как по друг начин да напиша заглавието? Ти да не си в цикъл ? Не те карам на сила да ми отговаряш . Преди да се ровя съм писал в търсачката тези теми не ми излизаха. Явно не четеш внимателно (Според вас това спортни пружини ли са или са обикновени боядисани червени) .
Коментарите може и да са добре, но в заглавието питаш за "Как да видя с кой тампон е на амортесьора", а пишеш за пружини. После пускаш нова тема в друг раздел пак за същото. След това ме обиждаш, а аз не се заяждам а съветвам! И последно съм ти посочил линк към теми!