Въпрос за хладилник-избор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Въпрос за хладилник-избор

Мнениеот Pichaga » Пон 04 авг 2014 22:19

както писах няма да съжаляваш. Взел си моя модел.
2 години прави, не е спирал
6лв/мес. ток
и аз отново мерси на Слънчевия
Со здраве :beer

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 04 авг 2014 22:41

Честито! Не забравяй да му регистрираш гаранциятя, иначе ще си остане 3 год.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 05 авг 2014 14:01

аз съм със СНАЙГЕ. НЕ знам дали ги има вече по магазините! страхотен хладилник с компресор на ДАНФОС ! вече 12г безппроблемна работа. все пак е от бивша съветцка република -ЛИТВА :biggrin а всичко произведено в СССР е здраво! :mrgreen

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 05 авг 2014 14:29

Като ходих в Техномаркет Владимир Вазов да се разправям за гаранцията си говорих с едно от момчетата на щанда за хладилници. Обърнахме ги всичките изложени и повечето бяха с ACC компресори. По-евтините (под 800 лв) бяха с други китайски компресори. Като цяло ACC е добра италианска марка със завод в Китай и е от по-високия клас китайци.

Единствения с Danfoss компресори беше един от големите side-by-side хладилник с 2 компресора и цена близо 2 бона.

Освен това, както съм посал - вече компресорът не е най-важната част в хладилника, защото моя стария си е със здрав компресор, но корпусът му се сцепи.

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Вто 05 авг 2014 15:09

Vlad777 написа:Обърнахме ги всичките изложени и повечето бяха с ACC компресори. По-евтините (под 800 лв) бяха с други китайски компресори. Като цяло ACC е добра италианска марка със завод в Китай и е от по-високия клас китайци.

Единствения с Danfoss компресори беше един от големите side-by-side хладилник с 2 компресора и цена близо 2 бона.
Освен това, както съм посал - вече компресорът не е най-важната част в хладилника, защото моя стария си е със здрав компресор, но корпусът му се сцепи

Здравейте малко разяснение към производителите на хермртични компресориза домашни хладилници.
Фирма АСС фалира преди година и половина, след което я разцепиха на АСС- Италия и АСС-Австрия. АСС-Австрия бе закупена от фирма Секоп, която за момента запази съществуващите модели и новите разработки който са в процес на развитие. Разликата между старите компресори АСС и тези след закупуването на фирмата е в Етикета за сега, за вбъдеще не се знае дали ще имат нови разработки. АСС-Италия до колкото ми е известно е все още на борсата с неизвестно бъдеще.
Часта която се занимава с произвоство на херметични компресори за домашни хладилници на Фирма Данфос, също фалира преди около 4 години - Фирма Секоп ги купи. Етикетите на Данфос на Секоп доста си приличат. За момента има нови разработки при инверторните компресори и високо ефициентните конвекционални компресори. Можеби SBS-уредите са били със Секоп или стари модели?
От китаиските фирми за произвоство на херметични компресори имам добри впечатления от Джаксипера, накралиса доста от компресорите на Фирма Ембрако, единствено с шума имат проблеми - но се развиват.

И между другото Бившата фирма АСС незнаех да са имали завод в Китай?
За Ембрако съм съгласен че имат в Китай, най-новите им разработки са именно от Китайските им заводи!

П.П. Написах ви това горе долу да ви орентира за това колко са стари дадени модели хладилници според компресори те им. На както каза колегата по горе едвали компресора има толкова голямо значение, винаги може да за смени с по тих примерно - докато разцепен шкаф или със спукан изпарител :death .

Поздрави!

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Сря 06 авг 2014 20:58

да използвам темата....комбинирания ни хладилник с фризер(92 литра) ни отесня и с жената търсим само фризер,обиколих втората ръка и само един Либхер произведен в германия с ноу фрост ми хвана окото но е 300 литра и е със сменен компресор(стария е изгорял) на цена 350 лв.,евтино ми се видя,но ми е прекалено голям като литри,искам нещо до макс 200 литра и да е добро,на марки не робувам(легендите за Либхер не ми се четат,бях се насочил към тази марка но доста изчетох за нея и освен високата цена нищо добро не видях) имам 2 комбинирани ИНДЕЗИТ(8 години и остана за майка ми) и ЗАНУСИ(на 2 години) и съм много доволен ИНДЕЗИТА произведен в италия е бетон(намален е почти на минимума и студи яко),колебая се между ИНДЕЗИТ(но само италия ако вече има),ЗАНУСИ,КАНДИ.....ново от голямите вериги.....до към 650лв.незнам какво да се гледа на един фризер,старите съм ги взимал на късмет явно.....но като чета сега са с по лошо качество

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 13 авг 2014 13:17

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 13 авг 2014 21:10

Лично аз от двата бих избрал този който по ми отива на интериора. За мен лично е аристона, но и самсунга е добър

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 13 авг 2014 21:29

аз имам една микровълнова фурна самсунг и само проблеми ми създава скапа се ремонтираха я официалния им сервиз и от тогава не работи както трябва за това вече бяла техника на тази марка не гледам

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 13 авг 2014 21:52

За самсунг климатик по форумите само оплаквания-не правел топло зимата.Но пък от хладилниците им няма кой знае колко оплаквания.Следователно топлата част им е слаба за сметка на силната студена :mhihi И затова климатик,печка,микровълнова и т н уреди правещи топло не трябва да са самсунг :icon_lol :icon_lol Аз пък напоследък чуденката ми е да има ли диспенсър или не,заемал бил много място.Студена вода пия много лятото а и зимата ако имам студена пак такава ще пия ама ако няма да има място на вратата за няколко бутилки да сложа дали не се обезмисля начинанието.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 13 авг 2014 22:00

Samsung имат много по-голяма фризерна част, за сметка на хладилната, което всъщност ме отказа от тях:

Ariston-Hotpoint:
Общ капацитет (литри) : 300
Общ обем на хладилната част (литри) : 212
Общ обем на фризерната част (литри) : 88

Samsung:
Общо: 290 литра
Фризер: 98 литра
Хладилник: 192 литра

На мен дори и 88 литра са ми много. 20 литра повече хладилник са си доста.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 13 авг 2014 22:02

Аз съм с такъв аристон и повече от 2 години не е имало ядове с него.В началото ми се струваше малко шумен,но после му свикнах.А фризера му не е размразяван от миналата година и едвам е хванал половин пръст скреж на някои места.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 14 авг 2014 8:33

@Pichaga - ако са еднакви като техника и на външен вид да ги избирам бих се спрял на Самсунг

@Vlad777 - за хладилните литри не съм се замислял, ще ги видя пак на живо как са :beer сегашния е 1.98 и всичко побира и празен стой, затова и по-нисък гледам, а и по-евтин...

@Bai Sando - това ме притеснява малко,щом твърдиш че Аристон е шумен :eek Хол и кухня са открити и доста често се спи там.Гледам Самсунг е 39дб , а Аристон е 44дб - не знам 5дб да ли са много и дали ще има ефект :gruebel

Аристон го дават климатичен клас СТ-Т т.е. до 38 градуса, Самсунг СН-СТ до 34-36 , а тук лятото е жега

Самсунг има 10години гаранция на компресора , Аристон има 2-3години :exclaim

Колкото до микровълновите, не знам колко Самсунг се развалят, но ползвам една от над 10години и още работи!

Гледам на Самсунга в бяло дават и самсунг микровълнова, но в инокс не, жалко но бяло не ме устройва :eek (някой с инфо дали и инокса няма да е на промоция или поне цената му :mhihi както и за аристона ? )

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 14 авг 2014 8:58

Самсунг са ни и пералнята и микровълновата и двата телевизора.Аз поне съм много доволен от марката.
Иначе аристона ни беше подарък от дядото(на жената баща и),че бяхме с един стар хладилник ЗИЛ :mhihi на 25 години.За тези години ЗИЛ-а никога не беше ходил на ремонт и работеше по-тихо от аристона.Ако хладилника ще е в хола по-добре се ориентирай към самунга.Предполагам,ще е по-тих.Или ги накарай в магазина да ти пуснат и двата и сам реши кой :smile

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 14 авг 2014 22:34

самсунга е с инверторен мотор и 10 год гаранция на компресора
но пък един компресор не е толкова скъп
аристона ми е тих, пак е в бокс към хол