vw polo 6n1 1999 AKV- проблем със съединителя

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
niko_90
Автомобил:
Двигател:

vw polo 6n1 1999 AKV- проблем със съединителя

Мнениеот niko_90 » Пон 18 авг 2014 7:55

Здравейте колеги :smile Имам следния проблем и ще се радвам, ако може да ми помогнете със съвети. Вчера си смених скоростната кутия( тя е от тези с жилата)и като решихме да я покараме се оказа, че скоростите влизат добре, но съединителя отлепя в най-горно положение и буксува много здраво.Дали проблема не е свързан с жилото, понеже доста трудно го окачихме и има ли възможност да се регулира. Благодаря предварително :c020

Последна промяна от niko_90 на Пон 18 авг 2014 19:18, променено общо 1 път.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем със съединителя

Мнениеот Somi » Пет 05 сеп 2014 11:11

Не си писъл каква е колата и тн.Предполагам е самореголиращо . След като откачиш бронята жилото си седи на кутията , дърпаш и то се събира най-добре някои приятел да хване двете парчета на бронята, слагаш бронята и приятеля пуска.Ако не иска да се отключи сваляш и жилото обираш луфта дърпаш към теб жилото и после рязко на заддърпа приятеля.Не знам дали си разбрал потърси в форума ако има снимки.

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Re: vw polo 6n1 1999 AKV- проблем със съединителя

Мнениеот georgi_dob » Пет 05 сеп 2014 21:46

Преди сваляне, трябва да се заключи механизъма на бронята на жилито. В противен случай се е презацепило. Не винаги се получава това, което те е посъветвал да напровиш колегата и може да се наложи да си купиш ново жило.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”