Как издържате в тая жега (като сте паркирали)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Как издържате в тая жега (като сте паркирали)

Мнениеот joker » Нед 24 юни 2012 20:52

kris11 написа:В Метро все още има на промоция покривала за автомобили БиоХХи нещо такова беше. Бягай вземай . най-голямото е 26 лв /Шарана се крие под такова, по-малкия размер е 24 лв , най-малкия още по-евтин. Имат цип за вратата на водача , както и торба за събиране в задната част.

:да: :да: :да: Едно време като си карахме по-малко колите ги покривахме с брезентови чергила...не знаех що е климатик,но и напечена от слънцето кола също не знаех....а гланцът на соцвозилата се пазеше перфектно!

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Нед 24 юни 2012 22:09

Ари бе, ко се оплаквате. Тези дето нямаме климатици в колите си какво да кажем, пък и това си е вид диета, отслабваш докато се потиш в загрялата се кола, пък из задръстванията какъв кеф е да чакаш и да те пече слънцетооооо, малее направо се топя от кеф mhihi .
Та мисли си че си в Сибир някъде и няма да ти е горещо, или усилвай повече климатика.

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Нед 24 юни 2012 22:27

то в Сибир (и тука през зимата) е обратния проблем - как да си държиш колата топла, че волана много студен рано сутрин :mrgreen:
(няма угодия, ей :wink: )

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 25 юни 2012 20:23

Миналата седмица измерих колко "вдига " :lol: , пасата е черен в два след обяд на тавана показваше 67 градуса при все че не беше толкова топло . На светло сива кола , /алмерата на колегата/ беше 58 градуса . Вътре тубата с вода беше станала на чай :lol: , а газовата бутилка на друг мой познат с една старичка астра , когато е пълна след 35-36 градуса изпуска от зареждачката mhihi

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 28 юни 2012 10:02

Аз също имам предложение, което ползвам от няколко дни - сенника на предното стъкло е ясен, но какво направих аз - взех още един сенник и го разрязах на 2, само че леко диагонално. След това го оформих пак с ножицата по дъгата на страничните предни стъкла (другите са ми с фолио). Ако искате мога и снимка да постна, някой ако евнтуално не се сеща каква простотия съм сътворил mhihi
И ефект има - многократно по-добре е като се кача в колата. Няма чак такова сначение какъв цвят е колата (има но не е толкова голямо) - важното е да не влиза слънце през прозорците.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 28 юни 2012 11:13

Добра идея, но как точно ще ги закрепиш тея сенници на страничните прозорци? Особено ме интересува ако нямаш задни врати mhihi

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Чет 28 юни 2012 15:28

hooligan_sk написа:Добра идея, но как точно ще ги закрепиш тея сенници на страничните прозорци? Особено ме интересува ако нямаш задни врати mhihi

Самият сенник се подпъхва между стъклото и уплътнението - много лесно и сенника просто стои. Няма значение дали имаш задни врати според мен. Единственото което може да създаде проблем е че стъклата на 3-врат голф са по-големи и един сенник няма да им стигне.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 28 юни 2012 17:13

red rider написа:Миналата седмица измерих колко "вдига " :lol: , пасата е черен в два след обяд на тавана показваше 67 градуса при все че не беше толкова топло . На светло сива кола , /алмерата на колегата/ беше 58 градуса .

Интересно,аз днес в 12 и 30(29 градуса на сянка) също мерих температурата на капака ми на слънце с термометър с лазар :D ,та температурата бе точно 76 градуса :shock ,на колегата с тъмносиня кола температурата бе 66 градуса...честно не съм очаквал такава разлика.

Потребителски аватар
Kevin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kevin » Чет 28 юни 2012 17:26

Взимаш си едно дистанционно палене и 5-10 мин преди да излезеш от вас палиш с дистанционното да охлади и после се качваш направо на хладно. Естествено колата се оставя на ръчна, не на скорост.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 29 юни 2012 11:45

Палене и гасене с компресор, не са най-добрата идея :да:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 29 юни 2012 23:21

покривалата са добра идея ако не караш често колата , иначе прибирай - разпъвай всеки ден, че и по няколко пъти не е работа , може да се отворят за 3,4 мин. вратите преди тръгване върши работа , ако искате да си опазите колите от слънцето вече е друга работа - сенки трябва да се търсят , че иначе слънцето е доста силно и уплътненията прегарят , боите избеляват , въпреки че полирането и разните му защити за гума и пластмаса вършат работа донякъде, естествено гаража си е най-добре, но това вече не може да го има всеки.

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Съб 30 юни 2012 22:44

Днес видях в една брошура покривало като за цяла кола, но само за стъклата heavy metal zork

пп: брошурата е на магазин Немски център което всъщност си е китайски център :Mr Green Fun

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 01 юли 2012 10:33

На работа имаме едноасфалтирано поле за паркинг,тук-там ивица тревица..та "общия" е пуснал едни пръскачки за тревицата-като я намърдам около тях-бива,хем я мие,хем охлажда,хем ръждясва на воля.
Ама голям смях..един се качва и изскача с писък и едва си не събу гащите на улицата,като погледнах по-обстойно-кожени тапицерии с гъзарски черен цвят... :Mr Green Fun

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Пон 18 авг 2014 13:27

Аз правя следното: Гледам да се паркирам в едно кьоще тука пред блока между двата входа, защото входовете така са разпложени, че се образува буквата "Г" и в кьошенцете на тази буква "Г" пече само сутрин от 8 до 9:30 и после е винаги сянка. Така преборвам жегата стига да се уредя за мястото, ако някой комшия не ме е изпреварил. А лятото на село като си ида там няма сянка и я пече по цял ден на една гола поляна грам сянка няма нито дърво, нито нищо. Но там рядко ходя.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 18 авг 2014 14:09

Гледам да не я карам :biggrin То смисъл няма целия в пот ставаш и после като влезеш в някои офис тракат зъбите :biggrin

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”