АГУ,2007,стикери
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Хайде, хайде ...
Хайде, хайде, всички знаем как се минава на преглед в България! Само погледнете какви "бараки" се движат по улиците. Както се сещате и те са минали на преглед нали? Идеята не е да са ОК колите. Идеята е някой да лапа. Ако ви кажа, че от една година има влезли в сила ЕКО Изисквания и, че нито една кола не може да мине ако няма катализатор. Все пак е ясно как се минава. За какво да се хабим и за газовата аз минах преди година. Само ми погледнаха бутилката залепиха стикера и казаха дай сега 25 лева. Добре, че сам си я проверявам на 6 месеца!

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: Хайде, хайде ...
Mega написа:Ако ви кажа, че от една година има влезли в сила ЕКО Изисквания и, че нито една кола не може да мине ако няма катализатор.
у бре !
мойта като няма фабрично?
да тунинговам изпускателната система или директно за Стомана-Перник да я карам ?
потвърдиха ми, че стикера ВЕЧЕ е задължителен, струва 3 лева и се продава в сервизите за монтаж на АГУ-та. Като всяка нова мода, ченгетата 100% ще следят зорко за него. Споменаха за глоба от няколко 10-ки лева за липсата му. Паспорта и техническия стикер също са задължителни. Трябвало да се лепи на предното стъкло /там само мен ме няма вече/.
Относно каталиазатора също е така, изрично ме питаха дали имам, както ме и накараха да превключа на бензин при теста. По интересното беше, че съм с махнат катализатор, а тестера показа стойности от 0.3 и всичко заспа според протокола. Прегледаха спирачки, светлини.
Относно каталиазатора също е така, изрично ме питаха дали имам, както ме и накараха да превключа на бензин при теста. По интересното беше, че съм с махнат катализатор, а тестера показа стойности от 0.3 и всичко заспа според протокола. Прегледаха спирачки, светлини.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

Лошото е че дори и да съм имал някакъв мерак за клубен стикер,сега ще ми мине...на задното стъкло вече ако се сложи какъвто и да е стикер ще стане циганска работа

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе досега не съм видял кола с такъв стикер, а поне 2/3 от колите са с газ.
Та явно не е дошъл още момента да си лепим боклуци по стъклата.
Аз съм на преглед на АГУто през май, тогава ще си сложа ако е толкожа зор, и ако е чак толкова голям зор може и пълначката отвън да си изкарам. А засега - дгд закона. Минал съм на преглед и той важи до месец май!

Аз съм на преглед на АГУто през май, тогава ще си сложа ако е толкожа зор, и ако е чак толкова голям зор може и пълначката отвън да си изкарам. А засега - дгд закона. Минал съм на преглед и той важи до месец май!
Агу
(4) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2006 г.) След положителен резултат от извършен технически преглед на АГУ органът за технически надзор поставя:
1. на резервоара на АГУ стикер с жълт цвят с черен надпис и със съдържание и размери съгласно образеца в приложение № 5;
2. на задното стъкло на МПС от вътрешната страна в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло, ако МПС няма задно стъкло, стикер с опознавателен знак съгласно чл. 18, ал. 1, т. 16 от Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата ; стикерът се поставя еднократно.
Аз ли се лъжа или пише че ако си минал преглед на газовата миналата година при следващия преглед някъде през 2007 ще ти дадът стикер.
Значи ако си ми е наред стикера на бутилката да се таковат кадето искат... поне до края на тая година...
Е вече си имам лепенка за 3 лева щото си мисля че нервите ми да се разправям секи път като ме спрат ще са повече...
1. на резервоара на АГУ стикер с жълт цвят с черен надпис и със съдържание и размери съгласно образеца в приложение № 5;
2. на задното стъкло на МПС от вътрешната страна в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло, ако МПС няма задно стъкло, стикер с опознавателен знак съгласно чл. 18, ал. 1, т. 16 от Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата ; стикерът се поставя еднократно.
Аз ли се лъжа или пише че ако си минал преглед на газовата миналата година при следващия преглед някъде през 2007 ще ти дадът стикер.
Значи ако си ми е наред стикера на бутилката да се таковат кадето искат... поне до края на тая година...
Е вече си имам лепенка за 3 лева щото си мисля че нервите ми да се разправям секи път като ме спрат ще са повече...
- Taffy
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: ADR 2000
Братя и на мен днес ми вдигнаха нервите на бул.Вапцаров първо в Лукойл и след това в Еко като не искаха да ми заредят. Изтекъл ми е срока на прегледа на газовата. ОК, но никаква гласност не е имало по случая.
Всеки приятел, който питах за такъв преглед каза, че не си е правил от какво има колата и никъде не са му правили проверка.
На мен днес в газостанцията ми отговориха на въпроса защо сега не искат да сипат като закона е влязал официално на 1.1.2007 те отговориха, че сега са почнали проверките. Аз пък до оня ден си сипваш като пич навсякъде.
Така че мисля да си направя един преглед и задължително една лепенчица, че скоро от КАТ - ДАЙ - ВЗЕМИ т.н. ще почнат да правят проблеми.
Всеки приятел, който питах за такъв преглед каза, че не си е правил от какво има колата и никъде не са му правили проверка.
На мен днес в газостанцията ми отговориха на въпроса защо сега не искат да сипат като закона е влязал официално на 1.1.2007 те отговориха, че сега са почнали проверките. Аз пък до оня ден си сипваш като пич навсякъде.
Така че мисля да си направя един преглед и задължително една лепенчица, че скоро от КАТ - ДАЙ - ВЗЕМИ т.н. ще почнат да правят проблеми.
Върни се в “Автогазови уредби”