Колеги, някой може ли да даде актуална информация по следните въпроси:
- В какво състояние е пътят Габрово - Шипченски проход?
- От прохода до паметника на Шипка знам, че има асфалтов път - достъпен ли е същия към момента и може ли да се придвижиш с кола до паметника?
- Какво е състоянието на пътя Шипченски проход - Бузлуджа, който минава по билото на планината?
как е пътя Габрово - Шипка - Бузлуджа?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Шипка и Бузлуджа
Пътят Габрово-Шипка е добър,Шипка-Казанлък е по добър(след ремонт),има път до паметника който излиза на около 100метра по надолу от паметника -също е добър,а този който е до самия паметник е по зле и е забранен по принцип
Пътят Шипка -Бузлуджа и по-надолу е много зле
Но ако не сте минавали от там трябва да се мине и да се види 

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
От Габрово до Казанлък - перфектен. На билото на Шипченския проход, като тръгнеш за паметника - бива и без проблем се стига до паркинга под паметника.
От там до Бузлуджа обаче е бая деформиран, тесничко е, веднъж даже имаше дъвени трупи по самия път.
От там до Бузлуджа обаче е бая деформиран, тесничко е, веднъж даже имаше дъвени трупи по самия път.
Извинявам се, че ползвам темата, но утре ми предстои пътуване до Рибарица, един колега настоява да сме минавали през Шипка, но аз нещо нямам доверие на такива пътища, като го гледам на картата от Шипка към Габрово и Троян са някакви селски пътища, някой има ли повече информация?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Аз бих минал през Троян-Кърнаре и от там Шипково-Рибарица
Пътя е живописен макар и с доста завои но мисля даже е по-пряко отколкото през Шипка.

То и аз съм на същото мнение, но колегата именно заради завоите не иска през Троян-Кърнаре!
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
ivo_555 написа:Извинявам се, че ползвам темата, но утре ми предстой пътуване до Рибарица, един колега настоява да сме минавали през Шипка, но аз нещо нямам доверие на такива пътища, като го гледам на картата от Шипка към Габрово и Троян са някакви селски пътища, някой има ли повече информация?
Шипка - Габрово - Севлиево - Троян (по пътя София - Варна) е първокласен път. Има и преки пътища през селата, Да.
Иначе през Беклемето е по напряко за Троян.
Именно за преките пътища през селата събирам инфо, да не се окаже, че пътя го има само на картата! Иначе чак по пътя София Варна май се обикаля прекалено много за да си струва да се минава от там само за да се избегнат малко завои!
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Прекия път през селата е също в добро състояние, минавах скоро от там, но се спестяват реално има няма 15 - 20 км спрямо, ако се мине по главния път София Варна, на който обаче караш бързо и си спестяват мотаенето по селата. Ако ти трябва най кратък маршрут избора е през Троян Карнаре, ако искаш разходка мини тогава през Шипка, пътят не е лош.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Преките пътища между Севлиево и Троян са ок. Даже този през Батошево и Кръвеник е с перфектен асфалт. Е има завои и са малко тесни, но живописни.
Прясна информация за селските пътища, пътя е обозначен идеално с табели, минава се през Сенник, Дебнево и т.н. пътя се отклонява май доста преди Севлиево, както казах е ясно обозначен за Троян, няма много села и ако е комфортна колата може да се кара и по бързо, няма дупки, но си е неравен пътя, с коли по нисък клас от Пасат аз лично не бих минал от там само заради неравностите!