Дело с Топлофикация - въпроси и дискусия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Дело с Топлофикация - въпроси и дискусия

Мнениеот myrshavija » Пет 15 авг 2014 10:21

ila написа:... КЗП като събере достатъчно фактологична информация за злоупотреба на монополиста над потребителя може да излезне с предложение пред НС да промени съответните закони така, че да не може монополиста да издевателства над потребителя и пред съда да е винаги прав, а другия винаги виновен. ...
Как беше онова за мармота, шоколада и станиола? Или беше калник от Калибра?
Това, което си написал е много хубаво, но не вярвам, че е възможно да се случи някога.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 15 авг 2014 12:38

ila написа:...КЗП като събере достатъчно фактологична информация за злоупотреба на монополиста над потребителя може да излезне с предложение пред НС да промени съответните закони ...

http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=37&document_id=4674

Сигнали, предложения и жалби свързани с топлофикационни, електроразпределителни и ВиК дружества са в компетенциите на ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ.

icon_idea icon_idea icon_idea icon_idea

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 19 авг 2014 7:11

Съда просто го използват за събирането на парите.Както отбелязах,той работи само с документираните факти-в случая сметките.Правилното решение е един изряден платец да заведе дело и да ползва експерти,с които да докаже,че плаща нереално отопление.Това няма как да стане,понеже експертите ще са от топлофикация и понеже ценообразуването ще е фирмена тайна.В края на краищата тецовете като замисъл са да правят електричество,а топлата вода е един излишък,от който може да се печели....Сега купуват гориво само и единствено да правят парно....
Това потребитела да плаща загуите също е неправилно донякъде.По-лесно ще е да вдигнат цената на топлото и те да са включени в нея.В наше село вода с губи основно по тръбите из нивите или улиците,но пък кубика е над 2 лв.От друга страна,ако се кача на такси,горящо поради неизправност двойно на нормалното,това означава ли,че трябва да плащам двойна тарифа?

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 16 сеп 2014 12:32

Ето една интересна статия!
http://money.bg/news/id_888701687
Явно държавата улеснява кражбата, без значение коя партия е на власт.

Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BeFree » Вто 16 сеп 2014 14:56

ila написа:Виж сега BeFree
В писаното по-горе казвам, че КЗП като събере достатъчно фактологична информация за злоупотреба на монополиста над потребителя може да излезне с предложение пред НС да промени съответните закони така, че да не може монополиста да издевателства над потребителя и пред съда да е винаги прав, а другия винаги виновен. Кое не ти е ясно тук и защо искаш да ти го кажат юристи?
В първата си част на поста словореда, който използваш внушава мнение от типа "какви законодателни промени бе, ти луд ли си, за мен така си е добре..." , а във края на изречението някак си неуместно вмъкваш юристи да кажели.
Все пак връзка има. Когато има вратички за злоупотреби юристите се оказват материално заинтересовани.
Ти какво си учила и какво работиш?

То и аз позанемарих темата, защото не очаквах, че все още съм намесена :)
Колегата icoico ти е отговорил. Но понеже не обичам хората да остават с грешно впечатление, нека уточня:
Доколкото знам, закони не може да предлага всеки. И понеже не бях сигурна дали КЗП имат такова право исках да попитам колегите юристи, които за разлика от мен /а предполагам и за разлика от теб/, могат да се изкажат компетентно.
Не смятам да разказвам CV-то си, защото не вярвам да е интересно за аудиторията :)

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 16 сеп 2014 15:40

До BeFree
Ето с какво се занимава КЗП:
http://news.ibox.bg/news/id_326816878
Нещо такова имам пред вид. Припомням, че към тях съм се обърнал за юридическа помощ и я получих!
Ти сама се "забъркваш" като пишеш глупости и ненужни коментари. Отклоняваш темата, сякаш това ти е работата. СВ-то ти не ме интересува, питам ритоирично защото е пълно с учили недоучили ...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 16 сеп 2014 16:16

ila написа:До BeFree
Нещо такова имам пред вид. Припомням, че към тях съм се обърнал за юридическа помощ и я получих!...

Я да видим:
ila написа:...За това избрах варианта да се обърна за правна помощ към Комисията за защита на потребителите. Там услугата не е безплатна но излезе около 400 лв. В замяна на това аз сам се явих пред съда и сам си пусках и следях документите...

КЗП взема пари за работата си и те праща да се представляваш сам в съда? Сигурен ли си, че някой юрисконсулт не е чукнал малко частпром ? :wink

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 16 сеп 2014 16:23

icoico написа:
ila написа:КЗП взема пари за работата си и те праща да се представляваш сам в съда? Сигурен ли си, че някой юрисконсулт не е чукнал малко частпром ? :wink

Достатъчно ясно съм описал нещата. Не разбирам смисъла на въпросът ти и връзката с темата.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 16 сеп 2014 17:25

Ами не, не си. Казваш, че КЗП са ти оказали юридическа помощ по случая(каквато по закон не могат да ти окажат) за която помощ са ти взели 400 лева(които по закон не могат да ти вземат), след което ти сам си се представлявал в съда и съдията те е глобил за обида, понеже "бланковото" становище на КЗП било написано в ироничен стил. Логично поне на мен ми идва мисълта, че някой от юристите на КЗП ти е оказал "на частно" съответната помощ, като за това си е прибрал адвокатски хонорар. Сега, надявам се съм по-ясен?

Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BeFree » Вто 16 сеп 2014 21:03

Нещо такова имам пред вид. Припомням, че към тях съм се обърнал за юридическа помощ и я получих!
Ти сама се "забъркваш" като пишеш глупости и ненужни коментари. Отклоняваш темата, сякаш това ти е работата. СВ-то ти не ме интересува, питам ритоирично защото е пълно с учили недоучили ...

Човеко, наистина ли толкова много не се разбираме?
КЗП оказва помощ на потребителите, когато законните им права /според действащото законодателство/ са нарушени. Примерът ти по-горе показва ТОЧНО това.

Единственото, което на мен ми беше интересно: КЗП има ли право да предлага закони пред НС /както ти беше написал, че се надяваш да се случи/.
Вече съжалявам, че изобщо писах мнение в твоя тема. Според мен ти е скучно и това тук вече е спам.
Спирам с опитите а разумна комуникация :)

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 17 сеп 2014 8:53

BeFree написа:

Спирам с опитите а разумна комуникация :)

От първия ти пост личи не че нямаш никави допирни точки с темата, нито като потребител разбираш въпроса, нито имаш правната култура по темата. Спри да пишеш в тази тема!
Вече ще ти отговарям на лични ако продължиш.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 18 сеп 2014 20:51

Значи ти си човека с правната култура, който го съдят, защото не си плаща сметките и после мрънка по форумите?
Това, според мен, е наглост и нахалство от твоя страна. Тук се изказаха УВАЖАВАНИ членове на форума, които имат юридическo образование и все пак продължаваш да мрънкаш, че държавата ти е крива. Като започнеш да си плащаш сметките, държиш се прилично в съда, плащаш на адвокат, който да те представлява пред съда и е учил за това (защото от "доктори" като теб умират и хора), тогава можеш да спориш с него.

От това, което пишеш си личи, че се мислиш за много умен, но запомни едно от мен... ПРЕДВИД Е ЕДНА ДУМА! Някой ден може да загубиш някой бас за това.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 18 сеп 2014 21:12

От автора не темата личи, че той не пита, а само дава своето виждане за нещата. И когато някой напише обоснован отговор, особено на който няма логичен и аргументиран отговор, започва да вижда лична ангажираност, засегнатост, да се драка, иронизира и т.н.
Айде достатъчно, няма нужда. Да не говорим, че видях намеса и на политически привкус.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”